Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 14 May 2010

maid of honour

WihUuuUUuu ok ok, bridemaid sy dah bising, eh tak, kami borak seketike tadi, sy nak balek tapi die suh tunggu hingga jam 2 dan pulang bersame. So, i ask her, "Ape aku nak buat sementara tunggu kau?" Die bilang, "Hapdet blog pasal bridesmaid!" Huh..........!!! Memang la die suh hapdet pasal ni, previous entry ade teaser tapi tak dpt sambutan sbb tade siapa kenal orang-orang didalan list sy (=

And now, while waiting for her, let me introduce kawan-kawan bridesmaid sy. Bridemaid or bridemaids? Okeh, I will only have one, instead of ramai-ramai, i mean 2-3-4-5, 1 cukop-lah! Bridesmaids are members of the bride's wedding party in a wedding. Usually bridemaid will be unmarried, young - of course!, and a close friend of the bride. She attends to the bride on the day of a wedding. So, let me introduce you, my bridesmaid...



Ahaaaaaaaa cukop-lah tengok dari belakang je, wahhhh sabor babe sabor. Let me tell u a lil' about this girl. She is my coursemate since diploma in UiTM, she's into photo and i'm into grapfreak. Mase dulu-dulu kat UiTM memang kami takde-lah rapat tapi selalu datang lepak bilik sbb bilik die sangat social! HAHA die akan datang bilik sy pon utk bersocial sahaje - hanya kami yang tahu (jgn pikir merapu okeh?) My bridesmaid = Suhaila. Owh yes, name die Suhailaz but i called her Ms Suhailaz / Sue. It's been 8yrs knowing her. Mase degree, 2-2 dok rumah jarang sangat jumpe kat school. More over, time tu masing-masing sebok bercinta monyet - memang monyet pon! Tapi jodoh kami dengan jejaka UiTM tak berpanjangan *haha* dan sekarang, alhamdulillah, masing-masing dah jumpe kebahagiaan sendiri.

Hampir 1yr tak keep in touch since we left UiTM itupon sbb facebook je, or else...... sigh! I didn't know Sue pon keje kat sini, I knew it bile my deputy dean tanye, "You kenal Suhaila tak? Photograpghy?" That rings me a bell! Ting tong doink! Lahhhhhhh mokcik ni lecture sini gak ek? And the best part is, my cubicle is next to her, memanglah kan, everyday nak bergossip and chitchat. Keluor makan lunch pon sesame - yang penting citerase makan adalah masakan johor, kami org Johor *hehe*, nak balek pon sekali jalan. haish! Tak paham. This is the reason why we're close back. Kalau Sue tak datang, orang sekeliling akan tanye, "Mane Suhaila?" phew.

She's a great friend. try to know her personally. Die suke sangat beri cadangan dan pandangan. Tak caye? Get to know her. She's Nawal's senior tOo!! Nawal mmg kenal, mase jumpe Nawal, siap tegor senior *tak paham aku* What a small world, sane sini kenal. Shah Alam tu kechik je babe! Pusing-pusing, seksyen 7 kat jakel gak *hehe* motif cete jakel? Owh ye, die wanita besi, nanti kalo die dok sebelah sy mesti shinning *hehe* Tunggu dan lihat okeh, nanti korang sume akan tau ape maksudku itu *weeeeeee*

Okeh, cukop nak bercerita kesah silam, let me introduce her, again *hehe*


.......................taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................


INILAH BRIDESMAID SY, MS SUHAILA *wink*


Dear Ms Suhaila,

Bile kamu jadi bridesmaid aku, tebalkan saje muke kamu dan senyum sentiase sbb nanti bile photogragher nak snap gambo aku, mesti ade kamu sekali sbb kamu kat sebelah aku *hehe* Nanti bile kt wedding, mesti orang akan tanye kamu, "Sue bile lagi" ape kate kalo kamu jawab je, "Esok makcik, jemputlah" hehe =p Pasangan kamu datang la, tapi nanti semua orang tau bf kamu babe, penat aku simpan rahsia rumahtangge kamu.

Babe, nanti bawak tisu/compact pad bersama -sentiase. sbb aku ni kuat berpeluh. Ok-ok, time kamu kawen, aku jadi pengapit pulak okeh? I trust in you - eceh, kite kan lessy. Nanti aku belikan kaen untuk kamu okeh? Yang pasti we will enjoy on that day. Pssttt babe, jom balek?

xoxo
aku-lah!

16 komentar:

sue says:
at: 14 May 2010 at 14:12 said...

ok miss.. i sgt excited skrg!!! maceh maceh.. eeeee sebenarnya agak cuak nk jadi bridesmaid ko sbb kat kgpa tu tersgt la besar tmpt dia... uuhuh cam aku plak nk jadi brides..hahahha brides to be. InsyaAllah. Amin!!! huuhu ok ko dah saound..nnt aku comment ar balek ;P

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 14 May 2010 at 14:16 said...

SUE :
amin! cargas ko comment kan? ok-ok sila patuhi peraturan yang ditetapkan. haha jom balek!

farahfatihah says:
at: 14 May 2010 at 14:47 said...

wahh bestnye korang ni..balek? xmasuk keje terus ke huhuhuhuu lynda book tempat untk daku yer nnt kat kgpa tu kekekekeke

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 14 May 2010 at 21:55 said...

FF :
hehe kami disini sflexible hour. bebudak ngah exam, jage exam je hehe (= insyaAllah babe, u're in tapi ngan syarat, bawak adam leh?

Mawar misswateva says:
at: 14 May 2010 at 23:34 said...

babe, gudluck in preparing ur big day.u kawen on 010111 kan?i nak the date.sedih xdpt..=(
btw, i linked u k..=)

NahWaL says:
at: 14 May 2010 at 23:51 said...

nasib baik ada nama kau. fuh haha. padanla sue ni ada je dalam gmbar snior2 aku. heran gak aku haha. nasib baik tegor aceh. nak harapkan dia ingat aku, lagila aku kan pemalu acecec

dialicious says:
at: 15 May 2010 at 16:42 said...

helo bridesmaid!so sweet korg!ur right.masa study kite neglect kwn2 sbb sbuk bercinta kan..and mostly didnt end up w the same guys and after dh grad barulah rapat semula w ex roomate la..coursemate..time jadi bride2b ni lagila makin close kan..

Girls Like Me says:
at: 17 May 2010 at 11:23 said...

linda.are u remember me?i faz(dancing queen)...i da create blog baru..nway, i da link u..suke follow ur story..bes eh..u da nk kawin da..syoknye!!!

cik senah says:
at: 17 May 2010 at 12:34 said...

lawaaaanyaaaa bridesmaid lynda.. heheh.. tak lama lepas lynda naik pelamin.. sue (si bridesmaid) pulak ler naik pelaminnyerr.. hehe

congratss.. baguih2.. kawan elok2 nohhh.. a'kum..

p/s: cik senah tumpang happy.. :)

fareezan says:
at: 17 May 2010 at 15:59 said...

dhla sue.bukak gigi besi ko skrg.
sue belagak jd pengepit betty.lalalalalalalalala.

betty ko sbt blk social*aku tingat game ganguro girl tu sekali kene ketuk dgn warden.wid tgh syok main xperasan hahaha.

sue says:
at: 17 May 2010 at 16:46 said...

nawal: hahahahah kalo u tak ckp skola saas mmg la tak penah nk taukan.. tak pe, skrg dah tau ape lagi update sesame kite. tp bukan pasal KAWEN pls..huuuh

ejan: amboi ko bukan main lagi ek..nk suh bukak besi aku. aku akan bukak bila tibe wedding aku jer.. nnt wedding betty aku kemam je la mulut aku nie. yg penting pasti gmbr aku same byk ngan betty..dah aku sebelah dia.teeeeeeeeeeeetttttt

intan kurus
at: 18 May 2010 at 09:41 said...

naseb betty dpt bridemaind yg SAME TINGGI.Sian ak kan...Bridemaid ak dh la poteng pekse, sakit ketiak lak pegang payung.=)

Miss F says:
at: 19 May 2010 at 12:01 said...

:: "It's been 8yrs knowing her" - gosh!!! lama gila kita dah kenal each other..go away wrinkles! *sob sob* ::

Sarah Abd Rahim says:
at: 19 May 2010 at 16:58 said...

Lorh.. Aku kau tak nak ke Lynda? Aku bleh jadi kau peh matron-of-honour hehe..

You're lucky to have a friend like her.. xoxo

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 20 May 2010 at 12:00 said...

MAWAR :
a'ah kite kawen, insyaAllah dgn izinNya 01.01.2011. Nape kamu tak dapat date nih? Kalo tak leh celebrate anniversary sesame (=

NAWAL :
ko pemalu? aduyai..... since when nih???? haaaaa sue mesti mase jadi senior ko, muke nak kerek je kan? takpon die tak amek port - itu die.

DIAH :
exactly babe. mase cinta campus mesti neglect kekwn - pity them. Then mase dah satu tempat keje, sebalah cubicle, huh, merapat rapat rapatkan silaturrahim.

FAZ :
nape tukor blog? haishhhh patot tgk lame tak hapdet. haaaaa lambat lagi la, 7mths to go hehe (= mekaseh follow lagi blog merapu ni hehe =p

CIK SENAH :
wsalam. hehe name mcm kawan kiteorang... Cik Senah gak hehe. insyaAllah, ntah2 sue yg naek pelamin dulu dari lynda hehe (=

BEJAN :
kEHKEhKEhKEHe sue rendah skit je dr aku. amek ko kang, bak kate aus, kecian pengapit sakit ketiak. hehe =p
kHekhekEHkHEe saat ganguroo tu best. wid ngah syok maen tetibe warden garang tu mai kHekHeKHe =p

SUE :
tade maknenye gambo ko lagi byk dr aku kEhKehKEHkEH dah sah-sah 30% je lah gambo yang ko ade, ok lah tu. kEhkHekEHkEHe =p kekaseh gelap ko nak dok meja mane? under tag ape nih?

AUS :
itulah sebabnye babe. aku carik yang lebeh kurang same tinggi, takot kang tinggi sgt, tak masuk frame gambo, kalo rendah sgt, sakit ketiak. average kire oklah kot hehe

ILA :
hehe 8yrs ek knowing each other. pejam celik, skejap je babe. go away wrinkles hehe eh, kite mude lagi lah~

SARAH :
aku takleh amek kau sbb kau nanti orang kuat decorator aku. hehe. takleh takleh.
owh yes, im lucky to have her jadi bridesmaid, bukan senang nak sususn ayat mintak jadi bridesmaid.
and.... im lucky to have u as a friend yang akan tolong aku before the wee-day (= tengs babe >.<

FareeZan says:
at: 20 May 2010 at 12:04 said...

AUS GEMOK:sadapla u! cpt byr royalti

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011