Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 1 April 2010

i need help *pls*

I NEED HELP ON...... FINDING THIS

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


source from abg gugels

Hurm, sy sangat memerlukan list of videographer, selaen daripada CST dan Manggis - yang sy tau lah. Ade tak diantara kalian yang sudah berkawen atau bride to-be yang sudah menggunakan perkhidmatan videographer anda atau yang sudah sebei dan booked videographer anda, sila berikan cadangan atau link. List of photographer dah ade banyak dah tapi sorang je yang sentiase berkenan dihati *hehe* Jase baek anda amat dihargai. Sekian terima kaseh *wink*


**update : manggis* sudah fully booked utk 01.01.2011....!!! KUCIWA! Eh, frust sudeh :(


26 komentar:

ederq says:
at: 1 April 2010 at 08:34 said...

mine using dinawedding. tapi kalau nak hire them, i advise sila ambil 2 videographer ya!

cik yaya says:
at: 1 April 2010 at 08:56 said...

CST jelaaaaaa..heeee..2.5k above kan?

{ anast filleunique } says:
at: 1 April 2010 at 09:29 said...

babe, try check this one out - http://www.lueymotionlab.com/

:)

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 10:12 said...

EDERQ :
ahaaaaaaa leh leh ai sebei jap hehe
tengs babe :)

YAYA :
takmo leee mahal naaa.... aku kene kire bajet dlu haha =p babe, kawan aku amek CST, dorang kate lambat dpt viddy tu nanti. hehe =p wallahualam.

NAS :
yep yep. tengs! aku akan check. tengs babe :)

Riena says:
at: 1 April 2010 at 10:24 said...

u try ambik beehunt...cntik dia buat..
u tgk kat my blog..ada i attach dia punya website

Sarah Abd Rahim says:
at: 1 April 2010 at 10:29 said...

I'd love to help babe but videographer yang I pakai based kat JB. So kalau you engage dia confirm ada additional cost. Nape you tak pakai CST je? They're my favouriteeee..

Squarecut Ring says:
at: 1 April 2010 at 10:43 said...

Agree with Riena. amek beehunt la. I tanye quotation pon dalam 1300 coverage nikah n sanding. I pon ade wat entry pasal beehunt. ^_^

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 12:28 said...

RIENA :
okeh okeh, nanti i try tengok. tengs babe.

SARAH :
ahaaaa my feveret pon CST tapi a friend of mine bilang yang CST lambat bagi cd hehe =p taktau la betul ke tak. i've work with them before, buat freelance je, so far, ok gak dorang ni. satisfied ek?

SCR :
not bad gak regenye. okeh okeh, nanti i try tengok keh. tengs babe!

hana yoriee says:
at: 1 April 2010 at 12:38 said...

u might want to take a look at rufilatiff..hana baru je tny quotation dgn dia. range dlm 1.5k for nikah n sanding + vid highlight
http://www.rfmediaworks.com/blog

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 12:49 said...

HANA :
tengs babe. ahaaa jap i tgk keh. tengs tau~

aNiSr 97 says:
at: 1 April 2010 at 12:53 said...

try http://mymoments.biz/blog
package around RM2500 - RM3300 for both nikah & reception + wedding highlights~

Happy Hunting! ;P

sophisticated bridezilla says:
at: 1 April 2010 at 13:08 said...

ANISR :
hehehe sy dah tengok dah mymoment. hehe lebeh kurang price CST. to la, its not easy to make decision. hehe kene hunting more nih. tengs babe!

Sarah Abd Rahim says:
at: 1 April 2010 at 13:54 said...

I tak pernah guna CST so I tak berani nak cakap la diorang cepat/lambat hantar DVD. But what matters is that CST punya shots ngan editing is superb!! Personally, I lagi rela tunggu DVD lama skit daripada dapat something yang quality tak best..

neena_kechik says:
at: 1 April 2010 at 15:54 said...

hai, i`m just your silent reader =) nice to read your blog=).before this baca jer tp kali ni baru ada keberanian nk comment.hehehe.my suggestion is myshotwedding.ni address die
:www.myshotswedding.com.video die mmg superb!!! =) n mesti touching bila tengok balik.hope this can help you =)

Zariza says:
at: 1 April 2010 at 16:00 said...

try yg nie..besh gaks..
WANDET entertainment
your professional videographer
http:// wandetvideographer.
blogspot.com
Email:
wandet@ymail.com
hp: 017-2345873

NahWaL says:
at: 1 April 2010 at 17:08 said...

ko pakai kamera cam si yaya buat je. aku leh jadi videographer ko haha tak membantu.

kawan aku ada tunjuk satu haritu t aku tanya dia. santek gak ala ala dina wedding.

tapi dina wedding pon ok kan? RM2700 for 2 events. kalau taknak ko tengok dmz si nat azmi guna tapi ada orang kata biasa je but okla harga pon ok.

Anonymous
at: 1 April 2010 at 18:50 said...

i just found out your blog today.CST???seriously i'm one of his client.indah khabar dari rupa.i think your friend tu dah kene same case macam i,9 month i tunggu kalau preggy dah terberanak dah. call je asek okok dah nak siap.better go for another videographer *peace* -iez-

Nurulhuda|Adlie says:
at: 1 April 2010 at 20:10 said...

yg ni aku takleh tolong la, sebab aku tak cari pun videographer, hehe.. hah tu cst tunggu 9 bulan, tapi video dia best lah kan.. suka gak tgk..

yg beehunt dah tgk? ada schoolmate aku amik diorang, yg dr radzli & sabrina, try ah tgk, tp mcm tak best sgt, ntah..

sabun boobies sabun boobies!! hahaha

PurPLe LaDy says:
at: 2 April 2010 at 00:52 said...

lynda, i pon tgh cr videographer for my event. dah tgk dah semua yg terkenal tu, tp ttp yg ni berkenan. www.jantayuvision.com. try lh tgk vdeo dier...

hidden.wing says:
at: 2 April 2010 at 12:38 said...

lynda, i book CST during promo..around rm1.3k/event, entitled for 1 senior videographer..

but aritu, boss dia free..so rosli sendiri yang turun siap dgn 2 assistants hehehe...

tak sure psl late delivery tu cos my video dh siap..quality wise, x dpt nak comment sbb i lembab tak pickup2 lagi video tu hehe..

p/s : rosli recently post dkt fb dah lama CST tak buat promo.. *winks*

sophisticated bridezilla says:
at: 2 April 2010 at 13:21 said...

SARAH :
psstt... personally i loooove mnaggis* and CST tapi manggis* dah fully booked. hehe no worries, next week dah set appointment with the CST team. will let u know keh *wink*

NEENA :
tengs babe sbb bace blog sy yg tak seberape nih. babe, ala, unfortunately pc takde flash pulak. mencik! takleh bukak myshotswedding.com. mlm ni nak istall flash :(

ZARIZA :
babe, i dah email for their quotation, tengs babe *wink*

NAWAL :
takmo aaaaaaaaaaaa........ kang muke ss je byk! kAHkAHkHAkHA =p weh, hurm...... takpe2, mase byk lagi. aku bertendang n haros teros mencari (=

IEZ :
erk... itu la, tapi wallualam, sy pon tak sure. sy penah buat freelance sekejap ngan dorang dulu last 5yrs, bahagian graphic je la. tak sure lak pasal ni tapi takot :(

HUDA :
erk... tu la, video dorang sgt best. aku akan bertemu dorang next week, will see how it goes. erk, berdebar lak. manggis* dah full!! mencik!

PURPLE LADY :
baek makincik. jap g pasni i p tgk hehe tengs babe!

SYHLLA :
babe, oklah tu 1.3k/event, sgt berbaloi sangat tuh. usually double of that for an event :( erm, tunggu promo dorang la hehe =p

ahaaaa rosli bosh ek. i pernah jumpe die suatu ketike dulu. u dapat cepat ek? ahaa semangat dah nak p tanye next week. mintak2 i dpt promo price nanti *fuh!* hehe =p

thanks babe *hugs*

Rashifa Rosli says:
at: 3 April 2010 at 10:49 said...

http://gmoxxs.blogspot.com/

sophisticated bridezilla says:
at: 3 April 2010 at 17:23 said...

RR :
okeh will do. tengs babe *hugs*

bitsANDpieces says:
at: 5 April 2010 at 17:04 said...

oh, sellaunye dieorg ade buat promo eh? bulan berape ye... hm..maklumat bagus ni

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 17:21 said...

HEED :
nanti i try tanye n let u know. khamis ni nak p sane. bile call tanye this n that, tak bg info pon :( depa suh p sane. eeiii tak paham~

Nina says:
at: 7 April 2010 at 15:25 said...

yeke cst same price with mymoments.biz? cst double the price kut. I baru jer check. hehehe... mymoments.biz work looks good enough for me and the price is quite reasonable as compared to others ;)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011