Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 7 April 2010

i need a break

I need a break.

I need more time. I need more space.

I know I've been working so much on my w-day, I didnt said that I need a break from doing research and plan my w-day. Hey, it's my big day! Ok ok, I know i still have so much time to prep but then, time flies as high as the pogo stick - haha Sarah, this reminds me of you.

I just dunno how to manage my time. Do i need a gant chart? Do i need a timeline? How can i work with time? tick-tock-tick-tock. STOP TICKING PLS! I'm so stress. Stress of :

ASSIGNMENTS!!!

Really killing me. Kekadangkan sy rase macam sy terpaksa paksakan diri utk teros belajo eventho at the first place mmg tak terlintas langsung nak sambong masters. Sape kate sambong belajo best? Best kalo anda full time, not part time! I'm dealing with time, i repeat TIME babe! Every week ade saje assignment nak kene siapkan dan hantar, kekadang sy rasa seolah-olah sy ni budak full-time. owh please! Stop arguing hazlynda. Think of ur future! owh yes, im thinking bout my future, I've planned everything but this thing is crushing my way.

Macamane sy nak cakap ek? This year, segalanya berlaku, tunang haros ke oberci demi mase depan kami. Kami berhijrah tempat tinggal - tapi sy suke tempat baru hehe =p Sy haros/dipakse sambong belajar utk sambong kontrak. Sy haros buat persediaan perkahwinan kedua-dua pihak - ini bukan terpakse, i loike..... tapi at the same time, mende-mende ni sume kind-of a distraction. Eh, tak baek cakap begitu hazlynda! I have no other way to express my feeling, my only feeling, no one knows. Kamu semua tahu? Allah je yang Maha Mengetahui.

Sekejap sy akan buat assignment A then bile teringat assignment B tak siap lagi, teros buat skit assignment B then rase malas, start buat assignment C, few minutes later bile check email, owh shit! (kesian tahi itu) I have to do my marking!! Hurm...... Everything seems like crashing and bump into one another. Bagaimanakah? Ape yang haros sy buat?

Hanya satu je yang sy fikir sangat ini, defer or quit then abes contract carik tempat laen. Yang pasti, saat ini, ape yang sy fikirkan adalah,

TIADA KESUDAHAN................................. but I will survive!

13 komentar:

NahWaL says:
at: 7 April 2010 at 21:05 said...

u will survive beb! ko tau pagi tadi gile takda mood ok nak gi masok utan tu. pastu aku dengar lagu soulsisters, tetibe je kuar kat radio terus aku senyum heeeee..dengar lagu tu bila down ok?walaupun tak membantu siapkan keje, at least ko dalam mood ok. be optimistic lyndot!! muwah!!

Nurulhuda|Adlie says:
at: 7 April 2010 at 22:45 said...

yay! lagu soulsister aku suka gila okay, mmg memuaskan ah kalau dengar, haha, sangat meneringatkan kat korang, haha shoulder to cry on, tho its its on virtual basis (except for lynda pasal aku dah jumpa dia)

dont defer do do anything that stops u, do it now and it will be finish when the time comes okay, bertahanlah.. ss tahu ko boleh buat, the rewards nanti manis wei, percayalah..

nawal ada jumpa org utan tak? sebab ko masuk utan kan? hehe..

kak ya demam lagi la.. sedih tau.. jom bg kesihatan sikit kat kak ya, bg semangat sikit kat lynda, kat nawal aku tak sure, haha.. aku tolong bagi sikit masa korang, bahaha..

panjang lak.. ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 7 April 2010 at 23:29 said...

NAWAL :
nujum mak belalang ke? a'ah babe, tadi sambil buat keje, aku dok dengar lagu tuh hehe top in the list okeh.
tengs babe! aku tau korang selalu support ape aku buat. cume aku je yg takleh take it :(

HUDA :
panjangnye! tengs babe. sangat terharu. lagi terharu nampak kolum tepi tu hehe =p aku tau korang ni one in a million. kawan yg sgt baek n memahami. tengs ss!

nawal tak jumpe org utan la. die jumpe laen. jeng jeng jeng~

erk, cian yaya. nak sms die lah. demam lagi makcik tu.

Squarecut Ring says:
at: 8 April 2010 at 00:02 said...

Samela dilema kite. I pon tgh struggle nk siapkan research master. T_T sangat tak best. last2 minit br pulun wat research. padahal masa banyk i bc2 blog org..men facebook...research pasal kawen. hahhaa. ade je mende i nk wat apart from the master research. T_T hehehe. xpe! both of us will survived eventually. positive positive. hehehe

ellfazira© says:
at: 8 April 2010 at 02:21 said...

same la babe..ai pon kdg2 rse fenin sgt2,,n ai agreed ng squarecutring. byk online bnda lain hark3;p

NahWaL says:
at: 8 April 2010 at 07:54 said...

tahnya aku jumpe orang sakai2 dalam utan tu, sebijik perangai orang utan hahaha. hari ni mood ok tak?dua hari tak masok office malas melanda2

sophisticated bridezilla says:
at: 8 April 2010 at 08:39 said...

SCR :
betul la babe. i pon same. kalo online, blog dulu then fesbok then email then research - kononnye nak research thesis, kesudahan research nak kawen hahaha =p mood lebeh ke arah itu. nak buat cane. betul babe. be positive. semangat menggunung dah nih.

ELL :
so true kan babe. nak buat cane. pempuan je yg suke bab2 ni. hehe. nak suh lelaki buat research kawen, hurm.... ntah pape le jawapnye (tak semue la ek)

NAWAL :
KAhkHakahkahKAHkha mood aku tak ok babe. masok kelas student tade, sorang pon tak dtg lagi. so, aku sgt marah. haha ko jumpe org sakai? eh jap, ko masok utan mane nih?

the miss bride-to-be says:
at: 8 April 2010 at 08:56 said...

brtahan dear. b2b yg berkarier (eceh!) mmg byk stress. anywy i know u can do it. :)

NahWaL says:
at: 8 April 2010 at 09:15 said...

hutan simpan puchong. lapar la plak. marah student ko, jangan tak marah.biasa dia

fareezan
at: 8 April 2010 at 09:36 said...

apa kata buat jadual harian mcm zaman sekolah-sekolah dl.pasti comel c(:

sophisticated bridezilla says:
at: 8 April 2010 at 09:59 said...

AIM :
mmg i have to babe. or else, kene carik tempat keje laen but all the uni's mesti nak masters candidate. mencik!

NAWAL :
KAhkahkHakHAkha hutan terpelihare, cantek nok. aku sukak! leh hiking :)

BEJAN :
eeiiiii lagi stress drpd mase degree dulu. seharosnye lecturer treat la kite mcm part timer... byk sgt keje.

faradiba says:
at: 8 April 2010 at 11:02 said...

haaa...same2..assignment part time master pun cam fulltime... dahla every evening pun ade kelas 6.30pm-10pm ..... huhuhuhuhu :(

sophisticated bridezilla says:
at: 8 April 2010 at 12:18 said...

haaaaaaaaaaa betul kan babe. sangat rase nak defer *sobs*

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011