Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 11 August 2010

Super Duper Purr-fect Weekend


Salam Ramadhan peeps!

Ya Allah, since Monday tiada dalam mood utk berblog. I've settle down few things with him *yeay* Atleast, he's back for four days, apa yang boleh diselesaikan, we will. This is why I called it Purr-fecto!

Super duper perfecto bile sy dapat convince si dia utk gunteng rambut pendek, iye, sangat pendek! Before this, siap ade fringe lagi *haish* Sy nak test je tengok sesuai ke tak, mase wee-day nanti, rambut haros pendek. Finally.... he gave up, pendek sudeh! Selama berkawan, tak pernah gunteng rambut pendek, huh, padan muke!


Straight after his haircut, kami teros ke Jalan TAR, mashaAllah ramai gile kot? We went on the wrong day and time. Parking sangat susah. Even on Monday pon ke Jalan TAR but yet, satu Malaysia cuti ke? We manage to get,

Kaen baju kedah Nenda
Bile pulang, she's down to tears
I love you, Nenda. This is for you.

We manage to get all the decoration for the entrance including the guest book table and stuff. Things that I'm gonna d-i-y (mmg die loh!) Alhamdulillah, settle dah baru sekejap tadi *wihUuu* Pack them in box and labelled *mission accomplished*
Here are few things that we bought tapi tak amek pic pon, semak je!
1. guest book
2. candles
3. rattan balls
4. lace ribbons
5. vase
6. diy flowers
7. crystal drops
8. table cloth - lacey (=
9. frames!
HAHA 2 orang yang suke menempel!

Finally....... akhirnya dapat jugak kami ranting kayu, we bought that at SSF for RM27. Gonna use this for my diy bunga manggar. And for his side, kami jumpe penyapu lidi dr kelapa sawit, erk, Bonda kate lidi jenis ni lagi cantek dari segi lenturan. Moga-moga sukses! And the good news is, kedua-dua bunga manggar dah siap and packed! *mission accomplished*
Alhamdulillah, selesai jugak beberapa perkara. And now, i have to start looking and dig more info on vendors in Negori Sembilan. Ya Allah, dulu tinggal 12 months to prepare and NOW - 4 MONTHS (minus 3weeks Ramadhan) Owh gilak!

Owh yes, belom terlambat lagi nak wish SALAM RAMADHAN babes *hugs*

Selamat Memasak utk Berbuka *wink*

18 komentar:

hana yoriee says:
at: 12 August 2010 at 08:45 said...

lynda, bagaimanakah rupanya bunga manggar dr ranting kayu n lidi kelapa sawit..curious nak tahu rupenya..mesti unik!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 12 August 2010 at 09:21 said...

HANA :
kEhKehKEhe nanti sy hapdet. kasi suprise skit. lalalalalala~
selamat berpuasa!

syanaim says:
at: 12 August 2010 at 09:33 said...

::babe..aku yg dah dkat ni pun x buat lagi bunga manggar..pergh aku salute usaha gigih ko babe..:P..::

kelipkelipchumel says:
at: 12 August 2010 at 09:38 said...

wow!!sungguh pantas masa..lg 4bln ek bet..waaahhhh!!daku jua teruja..sbb dh ikuti stori mori kamu tang persiapan wedding ni dr awal lg kn...mmg btol la kata ko.aitu 12bln..then dgn pantasnya tolak pose,dlm 3bln ajep lg..wow!!!bagusnya dh setel few things kn..teruskn berusaha dalim..

mysarah says:
at: 12 August 2010 at 09:38 said...

u buat bunga maggar gula2 ker? *korek rahsia*

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 12 August 2010 at 10:01 said...

NASYA :
kHakAHKAHkha sbb aku nak diy nye pasal, kene la start dr awal, kalo tak jawapnye, kuorkan ongkos je kAHkAHkAHkHA =p
takpe sya, kalau ko nak aku tolong, gtau ek~

BAYU :
ye kan babe, sekejap je mase berlalu hehe dulu rilex abeh sbb 12bulan lagi then 6 b ulan lg pon rilex, skang 4 bulan, menggaru la weh!!! takleh tensi, kene sentiase buat keje, walaupon sehari, mesti buat kerje kawen skit² ek. haish!

MYSARAH :
tettttttt bukan sayam. i gune.... *auw* kalau sweets, abeh le semut dtg.

cik yaya says:
at: 12 August 2010 at 10:08 said...

nti tambah kristal pls..mesti cantik gilaaaa bunga manggar

sk says:
at: 12 August 2010 at 10:45 said...

dok wondering camne rupa bungga manggar dr ranting2 tuh. kreatif lah korang nih. benciiiii~ *jeles* :p

Lynda.CG says:
at: 12 August 2010 at 12:49 said...

bebeh, u should open brides business, u have special ideas. interesting and diff. i will suooprt u :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 12 August 2010 at 15:17 said...

KAK YA :
nak tambah kristal mcm juntai ke bawah tu ek? okeh okeh kene carik kristal murah, paling murah KAHkAhkAHKAHkah =p

SK :
hahaha sume dok tunggu dari ranting ek. jeng jeng jeng..... tunggu ek (= ala babe, sume org kreatif sebenarnye, kene yakin, mcm i, pura² yakin, akhirnye berjaya *yeay*

SIS LYNDA :
hahaha kalau ade modal, nak jugak. how i wish i have one :( tengs for ur support sis!

Mawar misswateva says:
at: 12 August 2010 at 17:15 said...

lynda,
my mum did asked me to do diy bunga manggar jgk.
xnk yg da biase katanya..=D

x sabar nk tgk ur diy bunga manggar!

btw, tunang u nogori sembilan kek mano?samola kito dpt org nogori..kihkih.

Mawar misswateva says:
at: 12 August 2010 at 17:16 said...

eyh lupe..salam ramadhan to u and family kayh.=)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 12 August 2010 at 17:19 said...

MAWAR :
yolah, den dapek orang gomeh HAHA alamak! terlepas dialek. HAHA tunggu ek diy i. bunga manggar i biase saje loh. asalkan tak gune yg kilat tu HEHE =p
ppsssttt....u tau bridal pelamin area somban? HAHA =p
salam ramadhan to u, ur fiance and family ek (=

ms syaz says:
at: 13 August 2010 at 09:42 said...

salam ramadhan..
bc entry u buat i tersedar.. *ding*dong*.. 4month to go.. ooo mmmaaakkk aaiii.. takutnyer..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 13 August 2010 at 10:00 said...

SYAZ :
kite same date ek? HAHA i pon baru tersedor bile tengok ticker tu haaa seram!

Mawar misswateva says:
at: 13 August 2010 at 10:49 said...

babe..i ade dpt bridal pelamin area seremban/nilai.
kne dig blk..nt will let u know kayh..=)

saliha says:
at: 13 August 2010 at 11:53 said...

salam..nk tny,u cr kat mne guestbook??u nk wat sndiri ke??any idea??i nk cr 4 my wed tp no idea la...tq=)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 13 August 2010 at 16:34 said...

MAWAR :
tengs babe. u're the best HEHE susah loh nak carik yg berkenan :(

SALIHA :
sy beli then dlm tu customade buat design sendiri. babe, u pergi kat THE PAPERCUT, THE CURVE - sebelah uluwatu. banyak idea leh dpt dr sane (= dorang banyak diy booklet. all the best ek.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011