Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 22 July 2010

the entrance


Herlow peeps!

Hurm........ about the STD tu, sy baru realized Zara and Belle did update bout this in their blog. Sy pon mula teruja dengan studio bOoming and std design *haha - over tau!*

cut.

Let's move on, this morning, sy ke lokasi untuk berunding tentang persediaan dan memulakan appointment bersama cik perunding, cik pelamin, cik makanan dan sebagainya. Dulu mase bOoking, I have like............. 11months to prepare and I guess it's still early to discuss with them on what I want and how I want it to be. Gila kuasa betul. And now, ticker shows 5months (-1week) to go, wake up hazlynda!

As I pass by the entrance to the clubhouse, the greens! Tapi waktu malam lampu banyakkah? If I wanna put some deco all the way to the clubhouse, worth it ke tidak? Persoalannya, how's your budget miss? kalau dihitung, insyaAllah. Moreover, nikah gonna be in the morning, no harm doing the deco (kan Sarah kan?) I have few ideas on this matter. Still thinking on diy-ing, eh ape saja yang boley diy untuk ini miss?



01// sy terfikir tentang hiasan begini tapi memerlukan banyak kaen
tapi sangat classic and nampak sangat cinderella (=





02 // owh yes! i love this. just a simple one, maybe reben diatas dan lantern di tepi jalan untuk waktu malam pasti nampak cantek dengan lantern tu *ah perasan!*



03 // ......or instead of the lanterns, sy boleh buat begini? i guess, nowadays, pomander balls boleh diy ek? Yuk kite cuba buk!



04 // .......... or instead of the lantern ball (in pic #03) why not kite gune lovey di atas? Where can i get them? anyone?


Ok, till then peeps! Back to work. Dah la mengelat ke lokasi sebelum ke kerja *haha*

8 komentar:

cik yaya says:
at: 22 July 2010 at 10:51 said...

kat pahang ada supermarket that we called 'koboi supermarket' that sold cheap wedding stuffs.
the last time i saw that thing (yg no 4 tu) harga dia rm5=rm6 in white.i'll check back for u okay?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 22 July 2010 at 11:05 said...

KAK YA :
NAKKKKKKKKKKK!!! Pls kak ya, check for me. RM5 each or in packets? hehe nanti balek pahang, check utk dinda ya kanda? i love you!

ceklala says:
at: 22 July 2010 at 11:15 said...

kamu buat mlm ke siang babe?dat lantern sgt suweet jike buat mlm add on skali ngn little candle all da way on long isle then put some petals skit2 sememangnye superb!simple n suweet!hehe..just my opinion hehe gd luck babe ;)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 22 July 2010 at 11:23 said...

LALA :
babe, aku nikah siang, resepsi malam *insyaAllah* petals tu kat aisle ok babe. kat entrance tu daun kering dah banyak hehe (=

Syazwani Iryani says:
at: 22 July 2010 at 12:01 said...

dear, i have few pomander ... enuff la kot kalau u nak deco ur wedding. drop by k!

http://cupsandtins.blogspot.com

farahfatihah says:
at: 22 July 2010 at 12:10 said...

idea yg lantern tu mcm lebih menarik..!! i like lantern!!

kay kamal says:
at: 23 July 2010 at 01:11 said...

sgt suka yg lanterns tu sampai er-meroyan kjap td! make sure mlm ade candles dlm kalo tak tak nmpak kang sia2

nuwoo8 says:
at: 2 August 2010 at 11:25 said...

hi lynda..

nice blog u have here =)
anyway..ni kak nurul wife Fairuz/menantu cik Ani n uncle Nazmi..yg duk melawati..bloghopping pastu nampak muka hang familiar plak..hehe..
anyway if u need an extra hand or ape..just bgtau k..nak pakai dulang ke hapa.singgah blog akak ye

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011