Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 26 April 2010

i need a quick and huge help!

I have defend proposal.

Since i'm in the "visual" peeps,

my title that I gonna propose is............

The importance of a coordination between color and lighting towards a success of wedding reception.


soklan sy adalah :


(1) ape yang kalian nak tahu mengenai kombinasi warna dan lighting?

(2) adakah warna tema penting utk sesuatu majlis perkahwinan?

(3) adakah pilihan tema warna mengikut selera anda atau tunang?

(4) adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?

(5) apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?

(6) adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?

Thanks korang!

Sorry sesangat, dalam pada keadaan yang tertekan ini, sy perlukan semua jawapan sebelum hari defend proposal. argh! tensi.

Jangan gelak ek tajuk sy *hehe* Nak jugak research pasal kawen.... macam satu kepuasan dan utk dikongsi bersame (=

*hugs utk korang semua*

12 komentar:

Nurulhuda|Adlie says:
at: 26 April 2010 at 21:36 said...

i am just speechless, haha talk to u in mail yah?

~aina~ says:
at: 26 April 2010 at 21:38 said...

hihihi kesiannya.. email je la eh.. pjg sgt nk type sini..

faradiba says:
at: 27 April 2010 at 01:30 said...

jawab pendek2 bleyh?

1) ape yang kalian nak tahu mengenai kombinasi warna dan lighting?
the significant relationship die maybe...cth kain biru kena lighting kuning jadi hijau..kan? ke tak ke? lgpun lighing pun byk kaler...kena kat material kaler lain of coz ade efek kan?

(2) adakah warna tema penting utk sesuatu majlis perkahwinan?
physchologically, i believed the answer wud be YES!!

(3) adakah pilihan tema warna mengikut selera anda atau tunang?
overall satisfaction from family maybe.. tp soalan ni mcm tak relevan sgt kot..just my humble opinion

(4) adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?
trend-might be major influence to most people..
additional Q: who creates the color trend? kena jugak kot carik literature review on this

(5) apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?
broad sgt nie.. differet people ade different desire..dreams n hopes.. i want perfection in every single moments..boleh ke? lalala :D

(6) adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?
YES.. i do!!

semoga berjaya..lalala~

ally says:
at: 27 April 2010 at 09:14 said...

bole jd satu entry lain nih nak menjawabnya..hehe...gud luck2..=)

ally says:
at: 27 April 2010 at 12:26 said...

sy dah menjawab quest2 awk dah..ada 1 entry utk awk..hehe..

idayusof says:
at: 27 April 2010 at 16:47 said...

(1) ape yang kalian nak tahu mengenai kombinasi warna dan lighting?
:: heh... byk nk tau, sbb byk tak tau. tapi tau satu bende: lighting chantek boleh dapat gamba chantek juge ::

(2) adakah warna tema penting utk sesuatu majlis perkahwinan?
:: warna tema? penting la kak! i rasa warna tema jadi penentu mood wedding tu. ::


(3) adakah pilihan tema warna mengikut selera anda atau tunang?
:: saya! tapi tanye cik abang jugak, okay tak kaler puteh? abang kate ok.. so okay lah! tapi belah lelaki... kasi can la die nak kaler kesukaan die.. heh::

(4) adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?
:: mmg suka warna puteh. pink pon kegemaran juge. tapi kalau boleh, biar kaler yg x lapuk dek hujan, x lekang dek panas. evergreen gitu.::

(5) apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?
::aaa, yg ni panjang sgt nk jawab. skip boleh?::

(6) adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?
::erm, warna tema & lighting tu accessories je. yg penting orang2 kuat bekerja masa majlis berlangsung tu... (makanan, sambut tetamu, majlis berarak) tapi perlulah jugak utk buat majlis kene dengan tema nye. :))::

kay kamal says:
at: 27 April 2010 at 18:33 said...

ur answer from me is here tau

http://bride-muse.blogspot.com/2010/04/to-answer-hazlynda.html

Leonora Halim says:
at: 28 April 2010 at 00:57 said...

(1) ape yang kalian nak tahu mengenai kombinasi warna dan lighting?
--> will bright colours look better with yellow light?

(2) adakah warna tema penting utk sesuatu majlis perkahwinan?
--> mesti!

(3) adakah pilihan tema warna mengikut selera anda atau tunang?
--> kalo boley, keputusan bersama... but if u have 2 receptions... compromise lah... your side, your choice... his side, his choice... so adil.. hehe
p/s: kalo partner kita berkulit spt Beyonce, jgn la plak pilih kaler hijau pucuk pisang... kecian dia... huhu..

(4) adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?
--> trend penting, but all colours are uptodate enough... eg, white... will never go out-of-date... as for me, i'm not so into trend, because trendy stuff usually pilihan ramai.. end-up wedding kita, sama mcm org lain... tak besh tak besh...

(5) apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?
--> ingin ka, perlu ka... kena fikir ongkos dulu.... then baru leh proceed ngan angan2... ahahha

(6) adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?
--> setuju!!!

ada lagi? :)

Moose says:
at: 28 April 2010 at 14:41 said...

(1) ape yang kalian nak tahu mengenai kombinasi warna dan lighting?
significant effect of lighting on colour. tapi so far, my reception will solely based on natural lighting, so no big headache there.

(2) adakah warna tema penting utk sesuatu majlis perkahwinan?
yup.

(3) adakah pilihan tema warna mengikut selera anda atau tunang?
both. but since mostly ada 2 reception, reception belam pompuan haruslah selera pompuan, tak? belah laki harusla selera dia kan?

(4) adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?
it depends. tapi paling bagus, ikut kesesuaian warna mengikut kulit. baru naik seri. kot kulit golap golita nak pakai pink, takut makin kelam la plak.

(5) apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?
for me, budget paling penting. kalau nafsu ingin tu melampau2 tapi budget ciput, tak jalan jugak

(6) adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?
yup. study your venue, time and what kind of lighting before deciding what's the best colour.

ponek dah aku menjawab soalan2 ko lynda oi. dah macam jawab exam dah ni. haha

ElyaElmo says:
at: 28 April 2010 at 23:14 said...

i jes nk komen sket jee...
kaler mmg penting tuk preparation wedd u ni. sebb kaler ni memainkan peranan penting untuk naik kan seri pengantin nnt:)

sophisticated bridezilla says:
at: 29 April 2010 at 13:54 said...

THANKS KORANG!!!
sorry tak reply seorang demi seorang.
ive print out all the comments as my evidence.
thanks babes *hugs*

mrs. aLeya says:
at: 4 May 2010 at 15:37 said...

hai.. some tips in my blog.. drop by and read..

http://aleyaeternity.blogspot.com/2010/04/tips-tips-persediaan-perkahwinan.html

http://aleyaeternity.blogspot.com/2010/05/budget-checklist-perkahwinantips-kahwin.html

http://aleyaeternity.blogspot.com

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011