Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 29 July 2010

Masjid Al-Mukarramah


Salam peeps!

Masjid Al-Mukarramah, Bandar Sri Damansara, Ya Allah, first time sy ke Masjid ni - walhal masjid ni di belakang rumah sahaja. Lalu di hadapan nampak dari luor je tapi bile dah masok dalam, mashaAllah, cantek masjid ni.

Come, let's take a look around.








Sebenarnye sy ke masjid untuk bertanya tentang booking tok kadi dan juga bertanyakan tentang borang nikah dan segala perihal tentang nikah. Bonda dah potpet sbb tak uruskan hal yang lebih penting. Setahu saya nak booking tok kadi kene 3 bulan sebelum bersama² dengan borang nikah. Hurm, ntah la, I'm still lost in the middle of no where. So, dengan sy yakin, sy bertanye teros pada Juru Nikah, insyaAllah lepas raya boleh datang semula bersama borang². eh? Lupe sy nak cerita, masalah sy agak complicated - ade dicerita di entry lepas. But it's ok, kite ikutkan saja procedure mereka ek (=

The best thing about this Masjid is the architecture. Serious sangat cantek. Terpukau seketika. Dan untuk contact details serta apa sahaja borang yang kite nak, tak perlu ke masjid utk dapatkan, just log in, there you go, boleh download. For those who stays around here, kalau nak bernikah di rumah, I guess, it's better if we can do it here. Walaupon dulu sy pernah bicara soal ni dlm entry ni, hurm, untuk memilih tudung yang sesuai utk akad nikah di masjid dan ape yang merisaukan sy adalah teman baek bulanan yang selalunya hadir pd hujung dan awal bulan - tentang ini, sy haros tanya pada yang lebih arif soal agama, takleh pandai sendiri hazlynda.

Di dalam hati ini, sy akan dapatkan segala jawapan utk semua persoalan yang ada dalam diri ni. Tenang hati bile masok ke kawan masjid ini. So, kepada sesiapa yang tinggal di kawasan ini, for more info;

Masjid Al-Mukarramah
Jalan Saga SD 8/1
Bandar Sri Damansara
52200 Kuala Lumpur
03.6272.3944
mamtadbir@majidalmukarramah.org
http://www.masjidalmukarramah.org


p.s: psstt Mr OP, I bet you gonna loooooooooove this. Sume angle cantek (=

Till then. Take care peeps.

22 komentar:

Sarah Abd Rahim says:
at: 29 July 2010 at 12:09 said...

Ya Allah dok!! Kau plan nak nikah kat sini ke? Bestnya dokkkk.. Aku dulu termimpi² nak nikah kat sini sebab masjid dia, masya'Allah.. Memang cantik. Untung kau dok!! ♥

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 12:11 said...

SARAH ABD RAHIM KU SAYANG :
Dok........ dulu aku tak plan pon nak nikah kat masjid tapi bile aku tengok Masjid kat umah ni. MasyaAllah mmg cantek gile. aku rase jatoh cinta ngan architecture die. Still dlm planning babe. Mudah-mudahan dipermudahkan. Aku risau wali je :(

ceklala says:
at: 29 July 2010 at 12:31 said...

babe..masjid ni blkg opis lame aku jek hehe...mmg cun..aritu anne hot fm pun kawen kt sini ;) btw gd luck on ur preparation ya muaahhhhxxx =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 13:18 said...

LALA :
haha aku pon baru terkial nak tanye tok kadi la ini lah. dok sebok naa resepsi, bab nikah lupe lak. tu yg kabut tapi masjid ni cantek!
eh, ofce ko kat mane? aku dok kat margosa babe.

Nora a.k.a Aira says:
at: 29 July 2010 at 18:02 said...

masjid ni sangat cantik :) Aman je suasananya =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 18:04 said...

NORA :
betul babe. aman n tenang je. structure masjid ni indah.

hana yoriee says:
at: 29 July 2010 at 18:42 said...

waaahh..untungnya dapat nikah kat masjid ni..sgt kagum dengan kecantikan masjid..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 July 2010 at 21:00 said...

HANA :
sy pon taktau dapat nikah disini ke tak. mudah-mudahan. amin.

Cik Belle says:
at: 29 July 2010 at 23:26 said...

lynda, pilihan yang tepat.. cantik masjid ni =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 July 2010 at 00:13 said...

CIK BELLE :
sebenarnye mase awal mmg taktau nak nikah di rumah / venue resepsi / masjid. banyak perkara nak amek tahu. tapi bile dah ke masjid belakang rumah, tgk dari luor cantek, masok dalam lagi *walla!* jatuh hati, teros bilang kat bonda, "nikah kat masjid boleh?" hehe =p bonda bilang "mane² pon, asalkan boleh dinikahkan" doink! padan muke =p

ellfazira© says:
at: 30 July 2010 at 03:09 said...

mmg wallaaa!! n pastikan pose byk2 after nikah kat sini. sgt cun woo! n gudlak 4 ur wali thingy..insyaAllah benda baik tuhan permudahkan..aminn..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 July 2010 at 09:47 said...

ELL :
thanks babe. amin.
haaaa that was the first thing in my mind haha sebok nak bergambo. bonda bising haha (= orang sebok hal tok kadi, ni sebok nak bergambo. taktau la camne, tak book lagi :(

dyra says:
at: 30 July 2010 at 10:01 said...

seriously cantik sgt ;)

PurPLe LaDy AiFA says:
at: 30 July 2010 at 10:35 said...

cantikkkkk n tenang.. tgk gmbr pon nmpk tenang.. n best sbb ade website segala utk memudahkn urusan.. tu yg penting kn..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 July 2010 at 10:48 said...

DYRA :
mudah-mudahan sy dapat nikah sane. amin.

AIFA :
haaa tu betul. tak perlu ke sane. call je then sume urusan melalui teknologi. nanti dah nak dekat tarikh baru p sane. memudahkan kite (=

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 30 July 2010 at 12:00 said...

best la dapat nikah kat masjid. boleh jimat sikit bajet. dan boleh jimat masa. hehehe. cepat decide sis..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 July 2010 at 12:46 said...

OSHINZ :
hehe nak decide? maybe tunggu family decision. then only i can say yes / no :(

FareeZan says:
at: 3 August 2010 at 13:07 said...

wey ko dok blkg ctu ke? aku penah lalu ctu membe aku dok aprtmnt kat tepi tu.. boleh x aku ty membe aku asal msjd ni xcat? padehal mmg design n kaler die mcm tu LOL!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 August 2010 at 21:47 said...

BEJAN :
sengal tul. KAhkAhkAH aku dok situ daa... margosa. weh, aku pon ingat die tak cat. rupenye cun mmg gitu.

Anis Finessetouch says:
at: 7 May 2013 at 15:33 said...

:) cantik kan??.. inilah tpt akak menenangkan fikiran..sgt tenang bila berada dlm masjid ni..cubalah dtg sesekali.. :)

Anis Finessetouch says:
at: 7 May 2013 at 15:35 said...

akak suka dtg sini..cantik dan sgt tenang.. ini tpt yg paling best utk bersendiri :) boleh tenang tau.. cubalah :)

hazlynda kushairi says:
at: 8 May 2013 at 14:55 said...

Kak Anis, dulu masa kite duk bandar sri damansara, kite pergi masjid ni, even arwah maktok pun dimandikan dan disembahyangkan di masjid ni tapi sekarang dah pindah JB, jarang sama sekali ke masjid ni :(

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011