Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 25 June 2010

personalized candles *auw*


Herlow peeps!

It's friiiiiiiiiiiiiiiiiii...............day!!! weeeeeeeeeee i love friday! Ok, this will be a short entry - as usual. Owh yes, I'm so sorry guys that I did not have much time to drop by your blogs, lots to think and do at this moment *sorry*

Ok, I would like to share the idea for your personalized candles. Ala, in weddings, as the decorations, CONFIRM yes CONFIRM there will be candles around, here and there, in and out, up and down *erk?* As i browse by my uncle's magazine, i saw this......

yes............!!! candles for decoration *wink*
this may look simple but with the different size of candles,
this may look WOW, i mean, cantek sikit lah!




Or you can have this. But where in Malaysia can we find this?
I'm sure all of us wanna get this personalized candles.
But how? Cantek seh! Anybody knows bout this?



Or..................... why not we print on stickers like this?
Kinda personalize gak kan?

Ok peeps, Told ya this will be the shortest entry ever *haha* Got to go. I have things to do here and the fiance is coming back! Owh, I can't wait to see him and show him all the diy thingy to him. 4 months babe we didn't meet up *sigh*

Signing off! Bye ladies.

12 komentar:

Sarah Abd Rahim says:
at: 25 June 2010 at 12:49 said...

Hurm... Rasanya aku macam pernah nampak orang jual personalized candle ni. Kalau jumpa aku roger kau k?

ps. Hazlynda Kushairi, tolong jangan fikir banyak², nanti kluar uban. Then kau sanding kena pakai wig. Nak tak? Tak nak kan? Ha, dah tau tak nak tu jangan pikir banyak². Besok aku nak pi Jalan TAR. Jom sekali!!

Cik Belle says:
at: 25 June 2010 at 13:07 said...

wheee! suke la idea ini. hihi. gune sticker pon idea yg bagus juge. =))

ZARA says:
at: 25 June 2010 at 15:11 said...

sayang... i pon nak letak candle like everywhere untuk deco... sorry lah tersama... tapi maybe i letak dalam those candle holder yang boleh gantung tu and gantung kat pokok2...

tapi masalahnya... bilenya nak g GuangZhou ni!!!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 June 2010 at 15:42 said...

SARAH ABD RAHIM :
baek dok, aku takkan pening lagi. pening je aku ingat kat pesanan kau.

Dok, aku tak dapat temankan kau ke Jalan TAR esok. ampon! sila tarik Winder bersame.

Dok, asyik dok dok dok. Nanti kau dah recall mane nak buat, gtau aku ek? tengsssssssssssssss dok. i love u forever!

CIK BELLE :
haaaaa i pon. susah sgt nak carik, sticker pon boleh (=

ZARA :
no prob babe. sama pon takpe. kite sesame share ideas (= hehe bile nak ke guangzhou??? nak kirim! heheh i pon kirim kat uncle je. plan cancelled :( nenda tak sehat. cian nenda.

farahfatihah says:
at: 25 June 2010 at 15:50 said...

babe..i love candles!!!!romantik, sweet...

sumpit says:
at: 26 June 2010 at 00:55 said...

me too.
I like candles a lot, wanna put them all over my room, nak buat deco kawin, tapi takot terbakar la, terus kenduri disastrous.

i've always wondered, camne la omputih ni letak lilin kat bilik tidur la, kat bathtub la, pokok2 time reception la, tak penah ke terbakar, how do they keep them safe?

until i'm certain selamat, takot betolla nak pasang, lg2 kat malaysia yang panas ni, better safe than sori, tp mmg teringin laaaa :(

aziraarif says:
at: 26 June 2010 at 08:19 said...

hi, i beli candle kat ikea yg tinggi dia lebh kurang 3cm, pastu letak sekali dlm goodie bag utk vip, 'vip' tu adalah rombongan sbelah lelaki hehe, bkn dato datin

amElyn says:
at: 26 June 2010 at 14:30 said...

oh babe!
interesting lah sticker kt candle ni.
nyum nyumm!!
i plan nak bg this candle for the vip doorgift..
so if guna sticker ni, mesti lagi jimat kan?? i suka bab bab mura ni.. wink*

kay kamal says:
at: 26 June 2010 at 15:31 said...

tak terkulai ke sticker tu once the upper wax melt? just thking.lol

syanaim says:
at: 28 June 2010 at 10:18 said...

::babe..aku suka idea ni..tnkz for sharring..weeeeeee..tp nak buat sticker ni mahai x?:P::

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 June 2010 at 11:12 said...

FF :
me toO babe, merata-rata mesti orang gune candles as deco ek?

SUMPIT :
exactly babe. mentality orang melayu kite susah skit, unpredictable, kalau terlalu banyak ilin nanti orang² terutamanye makcik² mesti kate macam christian kawen la, itulah, inilah. haish! susah.
kalau dah terlalu banyak, more over bile ade budak² ahhhhh bahaya! sangat bahaya! mmg akan terbakar. disaster!

AZIRA :
hehe kite pon beli kat ikea je sbb ssf mahal gilak. kat ikea skang ade lilin bulat, sangat cute!

AMELYN :
ahaaaa boleh, put a nice deco on the candles, pasti menarek. a'ah babe, lilin tak berape mahal sangat, deco tambahan diy - sgt jimat!

KAY :
the one in the pic sticker tu atas balang kaca, owh no, kalau letak kat lilin, im not too sure tapi there are types of candles kan? usually kite gune for wedding - as the yang ade di ssf and ikea adalah jenis yang lambat cair. let's try and find out (=

NASYA :
eh eh eh, ko buat graphic mesti lagi tau harge nak print sticker tuh, ala babe, ape susah, tumpang saje printer kompeni hehe (=

Nisa
at: 11 July 2010 at 15:04 said...

http://glamourpusscards.wordpress.com/
sini ade buat sticker. tp sy tak tau la ade yg jenis transparent tak.
tgk ni pun kat blog org. hehhe

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011