Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 26 July 2010

duet owh money!

Herlow Monday!

Arghhhh.......... 5 months to go. Pejam celik pejam celik pejam lame sikit sekejapnye mase berlalu. I've been talking about my wedding since the day we got engaged and it's been 11 months and a week bla bla bla bla bla about my wedding this and that. We start to save since he propose me and fine, let's start saving dear. We need lots and lots of money, i mean you need to work harder dear *haha*



Since 2009, we started to do some saving and of course saving will be deposit in my special account. During the early days, I loveeeeeeeeeeeee to check my acc status. I have like WOW! THIS AMOUNT......... If I'll go shopping, that's it dear. I even lend some of my money to friends as they promise to pay me back by end of the month. Dah macam along pon ade tapi no interest. haish! I shud ek? Kasi kaya! Argh, a friend in need, I'm always here for them. Rezeki masing-masing ek. The amount that we have, the fiance credited duit hantaran to bonda's account settle So, we shall now concentrate on deposits for other matters.


And now, we left like 5 months to go, when I looked back in my account, wth? Ini je ke tinggal? Arghhhh!!! In my head, i was thinking of freelance job, part time job, home tuition *haha* Damn, paying here and there, i left with few $$$ Saving for after marriage is in his account (= play safe peeps! And now, till our wedding day, baru kite sedor ek betapa banyaknya kite menggunakan duet utk wee-day. Kalaulah bonda pemilik company caldina, kompem dah sponsor 99.5% of our wedding ala-ala macam anak Naza gitu *awesome* dream on hazlynda!

What can we do to get extra money?

Sometimes bile calculate again rase macam takot sangat tak cukop. Kite bukan nak yang meriah, it's just that we want the best for our wedding. Tak baek menunjuk *i know* Rezeki masing-masing ek, semoga rezeki kite as the b2b bertambah melimpah mencurah. Amin.

p.s source from istockphoto.com

17 komentar:

ZARA says:
at: 26 July 2010 at 13:11 said...

when my mom decided nak diy, aku ingat boleh save acutally i think diy lagi telan banyak duet... aduh!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 26 July 2010 at 13:19 said...

ZARA :
betul babe. few things i diy, the rest, leave it to them. takmo pikir. hows ur preps babe?

Moose says:
at: 26 July 2010 at 17:32 said...

lynda, i believe bila kita ada niat nak kawin, insya Allah rezeki tu murah. at first aku pun cam tak caya bila orang cakap macam tu but when i had experienced it myself, memang betul apa orang cakap tu.
i mean kalau niat kita baik, Allah akan permudahkan..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 26 July 2010 at 17:37 said...

MOOSE :
amin. aku takot gak babe. takot till end of the day, duet asyik kuor je nih. sigh~

bride2wife says:
at: 26 July 2010 at 18:48 said...

hi lynda..first time leaving a comment here..

couldn't agree more with moose..inshaAllah rezeki tu mmg dtg. i pon time prepare for mine dulu, tgh byr sini, byr sana, tiba2 nampak mcm ada je duit extra dlm account..walaupon tak la byk, tapi tetap ada..

kdg2 sampai terfikir, eh..mana dtg duit ni..hehe

rezeki masing2, n niat bukan utk menunjuk tu betul..it's mmg our dream kan..soo, just pejam mata, bayar, be done with it..and u'll be happy!trust me :)

amElyn says:
at: 26 July 2010 at 21:28 said...

moose, totally 300% agree with u!!!
ive been there.. =)
alhamdulillah.

Girls Like Me says:
at: 26 July 2010 at 23:05 said...

lynda...takpe,besela tu, common situation to all bride-to-be..heheh..i rase mane2 pun, da name nye kawin, mesti byk kua duit kan..nak taknak mmg tun realitinye..so, we b2b just enjoy the flow..hehehe!

BuNGaKRiSTaL says:
at: 27 July 2010 at 08:38 said...

lynda.. kebetulan date wed kite sama.. and kebetulan jugak tgh ada masalah yg sama.. huhu..
i pn baru je post entry pasal topik ni smlm.. sabo je ler ek? ;p

PurPLe LaDy AiFA says:
at: 27 July 2010 at 09:49 said...

agree with moose.. rezeki org nak kahwen ni selalu murah, insya allah. niat baik akan dibalas baik jugak.. dont worry, nnti last minute insya allah rezeki dtg tanpa disangka...

NahWaL says:
at: 27 July 2010 at 11:31 said...

mengira setiap bulan bila dapat gaji, what to pay etc2. good thing u all plan lama dah nak kawen, cam adik ni ha? kesian adik tau! eh kak ngah!! haha

Yaya says:
at: 27 July 2010 at 23:12 said...

setuju..selalu klu niat yg baik insyaAllah akn dipermudahkan...

ederq says:
at: 28 July 2010 at 13:06 said...

yep i dulu pun mcm tu. mula2 rasa mcm xcukup rezeki tapi last2 alhamdulillah. cukup and terlebih pulak sebab ada org sponsor duet secara tiba2. hihi rezeki org nak kawen, murah.
hope tuhan permudahkan urusan u lynda :)

FareeZan says:
at: 28 July 2010 at 16:13 said...

pjm duit.tgl 50sen je dlm akaun ni.haih

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 09:45 said...

BRIDE2WIFE :
me too. totally agree with Moose dan berdoa agar i'll experience the same thing too. Semoga Allah permudahkan perjalan preps sy. bile duet asyik kuor je, rase takot pon ade :(

AMELYN :
tengs babe. bace komen korang sume, hati rase lege skit.

FAZ :
insyaAllah babe, wil lgo and enjoy with the flow. Sy berdoa agar Allah permudahkan perjalanan sy. amin.

BK :
a'ah babe, we have the same date. u did post out on this? okeh, nanti sy bace ek. hurm.. pening memikirkan duet :(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 09:49 said...

AIFA :
tengs babe. moga Allah perkenankan doa sy juga (=

NAWAL :
kak ngah, dun worry, aku percaya rezeki orang kawen itu ade. betul kate moose babe. cume aku je belom experience lagi.

YAYA :
tengs babe. amin. Semoga Allah permudahkan urusan kawen sy (=

EDERQ :
tengs babe. i pon percaya pada rezeki orang nak kawen cume belom experience lagi. insyaAllah babe, moga Allah permudahkan urusan kawen i. tengs babe (=

BEJAN :
meh sini, nak pinjam bape? sengget? cukop lah tu buat tambang balek wangsa maju 1.50.

Sarah Abd Rahim says:
at: 29 July 2010 at 12:22 said...

Ehehehee.. Baru kau tau dok betapa banyak wang² yang perlu dibelanja kan? Sebab tu it's important to come up with a budget and stick to it. Sebab kita tak nak la jadi broke terus after the wedding kan? But don't worry dok. You've still got 5mths to go. And remember one thing, walaupun bakal² pengantin memang akan kehabisan duit savings; most of the time bakal pengantin juga murah rezeki. Tau² ada duit masuk dari celah² mana tah. Durian runtuh. Aku doakan kau murah rezeki dok.. *hugs*

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 13:20 said...

SARAH ABD RAHIM :
wahhh kau comment secara pukal kapa? ye dok, aku pon bingung. for now, aku maseh nak saving till our wee-day. Razmie pon dah buntu. Aku percaya pada rezeki bakal pengantin. tengs babe, moga doa kau termakbul. amin. *hugs* rindu kau dok!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011