Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 12 May 2010

i must admit that....

YESSSSSSSSSS............!!!! I must admit that im in love with Adam in this story. Erk........ It all happen bile one of the blogger, Farah Fatihah hapdet about Mia Amani from Adamaya. At home pon asyik Adamaya je, dulu Nur Kasih. haish! And i said, "I HAVE TO WATCH THIS. Best ke cete nih? Semua orang dok cete Adamaya je"

I didnt have the chance to catch this Akasia @TV3 every weekdays 1830. So, i watch this thru the TV3 web portal. Hehe. Dok kat office bile dah takde keje, on cete ni. Semalam i started to watch episode 1 from 1530 and ended till episode 10 around 2030. Itu pon sbb office tetibe blackout *takot* teros balek!

What i like about this story is all about Sein a.k.a Adam. The storyline boleh laaa.... Not that bad tapi ape yang buat sy sangat tertarik adalah characteristic Adam in this story. Seorang suami yang sanggup bersabor dan teros mempertahankan rumahtangganya. He's so shuwit. Ade lagi ke suami yang begini sikapnye di zaman ini? memang ade, maybe out of 10, ade la 2 atau 3 orang. Seriously, setiap wanita impikan suami yang begitu penyabor dan penyayang macam Adam kan?

Phew. Okeh enough. Sy nak sambong tgk jap before invigilate the exam at 1400.

Signing Off! happy watching hazlynda :D

13 komentar:

Lynda.CG says:
at: 12 May 2010 at 12:54 said...

I pun br semalam dpt chance tgk cerita nih. Selalunya blk lewat sgt. Tp I dun think ada suami mcm ni dlm dunia skang..heheh tp bagus utk mereka belajar sesuatu dr Adam kan :p
Funny part adalah x suka tp ada anak, bole?

sophisticated bridezilla says:
at: 12 May 2010 at 12:58 said...

SIS LYNDA :
exactly sis!!! tapi the gents nak ke tgk cete melayu nih? nak tgk homputeh je! aduih~
untung sape dapat mcm adam. kalo lynda, alhamdulillah~
hehehe tu mmg funny abes. boley manje2 maaa teros dpt anak, cute lak tuh~

ZARA says:
at: 12 May 2010 at 13:05 said...

owh ada kat web. rumah saya tak da tv. nak cuba tgk lah hehehe

Squarecut Ring says:
at: 12 May 2010 at 13:06 said...

I baru tengok cite ni semalam selepas dipakse oleh my sister. hahaha. I malas nak indulge kat cite drama camni. nnt nak lekas2 balik rumah sebab nak kejar cite ni. haha.

oh..well dear, u have been tagged. ^_^
http://squarecutring.blogspot.com/2010/05/saya-telah-di-tag.html

sophisticated bridezilla says:
at: 12 May 2010 at 13:10 said...

ZARA :
hehe i pon kononnye taknak ikut sbb byk mende nak buat. tapi bile tgk character adam >>> JATOH CINTA!!!

SCR :
haaaaaaaaa i pon tergerak nak tgk cete ni. teros melekat dan jatoh cinta kat Adam. Adam je tuh, org laen taknak hehe hubby yang diidam weeee >.<
babe, thanks tag i. nanti i jawap sume tuh ek hehe feeling adamaya nih~

kay kamal says:
at: 12 May 2010 at 13:28 said...

i tgk since ep num 2! Yang num 1 terlpas tu g tgk kat tv3.com.my..haha smgt!...and i sooooo love adam..~*hati bunga2*

yang dani tu makin lama makin nk kne sepuk.geram!~

.:Mrs. Engineer:. says:
at: 12 May 2010 at 13:50 said...

sy pn addicted to this...hu3

nizabeba says:
at: 12 May 2010 at 13:54 said...

suka gak tgk cite nih...mcm ssh nk caye zaman skg ade suami cenggini..hai...untungnye la sape yg dpt..haha...x suka x suka pon, dapat gak sorg anak..klakar...hehe

fareezan says:
at: 12 May 2010 at 16:19 said...

aku pon kalu tgk lame menggeletar dh.jarang aku ikut cite drama berepisod ni dengan sungguh berdisiplin.hahaha

eh nanti sein mati.bai.

sophisticated bridezilla says:
at: 12 May 2010 at 23:46 said...

KAY :
kite yang tak tgk dr episode 1, tetibe tgk episode 19 lagi laaaa rase mcm ketinggalan *hehe*
teros tengok non-stop demi Adam. me too babe! untung sape dapat hubby mcm adam. tu buat kite jatoh hati ngan cete nih *woof*

YANIE :
awak.... kite dah jatoh cinta ngan adam. mcmane? haish!

NIZA :
betol tu babe. ala, recipe umahtangge, gado manje2 then berbaek dpt baby *auw* shuwit la adam ni. penyabor abeh, nak lak time maya kene tangkap khalwat~

BEJAn :
aku pon babe! jarang nak ikut drama berepisod nih. nak lak semlm hafiz maen cincai kat gelanggang. hangin~

Anonymous
at: 12 May 2010 at 23:53 said...

x boleh jadi ni kena tgk..walau pun x pernah tengok..hehe thanks linda..

~aina~ says:
at: 13 May 2010 at 01:15 said...

uihhh byknya comments kalau psl adamaya ek.. hehehe.. i pun baru2 tgk sbb everytime ard 630pm mesti ramai org update status fb 'adamaya', or 'waiting for adamaya', etc.. so i also watched coz i wanna knw apa yg best sgt citer ni.. and now m hooked.. baru tgk 3x including today tue.. byk giler telepas.. harus tgk kat web ni.. hihihi..

btw, i have a friend who got married sbb tpaksa, tak suka each other tp still ada anak gak.. hihihi..

sophisticated bridezilla says:
at: 13 May 2010 at 01:24 said...

ANONYMOUS :
hehe awak kene tengok tau. sy pon tak penah tengok tapi sbb 24jam orang keliling asyik sebut adamaya, tu yang berusaha tgk kat web je (siap iklan!) esok dorang kate last day, last day baru sy nak tgk kat umah *hehe* enjoy babe!

AINA :
betul babe. i addicted pon sbb watak adam, suami yang diimpikan oleh semua isteri. semoga kite semua menjadi suami isteri yang soleh dan solehah. amin.
babe, i pon terlepas byk episode, baru tengok khamis mgg sudah n senin lalu, teros bukak web n tengok dr #01 episode - sedih n emo bile tgk non-stop. sila try!
so true cakap org tua, bercinta lepas kawen lagi indah hehe tu yang dapat anak kot? hehe :D semoga dorang bahagia hingga ke akhir hayat ek (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011