Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 21 September 2010

Lacey Corsages - DONE!

Salam peeps!

A very quick one - as usual, since sy dah tak cukop kaki dan tangan untuk memikul tanggungjawab dengan penuh dedikasi. Here are some research that i've done for my simple corsage *wink*

1. I love this because it's white. tapi ade manik² itu pulak dan bunganye agak besor. Takmo le! Tapi ribbon die sangat menawan :D
source from : google images

2. I love this one! Simple. Bunga pon bersaiz kecil and the ribbons - wallah!
source from : google images

3. I got this idea for his side, tapi yang ni menggunakan fresh flowers, sy gune artificial sudah *hehe* die banyak kuntumnya, sy 3 sahaja. Dah cukop, tak perlu besor² kan :D
source from : google images

4. I got this from Sabby :D Sweet and simple one with labels on them. Cute!
source from : Sabby's Blog

5. And i got this from Elly :D My cousin Syara did this tOo, wedding badge, lagi senang, tak perlu nak carik bunga and ribbons, taraaaaaa dah cute dah. This is cute, color pon sweet :D
source from : Elly's Blog

So, in my mind, sebab sangat beriya nak jugak menggunakan lace, I thought of this! simple sangat tapi cantek and cute kot :D
source from : google images

Finally, this is my final execute :D For my side, a simple one. A bunch of small flowers with the lace and silver dusty ribbon :D I'm trying to be smart and save, lace tu sy beli banyak, nanti thru out the journey, I'll tell ek mane sy beli lace ni semua, mesti korang ingat banyak naaa duet sy nak buat lace theme segala bagai. NO! I got a cheaper one :D And yes, bunga itu dr SSF, i loike it coz it's WHITE! Simple.

And for his side, just a simple one :D Bunga artifial dibeli dr Kedai Bunga Riben, Jln TAR *semestinya* dan ribbons from SSF - yes, ribbons di SSF lagi murah dr KBR. KBR 70sen (after discount dpt 50sen) SSF hanye 45sen (takde discount) Cost perjalanan ke KBR and parking, dah banyak dah tuh! SSF, takpe, belakang rumah je, senang nak carik dan kalau kehabisan stok, start engine, muke seposen dan selekeh, teros beli ribbon sampai cashier pon dah tau, sampai ujung tahun SSF jadi rumah ke-2 sy :D
Ok, dah-dah. Sy mahu tido sekejap :D

18 komentar:

farahfatihah says:
at: 21 September 2010 at 08:35 said...

Rajin sungguh kamu babe...aku beli je yg dah siap huhuhu
good job!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 21 September 2010 at 08:57 said...

FF :
kan aku dah kate, aku ni gila kuasa sbb tu mak aku malas nak layan aku. Ala, aku ringankan bebsan semua org HAHA :D bersusah-susah dahulu, bersenang lenang lepas kawen HAHA :D

ceklala says:
at: 21 September 2010 at 09:34 said...

good job!btw syg aku suke yg die punye hehehe...jgn mara okeh ;)...so cute n a bit colorfull for me...ko punye side pun cun gak hehe..nnti aku nk 1 ye hehe ;)

Xora says:
at: 21 September 2010 at 09:59 said...

buat extra 1, simpanan utk diri sendiri :)

Bai says:
at: 21 September 2010 at 10:15 said...

rajin!! thumbs up! haritu pun macam angan-angan nak buat. tapi bila dah pergi survey.. aik murah! u try pergi shin yin semua house. ada bulu bagai. hehehehe.

tp kalau buat sendiri kita akan berasa puas la kan? jangan lupa simpan buat kenangan

hana yoriee says:
at: 21 September 2010 at 11:22 said...

aiyoo..sgt bagus ini lynda..byk sudah siap..suke suke..

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 21 September 2010 at 12:01 said...

uisshhh..sangat cute :)
rajin kamu..mase wedding i, i buat bunga seketul besar terus..sebab takde mase nak gi cari bunge dah..
u dapat yg kecik2 ok laa..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 21 September 2010 at 12:15 said...

LALA :
HAHA makcik aku pon suke yg die punye. tapi aku suke aku punye gak sbb ade lace HAHAH :D

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 21 September 2010 at 13:27 said...

XORA :
sudah mam! HAHA yang aku rase paling kemas n cantek, aku simpan. kejam. thanks babe :D

BAI :
sy dah ke sane tapi time tu dah siap pon corsages sy, pastu tgk jalan² je tgk :D tapi sane sangat berbaloi ek :D walaupon tak cantek mane and simple begitu je tapi rase puas hati sangat. kepuasan diri sendiri. pendek kate, syok sendiri :D

HANA :
alhamdulillah babe. dok sesorang leka buat mende ni, ade gak yg dah siap :D

BH :
kalau ikutkan mmg nak je sekuntum besor tapi bonda bilang bunge kechik lagi sweet. cargas per gi beli :D

Moose says:
at: 21 September 2010 at 15:38 said...

rajin ko mek. aku guna kain net, gunting2 lipat jadi quater circle lepas tu lekat dgn glue gun. glue gun dah jadi bestfriend aku sekarang ni.

eh, selain dari kat jln tar, ssf kat mane lagi?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 21 September 2010 at 16:48 said...

HAHA aku pon dah bestfriend ngan glue gun. kekadang enemy gak sbb kene jari aku HAHA :D

psst... kat area Bandar Sri Damansara ade 2, satu showroom satu lg mcm jln tar.

nYomeL says:
at: 22 September 2010 at 10:41 said...

babe! cantek! love the lacey corsages tu.. congrats sbb dh berjaya dgn another diy! :)

harzharun says:
at: 22 September 2010 at 10:41 said...

ko mmg minah lace yg sgt berjaya!

cik senah says:
at: 22 September 2010 at 11:17 said...

ermmm.. rajin arr lynda "si ratu lace" niee.. kalau cik senah yg tgn kayu niee.. maka.. ku beli yg sudah siap aja.. nak kelebek buat sendirik.. nak jadik 1 pun belum tentu.. hahah..

p/s; hanya yg ada semangat dalaman yg kuat dan bakat kurniaan semulajadi ja yg buley buat reja2 DIY laghu niee.. apa2 pun.. tahniah lynda.... :) - semua nie akan menjadi kenangan terindah buat lynda lepaih niee.. (simpan hat elok2 tue habuan kenangan nak tunjuk kat anak-cucu nnt..!)

Nurulhuda|Adlie says:
at: 22 September 2010 at 13:44 said...

lovely! haha, i like this lacey2 kan, jadik juga tema ni ;) buat sendiri puas ati, atleast ada kan, hehe.. ;)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 22 September 2010 at 22:42 said...

NYOMEL :
tengs babe. kamu carik lagi diy doilies. i loike! sbb doilies tu mcm lacey :D

HARZ :
ntah ape yg aku syok gile ngan lace dah. geram tengok lace!

CIK SENAH :
takmo jadi ratu lace, nak jadi ratu cantek boleh? HAHAHA :D betul kate kamu. ni semue kurniaan Allah. Alhamdulillah diberi keistimewaan dlm bidang ni :D

HUDA :
jadik jugak theme ni sbb sokongan padu dr ko HAHAHA :D bunga pahar lace je tak buat HEHE :D betul mek, puas hati buat diy. tapi aku gune tutorial ko utk ikat geben tuh. tengs kak long! i lap u, u know?

cik senah says:
at: 23 September 2010 at 12:48 said...

lynda : hermm.. buleh aihh.. bkn takat jadi ratu lace.. ratu cantek pun buleh amat dik oitt..!

tp, yg pasti.. lynda dah jadi "ratu hati" EN. RAZMIE...

tahniahh..! hermm.. dah 100 hari dahh.. pas nie.. tinggai dua digit jer.. lagi lah rasa sat saja masa berlalu.. sedaq2 dah bertukaq jadi >> PN. LYNDA... (aminnn.. - moga dipermudahkan segalanya nohhh..)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 September 2010 at 17:54 said...

CIK SENAH :
mekaseh naaa... dapat gak title tu HAHA :D tinggai dua digit tu yg start resah. tunggu dulu naa... kasi lepas yaya dulu, nawal dah, pastu yaya, pastu cheq. tunggu naaa gelaran tu. mudah²an diperkanankan doa dan semoga majlis berjalan seperti yg dirancang. amin.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011