Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 6 April 2010

MUA booked *yeay*

Hehe 12 months before w-day, i've book the venue *i loike* material for baju nikah, sanding dan tandang dah beli *haha* ever-excited! Hehe sebenarnye dah beli awal sebab we thought our w-day is in this year but then di'postponed' ke 1st day of new year *wink* It's ok, atleast hati dah tenang skit *hehe*

As for MUA, i didnt survey any because i know, we know, the family knows that I will definately choose Izzat Artistic for my MUA. They are related to my aunt, memang dari dulu, dari zaman my aunty kawen, kazen-kazen serta ahli keluarge yang laen, we will choose them. Maybe sebab harge yang reasonable dan kepercayaan kepade mereka. Normally, they will charge RM800 and above for make up and if you wish to add on accessories, additional RM300 - tak salah sy.

Presenting the team >.<

source from : IzzatArtistic

source from : IzzatArtistic
from left to right : Tona, Izzat and Nasha

source from : IzzatArtistic

source from : IzzatArtistic


I trust so much in them. two days before my e-day, i was admitted in the hospital because of dengue. Dugaan nak bertunang agaknye. Sy redha. I had cancelled everything but what am i concern about is to change the date, are they free to do so? Alhamdulillah, my e-day postponed two weeks after, i'm lucky that the can make it on my e-day. Takot jugak, takot dorang dah dibooked on that day. Nasha yang menghias diri sy yang gemOk ni waktu bertunang. I loveeeeeeeeeeeeeeee my eyes on that day. Dari mate jatoh ke hati, tak gitu? *bluwek*



**updates : i got this list from Wawa, contacts for MUA, sila lah ke page ini *wink*

22 komentar:

missbutterfly says:
at: 6 April 2010 at 13:24 said...

wahh...mesti cantek punye lah nnti.! :) btw..jom exchange link!

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 13:35 said...

MS BUTTERFLY :
insyaAllah. mudah-mudahan seri pengantin naek nanti >.< okeh! will do. tengs!

harzharun says:
at: 6 April 2010 at 13:36 said...

waaaa....xsabar la tu nak jadi cun..hehe...btw, u di tag...come to my blog!

FareeZan says:
at: 6 April 2010 at 13:43 said...

eh dida.lame xbukak belog perantin nantin nie :P

*agak2 dia boleh transform i jd mcm beyonce x kalu makeupkan?

Sarah Abd Rahim says:
at: 6 April 2010 at 13:48 said...

Phewitt! Kalau make up masa engagement dah hot, nak kahwin kang sure meletoppp! *gorgeous*

And btw Cik Hazlynda, you are NOT gemok!!

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 14:22 said...

HARZ :
haha hari-hari tak cun. hari bahagia, mestilah nak cun hehe =p

BEJAN :
eleh, diam2 ko bukak gak kan kan kan? hehe siap research lagi. weh, jgn kate beyonce, lady gaga pon boley >.<

SARAH :
babe, yu suke buat i kembang perot kan? hehehe sekali seumur hidup, nak nampak cantek utk 1 malam pon jadilah babe >.<

eh, eh, cik hazlynda tak gemOk. pls pls pls sarah, jgn jage hati i, nanti i tak diet haha =p tengs babe!

Sarah Abd Rahim says:
at: 6 April 2010 at 14:28 said...

diet? kat celah mana yang awak gemok ni? cuping telinga blah kiri eh?

*garuk kepala*

ps. i love the choice of make up you went for masa engagement cos you look like you. kadang² kurang skit bila tengok orang pakai make banyak sangat sampai susah nak cam muka..

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 14:49 said...

SARAH :
haros diet babe. lemak i kat pinggang kiri dan kanan, berlapis-lapis sudah.
ahaaa one thing i love bout nasha, make up die tak heavy sgt and if u rase tak sesuwai, let him know. or else, muke i mcm opera nanti hehe =p

Sarah Abd Rahim says:
at: 6 April 2010 at 14:54 said...

Diet eh? Jom kita pi Yoga! Slimming + relaxing. Diet tak best! Depressed kang tak dapat makan benda best²..

Pssst.. Ada FB tak?

the miss bride-to-be says:
at: 6 April 2010 at 15:11 said...

yeay for u dear! :)

dear btl ckp sarah u mn ada gemok la. u comel2. haha. :D

Sarah Abd Rahim says:
at: 6 April 2010 at 15:13 said...

Yessss! Thank you Aim!

See? Told ya.. :p

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 15:20 said...

AIM :
yeay for me. hehe. tengs babe. eh eh, tak gemok? aduyai...... gemOk i tersirat. hahaha =))

SARAH :
babe, how i wish i boley p yoga or gym. tapi my schedule sgt padat babe, saturday sunday je yg i ade :(
pssttt.. i dah add u okeh? haish. tak approve. haha =p

aNiSr 97 says:
at: 6 April 2010 at 15:58 said...

mmg terbahek la amik Nasha~ ;D
he did for my bff's wedding, and hasilnya superb! and he's nice person~ his twin too! sangat best berborak sakan u olsss ;p

congrats again~ selesai satu topik ;D

bitsANDpieces says:
at: 6 April 2010 at 16:41 said...

ala lynda, siape mekap kamu pon pasti cantik, tuan empunya badan pon dah mmg cantik!

Nurulhuda|Adlie says:
at: 6 April 2010 at 19:35 said...

vavavavaaaaa (sebut style org india salu buat, hehe) satu persatu dah boleh slash.. progress salu camni, tgh banyak benda setel banyaklah, bila time mendatar ape pun takde..

tapi aku sukaaaaaaaaa, santek ko nanti lynda.. =)

NahWaL says:
at: 6 April 2010 at 20:44 said...

work the eyes baby! work the eyes!! HAHA> dahla mata ko bulat, focus kat mata lagi vavavoom! sambung sikit dari huda hahaha

i.am.diana. says:
at: 6 April 2010 at 21:23 said...

wah wah wah..
bestnya MUA dia..
jeles i tau..
ghehhe.. i pn tgh cari2 MUA for my w-day nanti..
u hire diorng utk all of ur events ke lynda?

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 21:53 said...

ANISR :
yes babe. i never have doubt on them. for me, so far, mmg superb. sbb make up ape yg i suke... tak heavy sgt. hahaha mmg sgt peramah. ive been using their skin product tOo (=

HEED :
alamak.... u buat i kembang jap hehe. thanks for the compliments babe =p

HUDA :
hahaha nape perlu vavavava? weh, mekaseh ek. haaa aku yg lagi 8bulan nak kawen pon dah excited. bukan ape nok, date tu yg buat aku jd gile. inilah akibatnye nak sgt date cantek :(

NAWAL :
hKAhKAhKAhKAHKAhHa =p haroslah babe. aku tetibe suke mate aku time ni hahaha boley? ewahhhhh ko mmg suke sambung2 kan?

DIANA :
yes babe. i booked nasha/izzat for my events. sbb their one of my relative. mmg dr dulu amek dorang, either one. but mine, e-day mmg nasha hehe sbb die suke borak2, sgt peramah~

NahWaL says:
at: 6 April 2010 at 22:10 said...

HA HA HA. sapa lagi nak puji kalao tak diri sendiri hahhaha. soka soka. amik tiga tiga ngan dia ek babe

sophisticated bridezilla says:
at: 6 April 2010 at 23:51 said...

NAWAl :
kHAkHAkhKAhA tu la mek. sekali sekale. eh tak-tak, kat kl aku amek die. kat nogori, ngah figure out. tot of salima, mcm cantek die make up~

NahWaL says:
at: 6 April 2010 at 23:56 said...

santek weh. aku soka. . eh razmie nogori ka? lor ingatkan JB. HAHA. aku nak cek umah aku jap. gile berserah segalanya pada dauh hahahha

sophisticated bridezilla says:
at: 7 April 2010 at 13:08 said...

NAWAL :
asal nogori le babe. kerje JB, all the time JB je lah hahaha =p tu yg insyaAllah berhijrah ke JB sudeh =p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011