Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 24 May 2010

a simple doorgift

Hello peeps! Ya Allah, serious, i miss the social time to blogwalking, bloghunting, blogrunning and stuff *hehe* Alhamdulillah Nenda dah makin pulih eventho Nenda banyak tido, 23.5hrs/day - maybe sbb medication. So far, tangan kaki boley digerakkan sendiri. Alhamdulillah.

So................. Ladies, im back in track! Tup tap pejam celik, pejam lebeh lame skit, dah tinggal lagi 7months utk wedding prepaprations. Alhamdulillah hal-hal besor semuanya dah selamat dibooked dan bayor deposit *phew* Cume tinggal yang kechik-kechik je belom settle such as bunga pahar, doorgift, keperluan bilik, my new bedroom set *auw*, pelamin and stuff. Maseh terbiorbuat seketike waktu. The best part is, draft and sketches for invitation sudah siap! Over betul, memang over! Ye, sy admit *nods*

Okeh, since sy dok umah menjage Nenda, i've found my kazen's wedding cd *hehe* that was in 2007. Owh yes, we're so close sbb sy takde kakak abg, so, i have a kazen bro and 2 kazen sis yang dah macam adik-beradik sbb dibesorkan bersame, sekolah pon same (= Back to track..... dan hingga sekarang sy maseh simpan lagi doorgift die.


It's a simple one. She bought those handkerchief in Guangzhou, China - told ya Bonda, we shud go! Memang kekawan, Guangzhou sangat heaven, from bedsheets to curtains to doorgifts, bermacam-macam dan bertingkat-tingkat mereka ade. Ape lagi? Cube tengok promotion kat Air Asia, sila book tiket segere! Selaen Jakarta / Bandung, cube ke Guangzhou, heaven babe heaven! Bawak lebeh duet okeh? Okeh, this is where u can go and check out;


Shangxiajiu Pedestrian Street
Beijing Road
ONELINK INTERNATIONAL PLAZA
Mayflower Plaza
Liwan Plaza
Zhengjia Plaza (Grandview Mall)
China Plaza
Tee Mall



Why sy gune capslock for OneLink Plaza? Because there are lots of traditional folk crafts, such as carving (jade carving, ivory carving, scrimshaw, wood carving), and embroidery. Art and crafts, which combines the modern technology with the traditional skills, such as colored glaze, miniature sculpture, china, jade article and so on. Let's go? sponsor sy ek

The embroidery hankerchief yang kazen sy beli was a square shape then kami fold so that jadi macam ice-cream cone then masokkan telor *hehe* sesuatu yang mudah dan senang. The handerchief boleh buat oerhiasan atau alas vase / perhiasan kaca - ye, kat umah ade banyak, sume bonda gune utk alas vase pokok duet-duet bonda - tapi duet tak melimpah pon? hehe. Hurm, just wanna share and give some ideas. Manelah tahu, kalo tak ke Guangzhou, ade yang cantek belake di sekitar kawasan rumah die, gunakan dan manfaatkan ek. Gudluck!

Okeh, gudday peeps!

p.s: aku tau huda, yaya, nawal, sarah and aim rindu aku kan kan kan. aku rindu gilak sama korang!

Signing off.

16 komentar:

Sarah Abd Rahim says:
at: 24 May 2010 at 15:44 said...

Fuhhh.. Macam best je China. Kami plan nak pergi gak, tapi next year la hehe. So tak dapat la aku nak tolong belikan doorgift kau kat sana heheee..

Yeee.. Rindu! =(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 24 May 2010 at 16:44 said...

SARAH :
next year? kite celebrate anniversary sesame! yeay! aaahhhh kau, kalau kau pergi tahun ni, kompem babe kompem, aku kirim. i got sumtin in mind sudah.

pssttt rindu kau babe )=

Sarah Abd Rahim says:
at: 24 May 2010 at 16:50 said...

Macam ni la, nanti kita gi China 1.1.12. Celebrate dua² nye anniversary hehe..

Tu la.. Wyndu.. =(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 24 May 2010 at 16:56 said...

SARAH :
China ape ade dok? Anniversary tempat laen la. Nak shopping beli doorgift pon tak best *hehe* Ok ok, utk Chenta, aku setujuk 1.1.12!

rindu la wyndu la, aku wendu kau!

Sarah Abd Rahim says:
at: 24 May 2010 at 17:00 said...

Aku cadang kita pergi Maldives.. :D

Sejam yang lalu aku dah start countdown to 6pm cos aku tak sabar nak pulang. Tapi bila aku baca comment kau aku dah duk senyum sorang².. Best bila kau online.. Sebab tu aku rindu, serindu, rindunya.. *melalak*

farahfatihah says:
at: 24 May 2010 at 17:22 said...

babe, ko xsebut pun nama aku =( aku pun rindu kat ko tau
hahahah boleh??

si kecil says:
at: 24 May 2010 at 19:26 said...

yeeaay..thanks for idea! love it. tp bila masa nk p china plak..huhu

Reen Tart Nenas says:
at: 24 May 2010 at 22:27 said...

wah bestnyer... so suweet the door gift :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 24 May 2010 at 22:30 said...

SARAH :
aaahhhhh kau! hari-hari menghitung detik jam 6. memang begitu. ececeh, kau mmg rindu aku la ni. okeh Sarah Abd rahim, nanti kite lunch together. Tolong jangan senyum sorang-sorang lagi ek? *hugs*
weee maldives! jom. kalau 1.1.12, sempat lagi dok aku nak simpan duet tapi takot time tu ko dah 2.5 orang *hehe*

FF :
alalalalala rindu aku jugak ek! ok ok nanti entry akan datang kalo bab rindu-rinduan aku masokkan nama kau pulak ek *hugs* takmo majuk2. chill!

SI KECIL :
ehhh babe, tak perlu sampai ke China, kalau ade kat kawasan / daerah / negeri tempat kite duduk, insyaAllah leh implikasikan idea ni. eceh, ayat macam cekgu2 (=

ElyaElmo says:
at: 24 May 2010 at 22:39 said...

tak sempat nk book tic masa air asia promo ri tu...mmg teringin nk g china ...:(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 24 May 2010 at 23:30 said...

REEN :
simple je tapi atleast ade gak sumtin utk guest ek *hehe* saje kasi idea (=

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 May 2010 at 01:09 said...

ELYA :
babe, kalo ade kesempatan itu, pergilah ke sane, mmg heaven. kalo dpt tiket murah ke dubai,leh beli lace, murah ya amat!
takpe babe, nanti hornymoon p china, leh lawat tembok china (=

si kecil says:
at: 25 May 2010 at 21:44 said...

hahaha..lyndaaa..awak tau tak how much the price utk handkerchief tu kt sana?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 26 May 2010 at 00:32 said...

KECHIK :
tak salah sy less than RM1, sbb beli dalam kuantiti yang byk, kazen sy beli round n square shape. after tawor menawar, dapat less than RM1 each (=

ZARA says:
at: 26 May 2010 at 12:42 said...

a'ah... wan ling plaza... best best... ni insya Allah nak g ni 29.6 mintak jadi lah Amin...

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 31 May 2010 at 15:05 said...

ZARA :

june nih? bestnye~

hurm.... we were about to go before ramadhan tapi nenda tak sehat, cancelled every single thing.

have fun babe! heaven nyeeeeeeeeee!!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011