Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 6 May 2010

napkin utk pengantin?

Entry kali ni mengenai napkin di meja pengantin. Selalunye kalo wedding di rumah, hotel atau dewan, pihak caterer pasti akan lipatkan utk kite. Napkin meja biasenye digunakan di meja santapan pengantin sebagai penambah dekorasi meja. Napkin kain kelihatan bagus dilipat kerana ia akan mengikuti lipatan dengan lembut, pastikan napkin diseterika (diiron) dengan sedikit kanji supaya mudah dilipat.

Sebenarnye kalo kite cube buat napkin meja ini sendiri, insyaAllah, sy rase ia mudah utk dilipat dan dibentuk mengikut citarasa kite sendiri. Sy ade beberapa contoh napkin folds yang boleh dijadikan reference kite?







Kalau agak-agak kite boleh buat sendiri, let's try the steps that i got from my research thru abg gugels.
Gudluck peeps!



18 komentar:

syanaim says:
at: 6 May 2010 at 14:11 said...

::babe..ok lah ko nyer info..sekurangnye aku ade idea kan..huhuh..thnkz..btw beg dah kat aku tinggal amik jer::

sophisticated bridezilla says:
at: 6 May 2010 at 14:19 said...

NASYA :
mekaseh babe. haaa aku pon kalo buat kat umah, mau aku buat sendiri ni sume hehe =p
haaaa beg daku. amek kat mane kakak? aku bute jalan. nanti aku tanye suhailaz ek. tengs babe.

intan kurus
at: 6 May 2010 at 14:35 said...

goooood tips.boleh apply tu meja makn umah ni..he.ak sukeeeee entry yg byk ajar kite tuk D.I.Y ni..tenkiu betty.=)

sophisticated bridezilla says:
at: 6 May 2010 at 14:39 said...

INTAN :
alamak terkuor name glemer aku. kHEkHekHekHEKHe ok ok. nanti aku dah kawen, aku research diy utk brg umah lak ek? hehe. best mende diy ni, aku pon suke cume mase je yg jeles ngan aku :(

farahfatihah says:
at: 6 May 2010 at 15:40 said...

wahhh cantiknyer..kalau mcm ni la , ai rela xmakan tau ekekeke

sophisticated bridezilla says:
at: 6 May 2010 at 15:49 said...

FF :
hahaha dah boleh bukak blog ek? congrats! akhirnye. huh? takmo makan. ala, letak tepi pastu makan. hehe =p

fareezan
at: 6 May 2010 at 16:47 said...

aku ske bow tie tu.cop nanti kalu dh agak2 nk kawen aku tiru wakaka

sophisticated bridezilla says:
at: 6 May 2010 at 17:05 said...

BEJAN :
KHEkHEkHKeh amek-lah. aku taknak rebot dah dgn ko. cheit!

Quiyah & Hasrul says:
at: 6 May 2010 at 17:37 said...

i wish i had time to think of this for my wedding.. tp sudah lepas.. wowowwoowowoo..
anyway, cute kalau bole personalise for bride and groom, for bride lipat mcm dress, for groom lipat mcm tuksedo.. wuyoo..
just my thought tho..

kay kamal says:
at: 6 May 2010 at 21:52 said...

me likes the bow!

hanim says:
at: 7 May 2010 at 09:36 said...

info yg bagus!! rajin tul u mengoogle eyh.. bagus.. cousin i kawen bley try nati.. ;)

sophisticated bridezilla says:
at: 7 May 2010 at 12:29 said...

QUIYAH :
exactly babe. kite yang ade mase ni pon, research je lebeh tapi taktau sempat buat ke tak hurm :( mase cepat tul berlalu. pening pening.
i have that idea too in my mind tapi nak buat dress tu, tak jumpe2 :(

KAY :
me tOo!! hehe =p

HANIM :
okeh, gudluck ek. kalo berjaya, bilang ek :)

*nina ismail* says:
at: 7 May 2010 at 14:47 said...

napkin utk baby sy ade x camni?hehehehehe.jgn marah aaa :P

sophisticated bridezilla says:
at: 7 May 2010 at 14:50 said...

NINA :
napkin baby kamu ade.... drypers? mamipoko? ape mau? hehe kasi abg afif punye lah hehe (=

sarahsayangjiman says:
at: 8 May 2010 at 04:04 said...

babe..aritu i gi ikano..ada kat kedai lower ground..kedai utk party ni..yang jual balloons etc..

diorang ada jual napkin yang stand..bentuk tuxedo and wedding dress.. tapi bukan kain la..but cutee..so nanti it will stand on the plate la lebey kurang..comeyy..


nanti lah sarah gi lagi..ill take pics..

sophisticated bridezilla says:
at: 8 May 2010 at 08:25 said...

SSJ :
haaaa Sarah.... thanks for the info. Idea yang bagus tu. snap few pics n hapdet kat blog, nanti i'll link that to ur page. best mende2 gini. i sukeeeee :D

Lynda.CG says:
at: 11 May 2010 at 14:05 said...

me copy ur napkin instruction okeyy *wink*

sophisticated bridezilla says:
at: 11 May 2010 at 14:18 said...

SIS LYNDA :
silakan..... nak me tolong sis on ur wee-day pon boleh! sedia berkhidmat. yeay yeay balek JB. yabedabEduuu!!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011