Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 23 April 2010

i got a better one *hikmah*


Ahhaaaaa sudah sudah tengok pic ni. Indah!

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Remember the snobbish videographer i wrote previously?
Ala, entry yang ni.



Alhamdulillah. Syukran! Syukran! Dalam pada kesebokkan di kota, di kampus, di kantor... Eh eh, ayat tak sedap, so not me! Ok ok, dalam pada busy dengan assignments, marking artworks, packign and pindah sane sini, i still have mood on my wedding preps. Tak salah kan? Since the day sy reject Videographer A, i found Videographer B. Eh, A is better than B, macam kesah OP sy jugak *wink

Thanks to Marina (kamu email sy, i took him too!) Family n si dia teruja ngan viddy die, so, without any hesitate, teros book, takot nanti full - malas dah nak carik lagi *sobs* So, i wrote my lovely notes and sent to his email and the next day, he replied me this :

"Hi Lynda, dapat your email, nanti i forwardkan quotation for your wedding. Pasal booking tu, no problem kalau you nak booking. In fact, we already have booking for March 2011. Anything you can email or call us ya."

Sangat sangat menyenangkan hati beta *hehe* I called him directly and ask about the packages and confirm everything with him. he is just like my Photographer B - sangat peramah, sangat baek hati, sangat penuh courtesy, sangat polite. I loike!

Setelah penat dan berpeluh dan berhempas pulas membuat assignments, akhirnya dapat jugak sesuatu yang menyenangkan dan menggumbirakan hati sy. Alhamdulillah. Ade hikmah disebaleknye, betul tak? I GOT A BETTER ONE, i mean, much much much BETTER!

18 komentar:

cik yaya says:
at: 23 April 2010 at 11:54 said...

i think B is stand for better :)
heeeee

*nina ismail* says:
at: 23 April 2010 at 11:56 said...

padam muko yg eksen aritu.cam bes sgt je!!!

sophisticated bridezilla says:
at: 23 April 2010 at 12:02 said...

YAYA :
i oso la mek.
i agree with u!
mwahs >.<

p/s : blanje sy BK, kak ya?

NINA :
tu la babe. menyakitkan hati.
alhamdulillah. ade hikmah (=

farahfatihah says:
at: 23 April 2010 at 12:03 said...

horeyyyy dah dapat OP!!!! suke la tu!! =P

sophisticated bridezilla says:
at: 23 April 2010 at 12:07 said...

FF :
KehkHEkEHkHEke happy tak terkate.
sy dah dapat OP and OV *wihUuUuu*
meh hug meh *hehe*

the miss bride-to-be says:
at: 23 April 2010 at 13:32 said...

gud for u babe! :D *hugs* untuk kamu.

sophisticated bridezilla says:
at: 23 April 2010 at 13:37 said...

AIM :
hugs utk kamu juga! *wink*

Sarah Abd Rahim says:
at: 23 April 2010 at 14:20 said...

Yey! Satu lagi pening kepala dah settle!

Psst! Whos the videographer babe? Hehe..

sophisticated bridezilla says:
at: 23 April 2010 at 14:47 said...

SARAH :
HAHA takyah psst psstt... i pasti bgtau u kan? HAHA =p
happy dapat strike sumtin in the list! HAHA =p

the miss bride-to-be says:
at: 23 April 2010 at 14:50 said...

babe i pn nak tau gak sape OV u.

NahWaL says:
at: 23 April 2010 at 16:06 said...

ensem tak videographer tue? mana tau leh jadi abang ipar ai, dapat la harga diskaun HAHAHA

Nina says:
at: 23 April 2010 at 18:05 said...

YEAY! ;))) Good choice Lynda, you berbincang la dgn dier about your ideas, he's kinda open to them tue. Mana tau boleh buat lain dari yg lain ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 23 April 2010 at 22:26 said...

AIM :
nanti i announce kat fb.
tunggu tau. HAHA jeng jeng.
saje je =p

NAWAL :
hensem ke tak, aku tak sure.
yang pasti ss kene prepare speech okeh? jgn nak cut-cut mcm yaya
KAHkHAkHAhaha =p

NINA :
haaa babe, u email i kan? HEHE dah babe, i dah bincang ngan die. sangat fall in love ngan viddy jenny + eric tuh *auw* rupenye yg dah booked 03.2011 tu kamu ek? HEHE =p

Nina says:
at: 24 April 2010 at 09:09 said...

haha.. guilty as charged. Yeap, I emailed you ;) heheeh.. Again yeap, sy la tu March 2011. hahaha..

Sarah Abd Rahim says:
at: 25 April 2010 at 13:49 said...

Gue udah tau siapa huhu... =D

sophisticated bridezilla says:
at: 25 April 2010 at 13:58 said...

NINA :
hehe we got the same OV. thanks to you for suggesting me this team ek *mwahs*

SARAH :
haaaaa kamu mmg paling bijak. yessss its teeettttt tet! HEHE =p

ederq says:
at: 27 April 2010 at 17:11 said...

siapa siapa? hehe sebokkan. ihih. good for u lynda! da lega da kan!

sophisticated bridezilla says:
at: 29 April 2010 at 16:35 said...

EDERQ :
hehehe lege sgt babe :)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011