Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 29 June 2010

instead of ribbons


Herlow peeps!

Haha again me with the boxes idea. As usual, this will be the shortest, i mean it, the shortest entry ever. As i browse by the images to get some ideas on deco and stuff, i pass by this picture;

source : marthastewart.com


Owh yes, instead of using riibons, why not we use this type of string to tie them? At the same time, boleh dijadikan deco pada kotak. But....................... yes, there is a but, this will take time and we need to be patience in diy this thingy. Anda seorang yang penyabor? Anda seorang yang cekal? Anda tidak angan-angan tahi ayam? Well! I bet you can do this. Sila cuba ek.

Ok peeps. Till then. Bye!

16 komentar:

Leonora Halim says:
at: 29 June 2010 at 12:59 said...

oooo.... saya sesungguhnya bukan org yg sabarrrrr... ahahahah.... leo bagi semangat dkt Lynda k... come on! come on! u can do it! ;)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 June 2010 at 13:33 said...

LEO :
bab ni, lynda pon bukan seorang yang penyabor, ade yang i beletkan je strings ni sume *hehe*

cik yaya says:
at: 29 June 2010 at 13:47 said...

aku sgt2 suka kotak2 comel lunda!kalau budget lebeh letak bunga!

farahfatihah says:
at: 29 June 2010 at 13:48 said...

nak DIY mmg kena kesabaran yg tinggi...kalau x, xmenjadi semuanya huhuhu (igtkan diri sendiri) =P

Sarah Abd Rahim says:
at: 29 June 2010 at 14:43 said...

Cantik dok. Nanti kau nak bagi aku present tuk birthday ke apa ke kau wrap la macam ni ye? ;p

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 29 June 2010 at 15:05 said...

comella.. pasti boleh buat kalo ade banyak mase. meh sini kite tolong ikat sis.. tapi u kena bagi i upah mengikat boleh? ehehe

Nad Nazira says:
at: 29 June 2010 at 15:53 said...

mcm benang org buat cross stich..hehe..i think lagi cheaper lah than using ribbonss..ribbon mahal. :)

syanaim says:
at: 29 June 2010 at 17:48 said...

::babe ko bg idea yg sgt bernas..yeay like it..muaaah::

amElyn says:
at: 29 June 2010 at 19:17 said...

babe, this awesome!!
idea yang make me go cheaper ni mmg i loike!! =P thanks dear for sharing!
*kdg2 malas nak browse thru..rasa nak muntah..tgk blogger lg senang!*
weeee!!

Mia-Ina says:
at: 29 June 2010 at 19:36 said...

mmg kena sbr buat semua ni lynda...klu mia pun rs dh x sbr...selalu suruh adik yg buat..dia suke design ni..

kay kamal says:
at: 29 June 2010 at 22:20 said...

but i thk this one more pricey thn ribbons sbb susah sket nk dpt. mostly kat artshops je kan?

Nariko says:
at: 29 June 2010 at 22:54 said...

comelness!

kelipkelipchumel says:
at: 30 June 2010 at 08:58 said...

mmg cantikk..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 June 2010 at 10:21 said...

KAK YA :
sponsor bunge? corsage? hahahaha =p *demand* takmo la kak ya. aku nak gune cara laen *hehe*

FF :
haha silalah bersabor ye sayam (=

SARAH ABD RAHIM :
ye dok, aku wrap mcm ni utk ko, even durian cheese winder pon aku leh wrap mcm ni *haha* okeh dok?

NAD :
yes babe, its either benang cross stich or benang yang mcm wool tuh tapi amek yang kualiti skit ek? i guess much much cheaper sgt nih~

NASYA :
ko punye byk waktu tak? takpon ajak kekwn kite tolong buat ni, sume ader creative fingers, mesti boleh! yuk buk?

AMELYN :
haha we all work on budgets sayam. kalau boleh sume mende nak diy, kalau ai pandai jahit, nak je jahit design baju sendiri *haha*

MIA :;
betul la babe. sy ni hangit² berangan lebih, takkan menjadi~

KAY :
nope babe, usually things thingy will be at any sewing shops even bunga reben has this too. this is much cheaper than ribbons, use the wool type but a quality one. we still have to survey and keep on surveying for the best right *wink*

NARIKO :
sangat chomelness (=

BAYU :
sape cantek? aku ek? hehe tu la babe~

OSHINZ :
ye dik, ai tak buat mcm ni le. haish! perlukan kesaboran yang tinggi~

ElyaElmo says:
at: 30 June 2010 at 12:35 said...

klo DIY ni untuk VIP nye gift ok gak kannn....
nice linda

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 June 2010 at 12:44 said...

ELYA :
congrats babe! hehe. lambat skit (=
ahaaaa boleh je nak buat for VIP, atleast tak byk sangat nak buat - leh sabor lagi nih (=

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011