Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 25 August 2010

This Way to 1.1.11 :D

Salam peeps!

Okeh, finally, my super duper simple signage dah ready to pin up. Many suggested the first signage which is the pic of the couple showing the way, this one! No worries. Once dah buat pre-wedding shots (dan kalau shot itu menarek) I WILL do something like that but yet, it's under consideration. Kalau kamu, kamu or kamu jumpe di tepi jalan, after the date 1.1.11, sila bawa pulang ke rumah sebagai kenangan *haha* gilak! Eh, sy dah tampal merate tempat termasok sume pokok yang ade dalam Malaysia ni. Just a simple one with my simple illustration. One for me and one for him. That's it! Sharing is sangat loving with him *haha*


For my side, I've used my orang lidi after proposed, happily holding hands :D like nobody's business (gilak syok sendiri!) Color in use is gray and dusty pink, with a floral stamping as the background. Okeh, picture taken from my hiking trip to FRIM - sbb itu pokok ini cantek :D
For his side, I've used my orang lidi proposed a ring to me *felt so blessed!* Color in use, gray and yellow powder, add on a lil' bit of soft orange sbb color tak berape blend with the background - tak nampak sangat! The background as usually, floral stamping - this is so me! Suke sangat texture di belakang layout yang bOhsan. Owh yes, picture taken di FRIM juga :D
Okeh peeps, sy rase that's it for now. My invitation card is still in progress since I have to do 3 cards, eh, boleh pengsan tahu? 4 months and 1 week to go. What are the things that I've done? I mean the major things. Sy rase yang dah siap cume the minor things plus the irrelevant ones *haha* Need to check back my list - esok ah!

Till then. Subuh yuk!

27 komentar:

ms syaz says:
at: 25 August 2010 at 09:01 said...

nice2.. looiikee it.. nanti after 1.1.11 if i nampak i ambek okeyh lynda.. muahahaha.. :))

ps: include me pls in ur guest list.. :)

{anast filleunique} says:
at: 25 August 2010 at 10:05 said...

tomei!!! nti banner/bunting ko mesti ala2 cani gak kn? hehe..teka je noks~ :P hahah..it's so you! ;)

nYomeL says:
at: 25 August 2010 at 10:16 said...

woww.. sgt comel & kreatif.. suke2.. hihi! :)

mysarah says:
at: 25 August 2010 at 10:24 said...

wedding u nanti di frim kah?

syanaim says:
at: 25 August 2010 at 10:25 said...

::pergh cantik ok..sgt jeles..aku yg dekat ni pun xder lg signage..:(..::

NahWaL says:
at: 25 August 2010 at 10:46 said...

nak tiga card. maceh

Bai says:
at: 25 August 2010 at 11:26 said...

comey! i like this one!! I pun guna konsep org lidi utk bertunang. huhu. nampak nya konsep kita samalah!

farahfatihah says:
at: 25 August 2010 at 13:16 said...

perghh cantik..kalau aku yg tgk, xpayah baca nama tu trh katun lidi tu pun aku dah tau wedding ko babe!! hehhe kecuali kalau ada yg wat sama gan ko la...hehe

puan rocker says:
at: 25 August 2010 at 13:27 said...

lawa² babe! nnt nak dkt kahwin jgn lupa pin merata pokok yg ada. ;)

cik senah says:
at: 25 August 2010 at 14:34 said...

kreatif..cantik.. simple.. itu yg mampu cik senah katakan.. :)

harzharun says:
at: 25 August 2010 at 14:55 said...

mantap ah babe!!!!!!

cujen says:
at: 25 August 2010 at 15:09 said...

i nye plan asal nak amek tarikh 11.11.11 or 1.1.11. tapi, jodoh sampai awal lak. so amek la 10.10.10. u ade 4 bulan lagi dah pening? i ni tak sampai dua bulan relax lagi.. hihi... btw, cantik la direction pakai org lidi tu. kreatif.. (kad kawen sy pakai org lidi awak tu.. hehe..)

thanks lynda..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 August 2010 at 16:02 said...

SYAZ :
sila ambil selepas 2.1.11 okeh? HAHA memule ingat nak buat kartun laen then pikir balek, tade mase kot nak pikir n lukis semule, so... tara! recycle yg sedia ade HAHA =p gilak pemalas~

ANAST :
its so me ek? ko pon tau rentak design aku mcm harem mcm ni HAHA =p gile² pastu nangis tak cantek! HAHA good old days! banner tade mek. dorang bg aku 2 bunting tapi aku gune laen, takmo yg ni, kelakor lak gune ni for bunting. what say u?

NYOMEL :
kamu suke? sy lagi la bergande suke *auw!* tengs babe :D

NAWAL :
byk nye card ko nak mek? 2 sudeh. ala, thru sms je la ek? HAHA i lap u ngah!

Nora a.k.a Aira says:
at: 25 August 2010 at 16:06 said...

gojes. creative. cute !!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 August 2010 at 16:09 said...

MYSARAH :
tak lah babe. FRIM utk orang secantek maya karin je HAHA :D

NASYA :
sabo la babe. nak aku tolong ke? ade pape nak tolong?

BAI :
HAHA same la kite. whr's urs? jom share! HEHE :D

FF :
aku tau ko mmg takyah tgk name pon dah tau wedding aku. sekali ko salah pergi la weh! HAHA abes la ko, sampai ke kuala terengganu nanti LOL :D

AIM :
HEHE tu la, taktau cane nak pin kan, kene tanye tuan kreatip yg sedang bercuti sakan itu HAHA :D

CIK SENAH :
mekaseh cik senah :D

HARZ :
sape mantap? aku? mekaseh kakak! HAHA =p

CUJEN :
kad kawen awak nanti sy nak ek? nak simpan buat kenangan. eceh, budget glemer sy nih HAHA terharu orang gune org lidi sy. tengs ek (=

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 August 2010 at 16:10 said...

NORA :
tengs babe :D

eika says:
at: 25 August 2010 at 22:02 said...

lynda... cute ok!! i loikeeee!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 August 2010 at 22:16 said...

EIKA :
thanks babe (= i loike it tOo! eh, dah komen kat entry depan² ek? HEHE =p

nizabeba says:
at: 25 August 2010 at 22:30 said...

cuteness babe!! mmg kreatif..hehe
dr jauh org da tau tu wedding u pny signage.. =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 August 2010 at 23:52 said...

NIZA :
eh, pandai org tu agak bile tgk signage i ek? tengs babe *hugs*

{anast filleunique} says:
at: 26 August 2010 at 11:15 said...

hahaha..weh, mane ade mcm harem..ko nih~ hmm..if ko nak nmpk whimsical, then stay jela pakai yg ni..comei! and plus nmpk seragam la..but other options would be nice jgk~ ♥ hehe.. :))

btw, aku nk address bru ko okeh..nti pm aku kt fb~ ;D

eika says:
at: 26 August 2010 at 18:33 said...

heheh yup2 pasni comment entry depan :)hehhehe

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 26 August 2010 at 19:59 said...

NAST :
HAHA same je mek. umah sane pon umah aunty aku :D ok ok, aku ade idea laen utk bunting, dorang nak buat design utk aku, but then aku kate NO WAY! I CAN HANDLE THAT. wuUUuuu mcm creative tahap counselor's list! berlagak tuh. tapi aku tau, design itu pasti simple je :D you know me better kan?

EIKA :
HEHE :D ade² je kamu. tengs hokeh (=

AiyuOsman says:
at: 28 August 2010 at 11:28 said...

hi.. im ur silent reader..
can u share ur org lidi with me x.?? sgt comeyy org lidi kamu.. sy nk guna utk guestbook sy..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 August 2010 at 15:13 said...

AIYU :
boleh babe. nanti email sy ye? sy forward the file to you :)

AiyuOsman says:
at: 31 August 2010 at 09:42 said...

thanx lynda.. i mail u already..
neway i link u ek.. =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 14 September 2010 at 02:54 said...

AIYU :
sy baru je email kamu kembali. ampon lambat...

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011