Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 4 June 2010

jodoh kami


Jodoh kami? Eh eh..... it's 0131 sudah dan sy maseh belom tidor sebab teruja nak hapdet blog ttg jodoh kami. It's not about jodoh sy dan si dia, it's about me and her. Eh, eh.... kami bukan lessy tapi kawan blog / fesbok.


This lady sangatlah teramatlah peramah dan suke senyum je. The first time sy jumpe die mase di blogger gathering anjuran Puan Diah. i didnt recognize most of the blogger who were there except for Anil and her team. More over, im still new in this bloggy world. As i walk out for lunch, ade satu suare halus memanggil "lynda, lynda" Eh, dalam hati time tu dah perasan "Eh, ade orang panggil sy? Wahhhh ingatkan tak glemer, rupenye ade gak yang kenal sy. hehe" - ok, ok... sy memang sangat perasan! Tetibe this lady tanye, "lynda kan?" Sy dengan segan silu mengangguk kebenaran - dah sah-sah sy memang lynda takkan lunda lak *haip tudong merah!* The lady pon kenalkan diri die, "kite ederq lah...." Ya Allah......... kami bersua dan bersalaman. Selame ni dok komen dan view blog die tapi tak pernah berutusan melalui email / fesbok / call / sms. Since that, kami berutusan melalui fesbok / blog. And it's been a while sy pon macam busy skit lately menjage nenda and sorry guys - jarang blogwalking and hopping and running since the connection is really bad at home.

And yesterday, it's my.... ntah le, 2 3 4 pupu? Abah pengantin dengan Nenda adlah sepupu, jadi sy ni bape pupu dah? Ok, yesterday wedding Reza, hehe, wedding malam jumaat. I loike! Pandai mereke merancang, semoga diberkati, amin! Eh, jangan pikir yang bukan-bukan okeh? Through the Johor side, yes, we are close, very close. Eventho dah pupu-pupu yang agak nak pupus, tapi selalu ade family gathering untuk mengeratkan ikatan family. Nak lak time wedding, huh, orang Johor turun KL, memang7 hari 7 malam tak habes cete - eh, itu sy tipu! *hehe* Ok, back to the main topic, i post out this on my status;

Hazlynda Kushairi : Sy ade wedding mlm ni. wedding malam jumaat? WOW! bagus perancangan mereke nih ek


Ederq Danial
samalah lynda! weekdays wedding! huhu

Hazlynda Kushairi
babe, tah2 kite p wedding yang same?
kat mane mlm nih? hehe sebok je lynda nih!


Ederq Danial
haha yeke. dewan perdana felda ke merak kayangan ehhh. lupa! tp wedding rizal n sapa tah nama wife dia. adakah sama???
ehh silap reza! reza daro murad. haha

Hazlynda Kushairi
ALAMAK!!!!!!!!! same lah. uncle murad ngan nenda kazen. hehe kite jumpe kat sane. hehe. excited lak. same lah babe. meh meh contact *wink* kamu pon kene mengene kah? adakah kite sedare? ececehhh


Ederq Danial
REALLYYYYYYYY??? wowwww ini sggh mengujakan! hahaha! great! nanti jumpa tauuuuu.
bukan sdara. comp dato murad tu ada business relationship dgn comp i keja ni. hih what a small world!

Hazlynda Kushairi
kite jumpe mlm ni ek
hehe buzz me ur number tau
mau logout.
internet tak best~


YES.......................!!! It's a small world. Kami berjumpe semalam di Merak Kayangan. Meja tak jaoh sangat dan dengan kuase veto camera canggehku yang sangat canggeh menyebabkan gambo shaking, sy berjaya snap gambo ederq from my table. Eh, sy gune lens manual okeh? sbb yang ni zoom terpanjang supaye sy boleh capture sampai ke pelamin and satu dewan. harap maaf ek kalau mate saket melihat gambo di bawah ek. Ederq melambai ke arah sy, dalam hati, "yes....!!!
betullah ini ederq! Eh, pandai tekaan sy ek?" Told ya, die sangat peramah. Macam dah lame kenal. Ingatkan sedare mare Johor. Kalau sedare mare Johor lagi la kerap jumpe nanti *wink*


Dear Ederq,

Kite happy jumpe kamu dah 2 kali babe. Aunty Normah pon terkejut, " Eh, boleh jumpe kawan kat sini?" Eh, memang kechik je KL ni, tadelah besor mane pon. 2 kali kite jumpe kamu, kite tak dapat bergambo, even semlm, kite takot tersalah orang, so, kite snap gambo dr jaoh sbb yakin and over confident ini kamu *hehe* Phew! Selamat kamu melambai - kan sy dah bilang, die memang peramah! I loike ur baju. Lupe nak cakap, perasan tak kerusi kat pelamin sengih? hehe, nanti hapdet ek (= Keep in touch babe *hugs*

xoxo,
lynda

Okeh peeps, it's time to sleep.
Esok 0800 nak tonton Shaun the Sheep channel 615 bersame nephew tercinta.
Gudnyto!

15 komentar:

Nurulhuda|Adlie says:
at: 4 June 2010 at 09:08 said...

apa ni lens? shaky okay! hehe.. weh best seh jumpa ederq, dia tu kan super giler giler orgnya, haha.. :)

sume org are connected, okeh skrg kira semua org sedara aku lah, aku sepupu ko, okeh? hehe..

MyRule says:
at: 4 June 2010 at 09:31 said...

wow...kecik sungguh dunia blog ni ek..:)

farahfatihah says:
at: 4 June 2010 at 10:51 said...

seronok kan jumpa blogger kat luar?? mcm jumpa artis!!!!

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 4 June 2010 at 10:55 said...

yeay.. best bile dpt jumpe blogger yang peramah-peramah ni. hehe.. takpe2.. next time blek ngedate di kL sajork kan?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 June 2010 at 11:16 said...

HUDA :
haaaa shaky la babe. aku gune manual. nak lak lame tak pegang camera, last mase wedding ida. haish. punyelah nak zoom jauh, sanggup tuh bawak, senang nak carik ederq.
owh yes babe! she's super gorgeous, chomel, peramah teramat sgt. shuwit je orangnye. sedondon gitu ngan hubby~

MYRULE :
ahaaaa sane sini connected.
coincidence lak tuh.
sonok jumpe die sbb die best (=

FF :
KehkEHkhE tau takpe babe. ederq mcm artis, sy peminat. weeeee die cantek! cantek + shuwit + peramah (=

OSHINZ :
haaaa mmg best! eh, kamu dok mane? boley je nak jumpe. jom! kalo turun, bilang la ek (=

peminat awak says:
at: 4 June 2010 at 14:24 said...

awk bila nk jumpa saya?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 June 2010 at 14:32 said...

PEMINAT AWAK :
bile nak jumpe awak?
haish. kite pernah jumpe kah?

Sarah Abd Rahim says:
at: 4 June 2010 at 15:00 said...

Nak tunggu jodoh aku ngan kau ni Lynda aku bleh tumbuh janggut tau?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 June 2010 at 15:58 said...

SARAH ABD RAHIM YANG KU SAYANG :
dok, jgn cakap mcm tuh. jodoh kite tetap ade, lagi dekat kau duduk dekat aku, lagi jaoh skit jodoh nak jumpe kau *haha* one fine day babe, aku jumpe kau ngan cheesecake dekat kedai umah aku tuh. tunggu ek tunggu.

Sarah Abd Rahim says:
at: 4 June 2010 at 16:09 said...

Ala dok.. Kau ni asik sebut² Cheese Cake ni.. Kau buat aku lapar.. =(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 June 2010 at 23:21 said...

SARAH ABD RAHIM YANG KU SAYANG :
ye lah dok sbb aku owe kau cheese cake. aku haros ingat. tunggu babe, bile aku lepak je area umah, confirm aku call kau, yuk, teros ke cheese cake!

kelipkelipchumel says:
at: 6 June 2010 at 13:46 said...

ermm..besh kn bila dpt jumpa blogger live..namun daku sket sukar cz jaoh sket dr blogger laen..but can't wait to attend ur wedding la bebeh..insyaAllah..hikhik...mcm kompem ko jempot jek ek.uhuhu..

ederq says:
at: 7 June 2010 at 08:02 said...

weh i komen panjang2 mana ia pergi lynda manaaaaaaaaaaaaaaaa

ederq says:
at: 7 June 2010 at 08:08 said...

baiklah kena tulis balik ya. hehe

jap lupa apa aku tulis hari tu ha. haha

lynda: it was so very nice to see u at the wedding. sungguh ralat tak dapat amek gambar tau.
tapi tak apalah next time ok!
actually masa mula2 berblog dulu tak sangka pun boleh make friends. yang pelik dengan bloggers ni kalau jumpa macam da lama kenal je. hihi comel kan kita semua. hehehe

jap apa ni kerusi pelamin sengih ni babe. i tau tapi macam takut tersalah! hahahaha

huda: haha best gile? macam lah i ni glammmm sgt. hihihi

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 June 2010 at 00:23 said...

BAYU :
insyaAllah babe, kamu pasti dijemput, kite kan product UiTM haha (= babe, takmo tunggu-tunggu wedding aku, wedding daku biasa ja dong!

EDERQ :
siyes babe i taktau mane p komen u yang panjang lebor. ya Allah nak nak buat entry pasal kusi senget tu tapi takot sedare mare bukak blog bace haha tak pasal2 kene boikot wedding i nanti. nanti i pm u keh?
haaaaaaaaaa betul la babe, blogger kalo jumpe, mesti mcm dah lame kenal. cete sakan tak malu langsung nak control gelak *haha* kite kan mesra sekeliling alam~

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011