Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 14 September 2010

sepatu lace :D

Salam Lebaran peeps!

Hehe, new layout - takde la new pon cume tukor background je *hehe* Saje nak amek mood for the wedding theme :D Will change the orang lidi sOon! Early october okeh *weeee*

Last week sebelom raya, sy terima satu email dari June. Bile bace email die, memang rase seolah² macam dah kenal lame walhal baru first time berhubung, itupon melalui email *haha* She is such a darling. Sangat sweet okeh, buat entry khas utk sy sebab die tahu sy sangat obses dan sane sini semuanya lace. FF, kamu pon tahu betapa obsesnye ai pada lace! She reads my blog and all my dream of making out the wedding using lace for most of the items. June found a blog : Shoe Story with her entry on Peep-toe pumps with lace design. Super duper awesome! Price? Sangat affordable. Let's check this out - pictures taken from Shoe Story.

I love this one. Tapi for wedding, sy rase tidak sesuai unless wedding dress kamu macam mini skirt :D WOW! Sangat sweet. Kaki model ni pon cantek. Kalaulah kaki sy seperti dalam gambaran, phew, bestnye!
Size Available: 34-39 only
Price: RM63- sangat berbaloi kan?
Color: beige, black, blue

Okeh, this one memang sangat sesuai utk wedding, untuk nikah mahupun resepsi. Check this out. Sangat classic dan cantek. berani cakap tak cantek? But unfortunately, they only have black. Tapi cantek juga kapn?
Size Available: 34-39 only
Price: RM75 - see, told ya, sangat affordable kan?

Special thanks to June sebab share this lovely lace shoe :D Tapi malangnye, designer akan buatkan satu utk sy, terpakselah batalkan nafsu utk kasut ini but maybe for dinner ke wedding ke, boleh jugak kan? I love lace.

Till then babes. Be safe on the road!

17 komentar:

Quiyah says:
at: 14 September 2010 at 14:34 said...

sepatu lace hitam yg menggiurkan..

Reen Tart Nenas says:
at: 14 September 2010 at 14:41 said...

lace best!

Nina says:
at: 14 September 2010 at 14:41 said...

i love the black lace shoes! cantek gileer

ElyaElmo says:
at: 14 September 2010 at 14:44 said...

kenapa smpai size 39 je???wuuuuuu :(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 14 September 2010 at 14:57 said...

QUIYAH :
sangat menggiurkan. phew. selamat belom pose 6 >.<

REEN :
lace terbaek mek!

NINA :
me too babe. kalau ade white, mesti lagi gojes ek :D

ELYA :
mek, kamu size ape? 40 kah? haish! bior betul. aku pon size 37 je rasenye~

mysarah says:
at: 14 September 2010 at 16:16 said...

yang hitam tu lawa giler. jatuh cintan la u!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 14 September 2010 at 17:26 said...

MYSARAH :
ai dah jatoh tangge yu! HEHE sangat mabeles. kalau kaki puteh melepak, lagi la.. WALLAH!

Nad Nazira says:
at: 14 September 2010 at 19:30 said...

sepatu lace hitam tu bukan takat cantik. tapi sangat SEXY u know. euwwwwww..hehe..huda buat entry sepatu putih..lynda pun buat entry sepatu.ade chemistry lah korang nih. ss la katekan. :)

selamat hari raye!

Nurulhuda|Adlie says:
at: 14 September 2010 at 19:59 said...

lunda! haha, takde lace2 aku nampak kat kawin ko SIAP!!

cari yg ada strap wei kat atas, ikat pergelangan kaki tu kang jalan tercabut2, risau mak tgk adik2 mak nak naik pelamin, hehe.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 14 September 2010 at 20:40 said...

NAD :
haha tu la pasal. ngah buat entry ni tetibe tgk huda pon buat pasal sepatu HAHA :D huda sayang aku, sbb tu la ade chemistry ececece huda, tolong jgn malu, mengaku aje!
Nad, aku pon suke hitam tu tapi mcm tak kene lak ngan bj putih, haish! menawan la. boleh pitam!

HUDA :
HAHA ade weh, kompem ade tapi bunga pahar tade, aku tak buat. weh, ko masuk je kat entrance, ko nampak lace batu keras, selamat mencari! wek! bai.

farahfatihah says:
at: 15 September 2010 at 00:07 said...

aku xda menda nak komen dah..cuma nak kata mmg cantik kasut tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kan dah meroyan!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 15 September 2010 at 00:12 said...

FF :
ko dah meroyan? dapatkan segere babe! tapi aku tak sure selese ke tak kasut tu. susah gak sbb mase wedding kite nak kene pakai yg selese, betul tak? haish.

cik senah says:
at: 15 September 2010 at 09:02 said...

errmmm.. lawanya kasut lace hat kaler itam tuee.. tp, tinggi benaq lahh.. kalau cik senah pakai.. sahih diriku rasa gayat semacam.. maklumlah.. cik senah nie kategori pokok bonsai sajaa.. ingat nak pakai wedges ja time nikah nnt.. ( yg selesa lebih diutamakannn.. hehehe.. - tp, bila tanya mata.. nak hat cantik sajaaa.. hahahah - beauty hurts!! )


p/s: selamat mendapatkan sepatu idaman yer lynda... :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 18 September 2010 at 21:37 said...

CIK SENAH :
same la kite, kalau leh pakai wedges, kompem dah pakai. sy pon takleh pakai tinggi kang si dia nampak rendang HAHAHA sbb ketinggian kami hampir same :D
sy ade kasut idaman tapi kompem tak dpt:(

eika says:
at: 21 September 2010 at 10:54 said...

omg babe!!! sgtlaa suka!! i loveeee the white one! sebab i suka that type of shoes~ hihi mana nak cr ni babe???

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 21 September 2010 at 14:42 said...

EIKA :
carik kat sini mek
http://lalylulu-shoes.blogspot.com/2010/08/peep-toe-pumps-with-lace-design.html
semoga sukses cari kasut idaman!

eika says:
at: 21 September 2010 at 20:25 said...

thanks babe!! hehe tgk kasut ni je buat nak kawen cepat.. ahha walhal mood kawen dah pudar :(

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011