Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 14 April 2010

this is bad!

Morning meks. Morning peoples. Morning Malaysia. Morning Singapore *hik* Owh yes, this morning i received an email from **** Videographer. It really hurts me, you know, early morning 7am, open ur email and u receive this....


hye there, im from **********
1.1.2011 memang ada kosong , tapi lambat lagi huwahaha.....
nanti bulan 10 atau 11 boleh roger balik...
bukan kitaorg taknak, tapi lambat lagi .


As a customer, i have my right. if CST ke Manggis ke, fine, i understand, mebe dorang nak grab peluang laen yang maybe double tripple out of me. Tapi CST and Manggis pon ade courtesy, they know how to entertain their customers. this is just a small ntah la maybe ciput je kot tapi lagaknya macam company yang dah beso gitu. Dengan perasaan marah dan sangat dukacita, sy replied dengan agak kasar tapi ade courtesy sebagai manusia dan sangat berpuas hati. This is what i replied;

"HAHA. mmg lambat lagi tapi most of the videographer like the big ones yang dah disevey fully book on the 1st January 2011. Kalo gitu, shud be fine for me. tapi jgn nanti bile october or november bile i contact balek, dah fully book. when can i get back? november ek? okeh. will email back later. btw, thanks."


Sy bukan nak cari musuh atau buat hal. The thing is, i just wanna secure my date with paying deposit to u. Duet pon taknak *pelik* I got contact with my Photographer B like early January, sangat cool dan siap note down n block my date - mase tu sy belom bayor deposit lagi. till i got my venue secure, straight away secure everything with deposits. Photographer B is more polite and know how to deal with his customer, moreover he's one of the well-known photographer in Malaysia eh dan luor - tak caye, go and see he's port folio, he had been to australia, US to snap pics. Hebat but very low profile. Unlike this ********** taklah glemer mane pon, tapi taktau nak deal dan jaga hati customer. This is bad!

40 komentar:

farahfatihah says:
at: 14 April 2010 at 08:57 said...

hahaha teruknyer dorg tu!!! ish....lynda patutnya u suh dorg bc blog u hahahah jahat tul i ni huhuhu..

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 09:04 said...

FF :
HAHA its ok. dorang bace blog sy, the same thing dlm email dorang. Its ok. Mebe bukan rezeki sy utk dapatkan mereke. Takpe. Jgn give up utk mencari. Go hazlynda go! HEHE =p

the miss bride-to-be says:
at: 14 April 2010 at 09:07 said...

ish hampanya dgn videographer tu. its not like u nk book n ckp kosong dear? wats wrong with securing the date first. tnggu nov/oct br nk book mana tahu dh full ke. huhu.

and diaorang ni nmpk sgt tak faham how us (the b2bs) operate here. selagi bnda tak secure/lock d date selagi tu hati tak tenang woo.

tp u chill je k dear. maybe its a sign from god srh u cari org lain ke? :D

ZARA says:
at: 14 April 2010 at 09:19 said...

Sebab tu lah diorang tak glemer. treat customer badly!

ally says:
at: 14 April 2010 at 09:42 said...

ish3..bole pulak that videographer ckp mcm tu ye..x biasa ke ngan process booking nih? ish..x ptt la diorg treat u mcm tu..gud luck eh..hope the best for u..=)

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 09:48 said...

AIM :
i baru balek bekfes. feel better. dammit. i was so down. rase mcm ade yg nak kene this morning. i tanye dgn baek tapi dijawap begitu.
its ok, ade hikmah sebaleknye. i'll start searching again (=

ZARA :
exactly. what wrong with the team? deposit pon taknak?

ALLY :
tu la. i nak book je to secure my date, tu pon takleh. weirdo. its ok. jgn putus asa. start searching~

the miss bride-to-be says:
at: 14 April 2010 at 09:49 said...

takpe babe i know u can do it! apa2 lemme know if u need help k. ;)

Riena says:
at: 14 April 2010 at 09:55 said...

dia xpatut mcm tu... kalau ya pon dia just write down je date yg u nk tu kan? tah pape tah

ederq says:
at: 14 April 2010 at 10:07 said...

macam mana mahu majulah kala begini punya perniagaan? servis haprak. huhu. tak pe mesti u jumpa yg lagi besh!

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 10:36 said...

AIM :
thanks babe. i know, i still have ur shoulder with me HAHA *hugs*

RIENA :
hurm, tu la, agak terkilan gak but its ok. hidup mesti diteroskan HEHE teros sevey~

EDERQ :
tu la, maybe dorang maju sbb tu i tak layak utk jadi customer mereke. Its ok. i ok je (=

fareezan says:
at: 14 April 2010 at 10:41 said...

sb aku dh cop cmreman tu awal2.sori.kahkahkah.

*acah mak enon

aku rase org mcm tu tamak.nk tg job lg besar

the miss bride-to-be says:
at: 14 April 2010 at 10:44 said...

my shoulder is ur shoulder jgk wat. (cewah) haha. :D

syanaim says:
at: 14 April 2010 at 10:47 said...

::babe..siapa ni?baru nak tanya..siapa2?mahal x diorg?::

Yanie says:
at: 14 April 2010 at 11:29 said...

siapa ni babe. Leh email i tak? takut terdeal...malas lah nak bagi duit kat orang yang kekwat macam ni.

Kalau ok email me babe, just to avoid dealing with them....

thisisyanie@yahoo.com

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 11:35 said...

BEJAN :
huh. ko mmg. suke rebut date! HAHA biorlah die tamak. ade hikmah disebaliknye. aku percaye.

AIM :
ececeehhh thanks babe :)

NASYA :
sile pm HEHE pm ms stalker, bior president tau HAHA =p

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 11:36 said...

YANIE :
i dah email *wink*

thezaila says:
at: 14 April 2010 at 11:49 said...

boleh pulak dier nk buat mcm tu.. itu menolak rezeki nama nya.. ish ish..

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 11:58 said...

ZAILA :
die menolak rezeki dan tamak seketike. its ok. sy berusaha carik yg laen.

Cik Belle says:
at: 14 April 2010 at 12:07 said...

yeah lynda! sila berusaha cari lain. maybe bukan rezeki die.. and maybe u can get affordable package from other vendors.. goodluck babe!

eish, kalau i la, i memang pangkah siap2 vendor macam ni. terlalu tamak!!!! benci pulak rasa. huh.

i tak faham kenapa mesti nak kene tanya bulan oct/nov. 2 bulan sebelum w-day adalah bulan-bulan tenat dah bagi b2b.. nak siapakn doorgift bagai, nak p spa lagi, appointments, fitting, boleh pulak baru nak terkedek-kedek suh kite cari die and place booking. sengal. memang la takde job kalau mcm tuh punye attitude.

hoh, i pulak yang sakit hati. haha. sorry lynda.

Sarah Abd Rahim says:
at: 14 April 2010 at 12:59 said...

Crap babe.. This sucks! Big time! Seriously tak make sense langsung. Ada ke orang nak bagi deposit dia tolak? WTH??

Mungkin, mungkin la.. Mungkin diorang ni planning to naikkan their rates sebab tu diorang tak nak amik booking skarang cos takut rugi. But if that's the case, kalau i jadi diorang at least i inform you dulu.

Ntah la babe.. My advise, move on to the next one. Cos 2mths before the wedding is a little risky. Nak² untuk orang macam kita yang gatal nak kahwin on new years cos date cantik hehe.. Mana la tau you jumpa yang lagiiiii best kalau you move on.. Insya'Allah.

*keeping my fingers crossed for you*

ellfazira© says:
at: 14 April 2010 at 13:04 said...

cancel jela nox!tak luak ppe pn..n ai agt agree ng cik belle..ade gk org xnk dwit eh?peliks2..n 2 months b4 wed is very crucial tym 4 b2b..iskk

♥farra♥ says:
at: 14 April 2010 at 13:42 said...

ish np je dowg lyn cm2 ek.. xbagos tol.. patot laa xglamour.. huhu..

missbutterfly says:
at: 14 April 2010 at 13:43 said...

hahaha...dia dh kaya kot!!cari videographer lain la babe..mls nk lyn org mcm tu.

adda_shariff says:
at: 14 April 2010 at 14:25 said...

eh ini tidak lah kasar babe.. ini masih lagi baikhati nye reply..ishh teruk sgt videographer nih..kekwat sungguh..!! kite b2b nih byk lagi mende nak rancang n all..i cadangkan u cari lain je..! yg boleh bg kata putus.. eyyy geram plak i kat videographer bajet bagus nih..!

Xora says:
at: 14 April 2010 at 16:02 said...

aku ni dah la baru jawab exam teruk. baca post camni, lagi la aku marah (saje cari point nk lepaskan marah) apa masalah comp video tu? ko hengat ko mak hayam tergebuz ke nak baling2 customer cam tu??!

p.s pardon me. buat test teruk. saje nak lepas tension :P

Nurulhuda|Adlie says:
at: 14 April 2010 at 22:08 said...

sucks nya, like sucks la.. b2b sume 2 tahun nak kawin dah start prepare okay.. nak kene educate skit diorang ni.. :((

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 22:51 said...

BELLE :
its ok babe. silalah saket hati ngan org begini. biorlah Allah yang balas. mmg i dah cancel die from my list HEHE sbb tu berani nak reply begitu kat dorang =p padan muke. semoge tak sukses kompeni itu HAHA jahat hazlynda!

SARAH :
tengs babe. pls dun go extra cross n twist ur finger okeh? HAHA babe, ive move on, carik videographer laen. what kind of bullshit n craps dorang create utk i kan? its ok. let it be.
its either dorang nak naekkan rates or maybe dorang nak tamak nak tunggu job yang triple they can get out of mine. tul tak? HEHE =p

ELL :
hurm. i dah cancel dah dorang from my list. no more ********** HAHA puas hati i bile dah reply gitu.

FARRA :
HAHA dorang baru buat viddy utk sesorang ni - orang ni glemer, tu agaknye die nak sombong skit kot?

MS BUTTERFLY :
kaye ngan budi bahasa takpe babe.

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 22:54 said...

ADDA:
i dah carik laen, maseh dalam pencarian. its okeh. slow and steady. 8 bulan lagi kan? bak kate this guy, bulan NOVEMBER baru email balek HAHA =p

XORA :
lepaskan kemarahan anda. silakan HAHA biorlah mereke ni berjaya dalam bidang mereke ni dgn budi bahase gini HEHE =p

HUDA :
noks, tensi aku hari ini. nanti aku email keh. sangat down. sms ko pon aku tak reply :( btw, babe, aku bukan 2thn nak kawen baru prepare la, sejak die ajak nak kawen 8thn lepas, dah start dah HAkHAkHAkHAKha

sophisticated bridezilla says:
at: 14 April 2010 at 22:54 said...

ADDA:
i dah carik laen, maseh dalam pencarian. its okeh. slow and steady. 8 bulan lagi kan? bak kate this guy, bulan NOVEMBER baru email balek HAHA =p

XORA :
lepaskan kemarahan anda. silakan HAHA biorlah mereke ni berjaya dalam bidang mereke ni dgn budi bahase gini HEHE =p

HUDA :
noks, tensi aku hari ini. nanti aku email keh. sangat down. sms ko pon aku tak reply :( btw, babe, aku bukan 2thn nak kawen baru prepare la, sejak die ajak nak kawen 8thn lepas, dah start dah HAkHAkHAkHAKha

anil lutaze says:
at: 15 April 2010 at 15:19 said...

mmg byk company buat sistem cmni..x tau apakah relevannya..ada kot sebab musabab atau prinsip yg diorg pertahankan..xpe..ko still boleh cari ke..mana tahu ada yg lebih memikat hati

sophisticated bridezilla says:
at: 15 April 2010 at 17:13 said...

ANIL :
kalo kompeni die beso mcm manggis n CST aku leh hormat la gak. even dorang pon ade courtesy utk ckp ngan aku. haish. its ok, betul gak cakap ko, aku ade 8 bulan lagi, still leh seacrh. ade hikmah sebaleknye.

sumpit says:
at: 15 April 2010 at 18:21 said...

yang "huwahaha....." tu yg paling tak paham tu.

my photographer pon ckp nak setel jun july camtu, tp i insisted on settling it now so tht bole cite dlm blog :p, dia pon trus buat invoice. Tu pon x paham gak how he operates, but at least, he's cooperative.

tp yg videographer ni, cam x professional je cara hantar email. I mean, mmg la kita bukan somebody sgt pon, but the least they can do is treat us with some courtesy. Bukannya buat cam member skolah rendah... if u can find someone better, maybe u should, takot menyusahkan di kemudian hari :)

sophisticated bridezilla says:
at: 15 April 2010 at 19:49 said...

SUMPIT :
the laughing part adalah part yang paling menyakitkan hati. feel like they're fooling around bout my intention. i got fed-up and i dun wanna rely on them. saket hati sgt. i agreed with u babe, they treat me as if im their schoolmates and didnt respect me as their customer. urgh! saket hati. maybe they have their own reason. its ok.
ur photographer ade consideration skit tapi this videographer *&^$# no offense. dah penat nak pikirkan.

♥♥relyza♥♥ says:
at: 16 April 2010 at 00:00 said...

uit....siapakah gerangan videographer kerek ini??
hehehe
sabar ekkk ada masa g nak mencari..

sophisticated bridezilla says:
at: 16 April 2010 at 11:17 said...

RELYZA :
sabo mencari (= videographer ni namenye ehem ehem HEHE

amy says:
at: 16 April 2010 at 16:16 said...

saya penah kena sekali dulu..tapi still diorang melayan saya..even ckp masih awal..huhu..so at last i tak amik pun diorang..hehee..but betul jugak..awal2 last2 i dpt survey yg lagi bagus..itu la kebaikan dia..huhu..

amy says:
at: 16 April 2010 at 16:16 said...

saya penah kena sekali dulu..tapi still diorang melayan saya..even ckp masih awal..huhu..so at last i tak amik pun diorang..hehee..but betul jugak..awal2 last2 i dpt survey yg lagi bagus..itu la kebaikan dia..huhu..

sophisticated bridezilla says:
at: 16 April 2010 at 17:19 said...

AMY :
ahaaaa sy pon akan amek iktibar from the story. mungkin kite akan dapat yang lebih baek *amin* insyaAllah. dugaan je nih.

sarah says:
at: 18 April 2010 at 20:26 said...

lynda,tak yah amik la. low class attitude.

sophisticated bridezilla says:
at: 19 April 2010 at 16:10 said...

SARAH :
i wont hire them. that's for sure (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011