Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 27 September 2010

Puan Nawal & En Firdaus

Pernikahan Nawal & Firdaus from WIRAVISUALS on vimeo

Dear friends and family,

Syukur alhamdulillah majlis pernikahan dan resepsi Nawal berjalan dengan sempurna. Eh, apakah skema sangat ayat nih? Jumaat lepas, cik Atia dan sy mengetuai rombongan Cik Atia ke majlis pernikahan Ini Perempuan Jujur - Nawal di Shah Alam. Cik Atia agak kelewatan untuk menjage gerai cendol yang telah diamanahkan oleh Puan Nawal HAHA (jangan salahkan Cik Atia, die lewat sbb sy lambat sampai, ok, jangan salahkan sy, sy lewat sbb jalan jam, ok, salahkan NKVE sekarang) So, kami berkumpul di Petronas berhampiran Jakel (nak jugak Jakel tuh) :D

pic credit : Jaja

Setibanya di rumah perantin, beliau sedang disolekkan. Baju hasil tangan Unaisah dan solekan dari Lova. Dais yang indah dr jasmine / bunga meluradalah hasil creativity Kak Haidar. Nawal cantek sangat malam tu. Mari kite tonton Nawal :D

pic credit : Peveyhack.com

Then kami turun ke bawah sbb Nawal sedang bersiap, tak manis beramai² di dalam bilik beliau. Kami teros meluru ke gerai cendol. Sempat pose. Cik Atia curik tulang sbb supervisor die, Kak Yaya tak datang lagi HAHA pandai ek? Cendol pakcik ni memang sedap. Sy kongsi ngan Kak Ya, Kak Ya dah abeskan kacang dalam tu, hirup air cendol je lah HAHAHA sharing is i lob u, Yaya! Okeh lupe, di tangan sy ade guest book Nawal dimana beliau sudah pesan "Make sure semua blogger tulis dlm tu." - mission accomplished!

pic credit : Jaja

Kami dudok makan di bawah khemah sementara menunggu ketibaan En Firdaus. Abg Dauh datang dengan dulang hantaran yang bercahaya. More updates on that? Tunggu Nawal buat review okeh? Sangat cantek! Sungguh. Bersembang, bergossip, bergelaktawa, bersuka ria, berposing, bergambor - itulah mereka. Saat dinantikan tiba, syukur alhamdulillah dengan sekali lafaz, Cik Nawal dah tranform menjadi PUAN NURUNNAWAL! Wooowwww! Happy for both of them. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat :D amin. Before balek, haros masok bilik jumpe Nawal utk last snap sbb majlis resepsi sy tak dapat hadir. i have to sacrifice demi Nenda n Bonda. Pity Bonda jage Nenda seorangan *sobs* I love this pic! Tapi Yaya dah balek *nanges la tu dlm kete hehe*pic credit : Peveyhack.com

The next day, majlis resepsi di Putrajaya (yang sy tidak dapat hadir) Perasaan? ALLAH je yang tahu. Kalau boleh skype, daku skype dgn perantin kat situ tahu? She looks gojes! Cantek sangat. dirias cantek oleh Salima MUA busana i'm not too sure. Pelamin die cantek tapi i dun have the pic. Ampon! Presenting PUAN NURUNNAWAL...

pic credit : Peveyhack.com

Them.. The bloggers who attend the reception. Moose, SarahSayangJiman, Nad, Huda and Kak Ya (with partners) Sy? I was the one taking the pic HAHA nahhh sy di rumah menunggu hapdet Huda :D

And this is sumtin sweet with Moose's caption "For you Lynda" sangat touching mek! Sayang korang.

And this is for Puan Nawal from all of us.

Mind me yang bebel mcm mak nenek plus muke berminyak!

Blogger Well Wishes from WIRAVISUALS on vimeo

30 komentar:

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 27 September 2010 at 13:31 said...

adehh..muka super berminyaksss..
huhu..btw, nice meeting u ladiesss... :)
macam dah lama je kenal..
to nawal, u patut bangga ade kawan nanges on your wedding! :)

elle's laaa~ says:
at: 27 September 2010 at 15:28 said...

sista lynda ! m hv been link & follow yuu . do mine visit , follow & linked me back yaa . thanks kiut sista !

idayusof says:
at: 27 September 2010 at 16:12 said...

weehee. me loike the pictures with Nawal juge. (as itu je la gamba acik dengan pengantin) dan gamba itu super chantek.

Nice meeting u lynda bebeh. take good care. hugs!

idayusof says:
at: 27 September 2010 at 16:13 said...

hohhh. acik x buat ucapan dalam video itu sbb acik pemalu. *sebenarnye nnt mesti gagap so, x nak dimalukan la kononnnnn. hahahaha

nizabeba says:
at: 27 September 2010 at 16:39 said...

alahai sedey giler x dpt pegi..gorgeous gile nawal..terharu babe tgk vid ni..

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 27 September 2010 at 16:39 said...

yang part first tu da macam choral speaking la plak. haha. tapi tak cukup practice. naseb baek videographer tak cakap camni-ladies, please go back and practice first. hihihi. gurau je.

Lynda.CG says:
at: 27 September 2010 at 18:11 said...

seriously very nice wedding photo. nice baju pengantin. very pretty lah!

sharifuddin N shakina says:
at: 27 September 2010 at 18:33 said...

masyaALLAH,cantiknye ciptaan Allah yg bnama puan nawal ni..:)..kina suke veil tu bt cmtu..hehe..tutup muke..

Nurulhuda|Adlie says:
at: 27 September 2010 at 20:34 said...

haha. lunda ko ni mmg tau ;) sad sad sad. clash tau. nikah aku tak g ko pg. sanding aku pg ko lak tak pg. huuuuuuuuuuu. dah nak baring sambil nengis.

missbutterfly says:
at: 27 September 2010 at 21:24 said...

ok i laik 10 kali!! <3 <3

Nad Nazira says:
at: 27 September 2010 at 21:55 said...

dapat tengok lunda kat vid pun jadikla. :)..i love calling you lunda, tak pe ke? nawal yang ajar nih.

Cik Belle says:
at: 27 September 2010 at 22:19 said...

wuuu... sedih nawal dah kawen. =,(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 September 2010 at 22:24 said...

BH :
nice knowing u tOo mek!
sangat friendly - suke amek gambo aku nanges! HAHAHA
stetmen utk nawal itu , adakah berunsurkan perli aku? HAHAHAH :D

ELLE'S :
thanks babe *hugs* tq follow and link me. will visit u soOn okeh :D

ACIk :
HAHAHA patotlah acik sembunyikan diri, macam tau² je kite nak tangkap die bg speech. nice meeting u tOo acik. eh, bukan dah jumpe ke kat wedding acik? mau kena nih!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 September 2010 at 22:28 said...

NIZA :
HAHA nape tak dtg? kalau tidak, boleh jumpe. ramai yg datang, about 30? lebeh kurang :D

OSHINZ :
HAHA abg wira sangat sporting! super duper sproting. highly-recommended. sis, i hari² tgk n nanges. sayu.

SIS LYNDA :
u shud see her reception and solemnisation, sangat gojes! sungguh.

SNS :
Nawal sangat cantek. memang tak dinafikan memang die cantik, teramat cantik :D

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 September 2010 at 22:31 said...

HUDA :
a'ah la..... SEDIH!
huda - dtg resepsi
nawal - dtg nikah
yaya - tak dtg
eeeeeiiiiiiiiii sedih tahu?
lagi nak nanges.
eh chup, nak baring sambil nanges?
dah-dah pergi je tido.
rest bbyk kak long! lob u.

JAJA :
i tunggu gambo u,
nak like 66 kali boleh?

NAD :
boleh mek boleh.
silakan..... NAWAL NIH!!
lunda pon lunda la,
janji bukan luna maya
HAHAHAHA :D
weh, video? sangat tembam dan berminyak. haish! malu ahhh!!
kalau jumpe live, leh ai touch up muke HEHE :D

BELLE :
sadis juga :(
doakan kebahagiaan beliau dan abg dauh. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i lob u.

~Ayu BnSyg~ says:
at: 28 September 2010 at 00:08 said...

Bkn 2 kali lafaz ke dear? Sbb Ayu dgr dua kali lafaz.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 September 2010 at 08:53 said...

AYU :
rasenye yg first tu testing sbb pastu baru ayah nawal yg nikahkan :D

ederq says:
at: 28 September 2010 at 08:53 said...

cantiknyaaa perantin!

hana yoriee says:
at: 28 September 2010 at 09:17 said...

tgk pic dan video pun dah best! ini kan kalau tgk live kan? =D

harzharun says:
at: 28 September 2010 at 11:49 said...

mek....hairband kuning comey!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 September 2010 at 12:21 said...

EDERQ :
perantin sangat comel n santek bangat deh!

HANA :
haaaa tgk live, meleler air mate HAHAHA :D

HARZ :
mek, i diy khas utk wedding nawal n nasha tahu? HAHAHAHA :D kau nak? kalau nak, ai boleh buatkan satu HEHEHE :D pakai kat umah.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 September 2010 at 12:21 said...

EDERQ :
perantin sangat comel n santek bangat deh!

HANA :
haaaa tgk live, meleler air mate HAHAHA :D

HARZ :
mek, i diy khas utk wedding nawal n nasha tahu? HAHAHAHA :D kau nak? kalau nak, ai boleh buatkan satu HEHEHE :D pakai kat umah.

Atiqah Adnan says:
at: 29 September 2010 at 12:22 said...

ya.ya puan nurunnawal memang sangat cantik.. ! ^^
btw nice to meet u lynda.. tak sempat borak dengan lynda that day.. kelam kabut sangat me hari tu~

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 September 2010 at 12:56 said...

ATIQAH :
nice meeting u too babe. sorry i pon kabut mcm mak nenek on that nite. sebok suh org bagi speech HAHA :D
puan nawal sangat gojes 2-2 hari bahagia die - wallah!

♥farra♥ says:
at: 29 September 2010 at 13:48 said...

wah.. cantiknye kwn akk.. =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 September 2010 at 14:09 said...

FARRA :
die mmg cantek, bertambah cantek ngan seri perantin die :D

Miss Inaza says:
at: 30 September 2010 at 20:03 said...

Congratulations to Nawal =) she look absolutely gorgeous and you ladies too!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 September 2010 at 21:13 said...

INAZA :
how we wish u boleh dtg ke KL on that day ek? hope to see u in future babe :D

Miss Inaza says:
at: 1 October 2010 at 16:31 said...

Yes yes.. =D would love to met you ladies one day InsyaALLAH and experience a semenanjong malaysian wedding..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 October 2010 at 01:16 said...

INAZA :
insyaAllah babe. one day, dengan izinNya, we will meet up ek :D

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011