Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 10 May 2010

lacey wee cake *yeay*

KEhkehEkEHkEHkHe gelak ngengade skit. How's my new layout? Thanks Sarah sbb kau rajin ajor aku yang blur nih! Sebenarnye I have lots to do. A friend of mine mintak tolong tq tag - maseh dlm proses. Assignment kene submit again today. Marking dah siap - yeay! Tapi bile kene buat assignment mesti malas semacam, cube bab geli-geli kawen ni, kompem 200% siap on the dot!

Okeh, back to the entry, it's all about my dream for my wee-day. I want a lacey wedding cake! Eh, ingat baju je ade lace, cake pon ade dok.

WHAT'S UR PICK?


Eventho sy tau, mase wedding nanti, kompem takkan dapat cake ni but i just wanna share few ideas n design on the cake. Eh, u can order kat mane-mane hotel (if they take orders) like I did for my e-day cake. What u need to do is, give them ur idea/design for ur cake then what do u want for the fill? Ala, selalunye its either butter/fruit cake *hehe* I prefer fruit cake sbb lagi padat, lagi berat, lagi cantek - itu kate chef-lah! Okeh, further do, let's check out the designs that I found thru abg gugels, lacey babe lacey!




this is super duper cool. yaya, kau mesti suke kan?


This is what i want for my wedding cake - kalau lah mereke boleh buat cake sebegini, jadilah. I want it simple with fresh flowers on top, takmo icing-icing *hehe* Dear Chef, can u do sumtin like this for me pwesh pwesh pwesh *finger cross*


This is the cakes that we ordered for our hantaran. Got this from Le Meridien Hotel sbb one of my aunty working there and of course, I got this at the cheapest rate - staff rate-lah. What's in ur mind? Berapa? Huh? tettttttttttt WRONG! They cost me only RM152 for both. Sangat berbaloi ek? The design I got from istockphoto.com and print out for them. Alhamdulillah, not that bad. cantek jugak *eh, puji cake sendiri*

from me

from him

Okeh, the end. Back to work peeps!

29 komentar:

NahWaL says:
at: 10 May 2010 at 12:39 said...

aku suka wana itam tu weh! nampak klasik haha.

sayam ai sejuk gile ni dalam lab. brrrr

NahWaL says:
at: 10 May 2010 at 12:40 said...

aku suka wana itam tu weh! nampak klasik haha.

sayam ai sejuk gile ni dalam lab. brrrr

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 12:43 said...

NAWAL :
aku pon samo babe. suke gile hitam tu. dapat lae gitu pon cantek gak.

haish. u abeh je kelas awal. jom muve jom!

cik yaya says:
at: 10 May 2010 at 12:59 said...

haruslah aku soka.HAHA

tak sesuai,asal lace hitam je nama naik.nti org tau lah i suka yg lace2 hitam ni

wakakakakak

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 13:01 said...

YAYA :
ai rindu u bebeh! dah baek demam? weh, haros-lah yang hitam je, name kau naek! babe, ade mane? bebile BK jom?

~ thalhazlin ~ says:
at: 10 May 2010 at 13:20 said...

sangat berbaloi.. kek sangat cantik! :)

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 13:29 said...

THALHAZLIN :
tengs babe. semoge cake kamu pon cantek (=

the miss bride-to-be says:
at: 10 May 2010 at 13:49 said...

dang bestnya u dapat cake yg sgt murah. :) babe semua ideas on lacey cakes yg u ltk tu semua i like!

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 13:53 said...

AIM :
ahaaaaaaaaaa tu la, syukor ade yang nak menolong. alhamdulillah. tak sia-sia kene denggi dulu kHEkEHkHEkHE ahaaaaaa me too but i love the black one more! weeeeeeeeeee *hugs*

u okeh sayang?

the miss bride-to-be says:
at: 10 May 2010 at 13:57 said...

ur rezeki babe! :) i okay2 la kot. xtau la. but encik rocker dah keluar hospital! wee. :D

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 14:05 said...

AIM :
alhamdulillah. good to hear that. all the best babe. 2weeks to go >>>>> MRS ROCKER! weeeeeeeeeeee *hugs*

the miss bride-to-be says:
at: 10 May 2010 at 14:15 said...

hahaha. i dh rasa exhausted babe. nk cpt get over with it je. :(

NahWaL says:
at: 10 May 2010 at 14:20 said...

mana boleh, staff sampai lime. hu tak bes. kalaula utar ada di jb haha

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 14:35 said...

AIM :
everything gonna be fine, insyaAllah. babe, jage diri keh, 2minggu je lagi, im sure ur wedding will be as u've plan :) chill keh *hugs*

NAWAL :
kalolah utar ade kat JB, skang gak aku mintak transfer!!! leh aku tolong jage tunangan mu skali hehe =p

NURUL says:
at: 10 May 2010 at 15:02 said...

CANTIK ZAMAN NURUL KAWIN DULU TAK AMIK POT SGT PASAL KEK. HIHI

ida says:
at: 10 May 2010 at 15:33 said...

warne itam tue nmpak elegan..

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 15:40 said...

MAMA NURUL :
hehe itu le, ni gile cake kuat makan, sampaikan cake pon nak research hehe gOmok la kite nanti~

IDA :
kite ponnnnn!!! cantek kan?

Sarah Abd Rahim says:
at: 10 May 2010 at 16:50 said...

OOOoooohh Lynda! Aku love, love, love the cake that you want for your wedding! Sangat cantik the pink and purple flowers.. Simply divine!

kay kamal says:
at: 10 May 2010 at 16:54 said...

me likey the white w black lace tu~~~

and fruit cake no-no for me..i like butter ones! hehe

Elly Anaille says:
at: 10 May 2010 at 18:03 said...

cit. murah kek ko. aku nak jugak!

sophisticated bridezilla says:
at: 10 May 2010 at 21:53 said...

SARAH :
aku ngat kau love polka dots aku. cheit! Ahaaaa told ya, citarasa yang sameh! Aku tau kau pon suke. Okeh, nanti aku doakan aku dapat cake begini ek? Then 1 layer bagi kat kau sempene 1stanniversary weeeeeeeeeee :D

KAY :
me tOo. sangat elegant ek? alaaa me like fruit cake, padat dan sedap. butter ones..... ok jugak! hehe

ELLY :
kau nak jugak? bile kau nak? nanti email aku. aku ade sedare mare yang bisa ditolong.

kelipkelipchumel says:
at: 11 May 2010 at 00:44 said...

sgt murah oke kek kamu itu.utk 2 lk tu.aihhh..kek pilihan kamu jua sgt cantek bebeh..

FareeZan says:
at: 11 May 2010 at 11:57 said...

yang lace itam tu pleaz,ko buat mesti gempak beb

intan kurus
at: 11 May 2010 at 12:24 said...

i vote lacey cake number 2,yang on top ad white rose kembang alone 2..sgttttt nmpak mahal and classyyy.

farahfatihah says:
at: 11 May 2010 at 13:57 said...

wahhhhh semua kek hiler cantik2!!!!!!!!!!!

Lynda.CG says:
at: 11 May 2010 at 14:00 said...

I loveeee ur cake idea. very simple yet elegant. I suka especially yg black & white <--tak mngkn mak I akan apprv :p

sophisticated bridezilla says:
at: 11 May 2010 at 16:48 said...

BAYU :
aku pon sangat sukeeee tapi takot mcm tak dpt je sbb cake tu under kgpa :( ntah cane rupenye :(

BEJAN :
boleh boleh. ko nak ek? nanti aku lukehkan :)

INTAN :
aku pooooon suke. haaaa rose tu nampak classy tapi mcm bulky lak hehe personal opinion aku la. jgn marah kak!

FF :
haaaaaaaaaaaaaa sy dah jadi gile tgk cake2 nih~

SIS LYNDA :
my bonda pon mebe tak agree tapi nak jugak! hehe but i'll choose that idea for myself. simple je senang ek (=

Sarah Abd Rahim says:
at: 12 May 2010 at 17:02 said...

Kau jangan Lynda.. Laki aku baca kau nak bagi satu tier tu kang dia tuntut baru kau tau! Dia tu hantu cake dan coklat!

sophisticated bridezilla says:
at: 12 May 2010 at 23:48 said...

SARAH :
hehehe babe, kalo kgpa offer aku bertingkat itu bukan dummy, kompem i'll give u a tier, kalo dummy, aku tunggu durian cheese cake season and bg winder okeh *hehe*

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011