Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 5 April 2010

i proposed him!

Owh yes, this is the continuous entry from the previous one (click here) Owh yes, last weekend, si dia pulang for weekends je, and now he's back to work *sobs* We went out to survey few stuff for his side nanti. Make it short, me and my fiance, we had a discussion bout my wali. Dengan kekuatan yang ade, semlm, owh yes, i didnt call Abah and ask (maseh tidak kuat dan yakin) So, i text him.

He's a good guy, i know that. i never hate him for what he had done to me n bonda. Alhamdulillah, Allah ketemukan sy ngan Abah this year. Syukran! sy text tanya kabar Abah sbb Abah sy baru pencen *hehe* Atleast, after 15 years tak jumpe, i'm still weak in making sentences or trying to figure out what and how to say. Eh, sy tak pernah begini, mengalahkan sms bf mase mule-mule bercinta!

Semalam, sy text Abah, selepas mukadimah and a good introduction of my engagement and a lil' bit bout my fiance, Abah replied. Then I start telling him "Abah, kite nak Abah jadi wali kite, kite taknak wali hakim" I felt so down after i've sent the sms. Macam-macam perasaan time tu, dah terbayang kalo Abah taknak jadi wali sy, Ya Allah, lemah badan teros *sobs* In few minutes, Abah replied "InsyaAllah, kalo umor Abah panjang, insyaAllah Lynda" Kalo Abah jadi wali sy nanti, i will not ask for more on my w-day, that will be the best ever wedding present in my life. Thanks Abah *hugs*

24 komentar:

Squarecut Ring says:
at: 5 April 2010 at 13:28 said...

I read ur first part tu dulu. sangat sedih. meleleh air mate I.

Ni pon ditahan-tahan supaye tak keluar. huhu.

Cik lynda, huhuhuu. insyaAllah ur dad will be your wali. ^_^

Cheer up dear. ^_^

harzharun says:
at: 5 April 2010 at 13:42 said...

ermmm...bila u cite sal ur abah, mesti i rs nak komen...hehehe...hepi 4 u dear...btol la apa yg u rs...nothing great kalo nak dibandingkan ada abah sendri tuk walikan kita di hari besar kita kan... :-)

NURUL says:
at: 5 April 2010 at 13:43 said...

hi lynda

Sarah Abd Rahim says:
at: 5 April 2010 at 13:45 said...

insya'Allah everyhing will go as planned and your Abah will be your wali.. (i oso call my dad 'abah' hehe..)

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 13:56 said...

SCR :
thanks babe. i lagi la sedeh :( dah tak tertahan lagi. atleast, he gave me positive reply. insyaAllah.

HARZ :
hehe wali penting bg sy. sy tak perfect mcm semua org. betul kate yu, nothing great kalo nak dibandingkan ada abah sendri tuk walikan kita di hari besar kita kan >> sgt setujuk babe *hugs*

NURUL :
hi Nurul *wink*

SARAH :
InsyaAllah babe. Hehe org Johor mmg paggil Abah ek? hehe =p

ElyaElmo says:
at: 5 April 2010 at 14:59 said...

sayuu jee bilee bacaaa ....

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 15:05 said...

ELYA ELMO :
tengs babe. dlm realiti, kekadang pahit kite kene telan gak...

.:Mrs. Engineer:. says:
at: 5 April 2010 at 15:08 said...

agak touching lh babe...bergenang airmata...

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 15:25 said...

YANI :
touching skit je babe. kalo abah sy taknak walikan lagila sy touching + sensetive + down sgt = :((

diana luna says:
at: 5 April 2010 at 16:15 said...

Dear i pun actually melalui apa yang u lalui skang ni..my parents were divorced since i was 8...and i rarely jumpa my dad . the last time was when i was 17, and now i'm 28.
Tapi insyaallah..kalau niat kita baik..tuhan akan permudahankan jalan..and kita sebagai anak harus menghormati dia sebagai bapa x kira apa pun keputusan dia. Good luck for your journey dear, and hope same goes to mine

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 16:30 said...

DIANA :
owh babe, v will go thru the same thing. insyaAllah babe. Allah akan permudahkan niat baek kite. babe, gudluck to u too. wishing u the best. amin.

btw, tengs babe >.<

ederq says:
at: 5 April 2010 at 17:03 said...

oh lynda dear. oh babe. terharunya i. sesungguhnya anything pasal parents mmg akan touching.
insya allah ada rezeki your abah jadi wali. i doakan. amin aminn :)

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 17:18 said...

EDERQ :
amin ya rabbal a'amin. tengs babe. a'ah, ape saje yang melibatkan parents, mmg sensetip sgt bg ai. sumtimes bile tgk gambo after nikah orang hug ayah, ai sedeh sbb dok pikir, abah nak ke dtg nanti? hurm~

Yanie says:
at: 5 April 2010 at 19:09 said...

i so feel you... Coz i am in the same shoes tooo... :) But hey we are strong ladies arent we!!! so BE HAPPY GURL.... Dah nak kahwin dah pun kita ni!!

ellfazira© says:
at: 5 April 2010 at 19:14 said...

insyaAllah babe,,benda baik Allah pasti tolong=)

NahWaL says:
at: 5 April 2010 at 21:45 said...

im so proud of u babe! sorry havent been around these 2 days..im sure ur dad is very proud of u as well, u found the right man for u, ure working and now he's giving u away. dont be sad ok?

hiccuff says:
at: 5 April 2010 at 22:26 said...

lynda wat a touching story... BTW nice banner......

sophisticated bridezilla says:
at: 5 April 2010 at 22:51 said...

YANIE :
betul tu babe. we're strong (eh eh sy tak strong sgt, ok-ok je hehe) but we can handle this feeling ek? tak semudah yang disangke. Its sumtin to share with others. Life without Abah, tak sempurna but life with my bonda is the best ever!

ELL :
betul tu babe. insyaAllah Allah sentiase ade ngan kite. mudah-mudahan babe. amin.
eh babe, happy advance e-day >.<

NAWAL :
babe, thanks for the wording. u've help me a lot babe *hugs* sbb ko tolong aku susun ayat haha alhamdulillah berkesan. mekaseh cekgu!

JACQ :
thanks jacq. wanna me to do our reunion banner? hehe =p

the miss bride-to-be says:
at: 6 April 2010 at 09:10 said...

dear..happy2 k. im sure ur abah akan jd ur wali. n *hugs* for u too. :)

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 11:43 said...

AIM :
thanks babe. hugs for you too. babe, im praying the same thing too. thanks babe :)

FareeZan says:
at: 6 April 2010 at 13:41 said...

ah abah lagi.oh sedeyh.
alhmdulillah..insy semua berjlaan dgn baik.
*hugs*

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 14:18 said...

BEJAN :
elaun ku, elaun mu jua
kHAkHAkAkh zaman itm.
alhamdulillah babe.
aku doa die kate yes nanti. tu je~

Anonymous
at: 7 April 2010 at 14:46 said...

kak lynda..
Happy for you too.. Alhamdullillah, hoping everythg will be smooth for you sister.

silent reader,
ur jr.smcs.
Ida :)

sophisticated bridezilla says:
at: 7 April 2010 at 17:17 said...

IDA :
eh eh, silent reader? tengs babe. tak semua tau hal ni. baru reveal kt blog. pn azimah did a great job. sbb tu kak lynda rase she's the best ever i had. tengs dik!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011