Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 28 June 2010

i love this tOo!

Herlow peeps!

Happy Monday as Sarah told me this morning! She made up my day *hugs* Ok babes, here's sumtin i wanna share. This morning I've received email from Diana, she told me that we have the same taste *auw* So, here's for you babe.

I loooooooooooooooooooove this setting. With the chandelier and scallops and chiavari chairs BLACK okeh BLACK and the most important is the WOODEN tiles. Ala-ala bali gitu! Superb. Awesome. Haaaaa curik idea ek? Pls do.


source from : abg gugels


Psstt, ELL FAZIRA, if you read this entry, sy rase rumah kamu sangat sesuwai. I love ur house, the woodens yang sangat cantek! I always admire to have a home like urs. Sangat bali style (=

Signing off! I have classes.

23 komentar:

farahfatihah says:
at: 28 June 2010 at 12:13 said...

sgt gojes babe!!!!!!!!!!!!!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 June 2010 at 12:29 said...

FF :
teramat sangat (=

bitsANDpieces says:
at: 28 June 2010 at 12:44 said...

disini ada black chiavari? di mana?

.:Mrs. Engineer:. says:
at: 28 June 2010 at 12:46 said...

cantiks gles...

Leonora Halim says:
at: 28 June 2010 at 13:00 said...

tema ni pun sgt canti lynda!! :) if you nak buat your wed dkt Laman, Penchala tu.. the package comes with this kind of gorgeous garden chairs... pegi la cek cek cek it out... :)

Girls Like Me says:
at: 28 June 2010 at 13:04 said...

i pun suke gune wooden chairs..im looking for the white one...buat la lynda..mesti besh....

psst linda..6 months to go..yo,chaiyo2!wow bestnya!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 June 2010 at 13:14 said...

HEED :
im not sure babe. aku tak gune chiavari chairs sbb tu tak sevey details. sorry!

YANI :
mmg cantek gilak (=

LEONORA :
how i wish i cud babe. i suke wooden tiles tu semua, sangat exotic and traditional abes. im not looking forward on chiavari chairs - tak mampu ai~

FAZ :
i loike the flooring tu (= sangat cantek, ala² bali gitu. eh 6mths ek? alamak, jgn ingatkan sy, progress sy sangat lembs.

Sarah Abd Rahim says:
at: 28 June 2010 at 13:35 said...

Hehe.. Kira aku berjaya buat kau senyum on a Monday morning la ni eh? *hugs* kau balik!

Garden wedding bulan 10 ni prolly aku pakai kerusi chiavari ni.. Wheeeeeee!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 June 2010 at 13:45 said...

SARAH ABD RAHIM :
ahaaaa aku emo pagi ni. kawan² merasekan yang aku sudah sombong dan tak mcm dulu. wth? aku ade tanggungjawab aku kot? takkan nak enjoy sampai mati?

wedding kiara pakai chiavari? damn!!! sangat jeles. banyak betul duet doranggggggggggg!!!

ellfazira© says:
at: 28 June 2010 at 13:54 said...

mmg santekkk habes babe..tp xmampu ai nak pkai kot..cos nnt i'll be using 8-10canopies..so 10x4tbles=40 x8canopies=320chairs? arggghhh berpeluh ketiak my dad nak byr. danggggg! hahaha

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 June 2010 at 13:57 said...

ELL :
haaaaaaa carik sevey yg murah babe. tapi yang paling penting umah u sangat cantek. ala² bali ni mmg i loike! cantekkkkkkkkkk!!!!!

Sarah Abd Rahim says:
at: 28 June 2010 at 14:04 said...

Sabar la dok.. Benda² macam ni biasa. Kawan² semua pandai mengata je sedangkan diorang tak faham / tak nak faham situasi kita. Orang² cam tu memang takkan paham selagi diorang tak lalu benda yang sama. Takpe dok.. Maktok sayang kau, bonda sayang kau; aku pun sayang kau. =D

Tu la, client request. Tapi sebenarnya budget dia tak mengizinkan but i'm trying my best to make it work for her. MUST give her that dream wedding she wants.. ;)

ellfazira© says:
at: 28 June 2010 at 14:25 said...

tp kt klntan ssh kot nk cri chiavari chairs..masih belom smpai tahap tue lagik ekekeke sedeyhhhhhh!!! nk import frm kl, mmg A la jwbnye nk mmbayar muahahaha double sedeyhhh!!

Mia-Ina says:
at: 28 June 2010 at 15:28 said...

pergh marvellous

ida says:
at: 28 June 2010 at 15:53 said...

wah nice..
nmpak sofistikated..

kay kamal says:
at: 28 June 2010 at 19:46 said...

cantik2. tho they always say those chairs look nice but is not comfy.lol

NURUL says:
at: 29 June 2010 at 11:20 said...

cantiknya. daku dulu masa kawin mahu begini juga tp tak dpt sepenuhnya yg diingini masa kawin dulu

Hana Jaffar says:
at: 29 June 2010 at 13:56 said...

ahhhhh sukaaaaaaaa!!! :)

btw, hello there!

Diana
at: 29 June 2010 at 14:08 said...

Hah nice to see my name there. Honored gila! Anyway cik lynda.boleh ke tak nak copy of the wedding card with org2 lidi ittieww?

ElyaElmo says:
at: 30 June 2010 at 12:33 said...

linda!!!wat a lovely deco!!!~ sukee nyeeee

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 June 2010 at 12:52 said...

SARAH ABD RAHIM :
aku tau dok kau sayang aku. i "hate" you tOo! haha (=
Dok, exactly, sume orang nak dream wedding tercapai. you're one of the wee-planner yang sangat memahami. good for her dapat kau. aku pon dapat kau nanti sbb tu no worries (=

ELL :
ahaaaaaaa tu la pasal, or else, mmg dah terbaek dah babe! mmg i nak dtg wedding u - eceh, mcm la u jemput ek hehe (=

MIA :
mabeles abes!

IDA :
sangat sophisticated babe (=

KAY :
its not comfy ek? im not too sure lak sbb bagi i agak comfy jugak, trying sumtin new mmg best tapi itulah, budget haros dikire *sigh*

MAMA RAINA :
takpe babe, raina's first birthday leh gune chiavari ni ek (=
*hugs for baby raina*

HANA :
hye babe (=
i pon sukeeeeeeeeee gile (=

DIANA :
boleh babe cume belom de mase panjang utk forward pade sume, broadband rosak :( online pon gune hp je :(

ELYA :
sangat cantek kan babe? i pon loike gilak! tahap dewa (=

Diana
at: 30 June 2010 at 16:42 said...

Its ok babe i pun buat kerja kawin tru phone je.dah nak turn into bridezilla ni.anytime ur free k.hv fun in wedding prep!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 1 July 2010 at 11:40 said...

DIANA :
ok babe. tengs memahami. u too babe. happy preps ek (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011