Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 13 April 2010

my dream canopy

Dulu Cik Belle ade buat entry mengenai ini. Soklan pertama yang ditanye adalah;

Dambakan ini di hari nikah atau resepsi anda?

source from : Cik Belle

YES! Sy sangat mendambakan transparent canopy ini >.<


................................................................

As for my reception will be at KGPA with the night ambience, i've plan to use the transparent canopy on that night. Yes! It's gonna be under NSJ Event. I was introduced to one of their representative regards to this. I know, I know...... Its still early! We will meet up in June (6 months before) to proposed my idea and what I want for my reception HAHA kuase di tangan anda b2b! Bile lagi kite nak rase berkuase bermutu tinggi? This is the time, gunakanlah kuase anda.


For my dream canopy, i want it transparent with white color scallop. White! Takmo mek kaler grey ke pink ke turqoise ke silver ke yellow ke cream ke....... W-H-I-T-E *fullstop* Kene demand skit coz it's our w-day. Something in my mind is pictured as below except for the chairs;



sources from : NSJ Event


But then, if possible, I want the chiavari chairs on that night. i know its quite pricey. Merata yang disevey dan di bace waktu bloghopping was RM15/each. WOW! i cant afford this *wink* Will check with the NSJ if they have this and included in the canopy package HAHA why not right? Check out.

source from abg gugel

Cantek kan kan kan? Admit je! HAHA =p

28 komentar:

achmal says:
at: 13 April 2010 at 11:02 said...

ok canopy idaman ku nih ... wahahahhaha cayalah!
mesti cun gile babes~

chiavari chairs memang suit sgt ngan canopy nih. mlm lak tuh~ wuhuu~

AmyMizzunderstood says:
at: 13 April 2010 at 11:05 said...

KGPA..tempat yang diantara i penah survey jugak...sebab i heart the canopy too!dgr fairy light bagai kan..but lastly carik gak yang indoor..sebab takot basah,kotor etc.. but seriously..just go for it!sgt cantik!

sophisticated bridezilla says:
at: 13 April 2010 at 11:06 said...

KAK MAL :
ahaaaaaaaa sy tak penah terfikir nak buat wedding waktu malam tapi bile uncle since dah buat kat terrace, buat malam. phew, dapat gak (=
chiavari chairs mmg cantek bgt. NAK tapi mahan leeee :(

ellfazira© says:
at: 13 April 2010 at 11:14 said...

mmg cun mmg meletops mmg mutu keunggulann..jd jgn lupe invite ku sbb ku mahu lihatin saat2 romantis mu ittiew..huhuhuhu apakah?skjp jd fondan skjp jd indon muahhahaha;p tp seryes santeks arr laling!

farahfatihah says:
at: 13 April 2010 at 11:19 said...

wahhhh lynda!! go go lynda sweet sgt la beb...buat la...tp kan kalau ujan camne? letak dlm dewan?? ok gak kan..heheheh buat tau..sbb i xdpt buat so u la kena realisasikan heheh

sophisticated bridezilla says:
at: 13 April 2010 at 12:11 said...

AMY :
ahaaaaaa mmg babe. we have to face the consequences kalo hujan ke lecak ke tapi kite kene tahu care nye hehe orang KGPA ade carenye - kate mereke HEHE tengs amy :)

ELL :
weeeeeeeeeee insyaAllah babe. i will. i pon tak sabo nak kawen HAHA over la hazlynda ni~

FF, insyaAllah babe. wedding planner KGPA ade bilang suh panggil uztaz utk alihkan hujan. ntah le, ade kot carenye. insyaAllah dan mudah-mudahan dipermudahkan dan perindahkan hari bahagia sy nanti *hugs*

Sarah Abd Rahim says:
at: 13 April 2010 at 12:45 said...

Go for it babe! Tu ari ingat nak pakai transparent canopy gak tapi cos my reception siang hari, takut tetamut cair plak nanti. Dah nak bagi doorgift kipas kena bantah ngan abah.. Hais..

Yang kerusi tu pun sama, cheapest that quotation yang i dapat pun RM15 per piece. Tu pun kat KL, kat JB tak wujud langsung kerusi ni.. =(

Your wedding is going to be g-o-r-g-e-o-u-s!!

FareeZan says:
at: 13 April 2010 at 13:43 said...

gulp~tantek semat seyyyyyyyyyyyyyyyh

i.am.diana. says:
at: 13 April 2010 at 13:57 said...

i pun planned for white theme scallop n underlayer but not the transparent canopy la since d kenduri will be at noon.

and d chiavari chairs i nak pakai for khemah vip je. harga sewa sgt mahal.. ;(

ederq says:
at: 13 April 2010 at 14:47 said...

oh cantiknyaaaa sukaaa all white wedding! rasa nak kawen lagi ni. haha

NahWaL says:
at: 13 April 2010 at 15:48 said...

ok aku tidak sabar ok nak datang wedding ko. mintak2 masa tu dah buncit dan orang datang dan tanya eh, dah berapa bulan HA HA HAH AHA>

beb, tadi aku p kedai jati. kerusi chiavari jati satu saja RM250 tau!! tapi tu jatilah. tak tau la dia pakai kayu apa, maybe getah kot hahaha.

sophisticated bridezilla says:
at: 13 April 2010 at 15:53 said...

SARAH :
beep beep. tengs babe. my wedding is the simple one babe. takde la grand sgt. i want it to be beautiful and a memorable one. susah la bile nak deal ngan $$ HAHA sume i kire skang nih.
yes babe, chiavari is bery expensive la RM15/each - cant afford sgt. eh, u gonna help me out kan kan kan? hehe then masok dlm chenta wedding keh? *hugs*

BEJAN :
aku pon sukak. ko ni, yg cantek sbb teknik photography kan? angle je yg cantek HAHA manipulation lagi. eceh, mcm ko taktau~

DIANA :
babe, its a good idea to use those for the VIPs atleast wont cost u much rite?
babe, for ur scallop, go for white, nampak bersih je, my cousin's w-day pon die gune all white scallop, nampak beso n cantek bersih. ask ur canopy vendor to get a new kaen la babe - my cousin mintak HEHE =p

EDERQ :
eh eh kawen hanye sekali babe. nanti tunggu time kelahiran baby u, u gune ni keh? i nak dtg!

sophisticated bridezilla says:
at: 13 April 2010 at 15:54 said...

NAWAL :
babe, ko n dauh bukan akan berkampung ke nanti? HAHA ko mmg. ok ok, aku orang pertama yg akan tanye okeh? eh mek, mmg mahan kan chiavari ni, tenis aku dibuatnye.

sophisticated bridezilla says:
at: 13 April 2010 at 15:55 said...

NAWAL :
*tenis? ape aku merepek. tensi la.

NahWaL says:
at: 13 April 2010 at 16:10 said...

dah tensi sesangat sampai tensi jadi tenis. HAHA>
aku tensi salim tak sampai2.

eh eh, buat je kat kgpa tue. santek kan...biasala semua orang nak perfect, kalau tak jadik perfect di mata orang pon, jadi perfect di mata ko sudah. kan?

sophisticated bridezilla says:
at: 13 April 2010 at 16:25 said...

NAWAL :
exactly babe. tengs sbb memahami. aku tensi sbb (1) asgment (2) pindah umah (3) videographer biadap - will tell u later.
sgt setujuk babe. as long as i know the consequences that im gonna face and i know my wedding in perfect thru my eyes. tak siapa pon perfect. kite hanye merancang, Dia menentukan.

NahWaL says:
at: 13 April 2010 at 16:32 said...

u are perfect already acececece.

eh sapa bridesmaid babe?

buat entree bridesmaid plak okeh.

keta aku tak siap lagi, tensi ok. esok baru siap. dah tu aku nak gi keje naik apa , ngada2 diorang ni

Mrs.aisheiteru says:
at: 13 April 2010 at 16:49 said...

suka kerusi tu...cantek sgt. nk beli la lps ni letak kat umah. bleh x? hehe

kelipkelipchumel says:
at: 13 April 2010 at 21:27 said...

sgt cantikk...sgt menarik...sgt fairy tale di mlm hari ditambah cahaya lampu dan bintang2 khemah itu sayam...go for it bebeh..daku sokong 200%.ehehe..

kerusi itu jua..ur wedding kompem melets n gojes abis..wish dat i'm in ur list cz i know it's very limited...hukhuk..

honeysour's blog says:
at: 13 April 2010 at 22:22 said...

beb, jom join contest..

http://honeysour00.blogspot.com/2010/04/aprilgiveaway-by-zie-fauzi.html

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 08:55 said...

NAWAL :
bridemaid aku bilang, tunggguuuuu HAHA nanti aku buat entry pasal mokcik tu HAHA ko kenal kot mokcik ni.

YANIE :
cantek kan? boley babe, buat kusi meje makan, ouh, cantek sangat cantek. perfecto!

BAYU :
of course babe. insyaAllah. u'r in the UiTM list HEHE babe, aku takot n takot takleh handle HAHA insyaAllah will try my best. tengs babe *hugs*

ANA :
giveaway apakah? meh pm aku kat fesbok. ape haros aku buat? copy paste je?

Cik Belle says:
at: 14 April 2010 at 12:13 said...

walao! ur wedding akan jadi super gorgeous! white scallop is perfect!!! tak sabar nak tunggu bulan 6. hopefully that chair include skali dalam pakej. aminn. hehe

kelipkelipchumel says:
at: 14 April 2010 at 12:14 said...

yeay!!i'm in da list...sukeee...
insyaAllah u can do it bebeh..kamu memang taf.tenang ye..everything gonna b fine.setelkn satu persatu..sempat dgn jayanya lg ni..

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 22:36 said...

CIK BELLE :
amin. insyaAllah. super gorgeous? ERK? tetttttttt..... ampon babe, wedding i tak se'grand' mane pon. buat takat termampu. tak mampu tenage dan $$$ nanti.

BAYU :
insyaAllah babe. tengs babe sbb paham sgt situation aku. tak mampu nak buat sendiri kerja kawen moreover ngan asgment. sigh~

anil lutaze says:
at: 15 April 2010 at 15:17 said...

ko tak tanya aku pon pasal kanopi2 ni..kat aku pon ada gak r transparent ni..haish..nnti email aku bpe nsj bg kt ko..nnti aku check sama laki aku ada x kusi idamanmu itu dan brp aku leh bg..

sophisticated bridezilla says:
at: 15 April 2010 at 17:20 said...

ANIL :
babe, aku amek pakej ngan KGPA, its ok, nanti aku email ang pasal ni.

chenta says:
at: 16 April 2010 at 15:38 said...

woaaa...tak sabar tunggu weding anda!!

sophisticated bridezilla says:
at: 16 April 2010 at 17:26 said...

CHENTA :
jgn cakap begitu *takot* wedding sy biase je. tak grand pon nanti. ni sume impian kecil dlm hati je (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011