Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 7 September 2010

Syawal ini tak seindah dulu

Salam Syawal peeps!

Tiga hari lagi Syawal menjelma. Eh, cepatnye mase berlalu. 2 minggu selepas tu Nawal kawen then Yaya then kekawan yang laen. WOW! then sy kawen *wink* Happy preps peeps!

Hari ini hari yang sangat menyakitkan hati sy. Yes! She left. Bibik sudah memberontak dan tidak mahu bekeje lagi ngan kami. FINE! Sy bukan taknak tahan tapi sy nak mereke (bibik and agent) tahu bahawasanya i'm not so desperate untuk ade bibik. Huh, bibik tengking majikan? Apakah? Pepagi berkelakuan begitu dengan sy, silap langkah la. Selama ni sy diam n butakan mate dengan kerja² yang dibuat lately tapi hari ni rumah sudah terbakar. Api yang membara dalam hati ni, Allah saja yang tahu. Bibik mahu keluar, berambos! Dah, tak mahu cerita tentang bibik budus ini. cut!

Hurm, Syawal tahun ini indah, satu family beraya di sini, disisi Nenda, bersama kami di rumah ini *wink* Tahun ini tak seperti dulu. Dulu pasti akan ke Kusta untuk membeli bunga sebagai hiasan - selalunye Bonda beli orchid. tapi sy baru ke Kusta tapi membeli tempayan untuk toilet bilik sy *heee* Persiapan Syawal - tidak seperti dulu. sangat suram. Even sy sendiri bilang sama Bonda, "Mama, raya tahun ni i takde feel nak raya sbb condition Maktok buat i sayu, dia tak seperti dulu." Abes ayat teros berderai. Sayu. Dulu Nenda suka bagi duet raye pada kekawan sy yg datang beraya. Bejan, kau selalu dapatkan? Cucu angkat kesayangan? Moga dimurahkan rezeki Nenda. Nenda memang begitu, kalau kekawan datang eventho dah besor belajor masok universiti, tetap dapat duet raye :D Tahun ni, korang semua dah besor panjang, datang tak dapat duet raya dah! padan.

Kelmarin sy tanye Nenda, "Duet raya nak tukor ke tahun ni mcm biasa ek?" She blink once - bermakna ok. We trained Nenda the eye signal. Once - ok/yes. Twice - not ok/no. Easier. Our way to communicate and only I know what she wants. Esok sy akan mula mengemas rumah, cat mane perlu, bersihkan dapor - ini keutamaan, eh tidak, keutamaan adalah bilik tidur sy sbb bersepah dengan persediaan kawen, segalanya atas katil *sigh* Selalunye time macam ni, 2-3 hari sebelum raye, mesti Maktok dah siap suruh sy kupas bawang, masak kacang, tolong ape yg minor je before Bonda and Nenda start beroperasi di dapor. Sementara tu, sy akan mengemas rumah - yes! bab mengemas, serahkan pada sy. sape yang pernah serumah atau kenal rapat dengan sy, they know me better. every week sebok angkat sofa sane sini, ubah ape yang patot. i love interior design tapi end up jadi graphic designer *haha*

Nenda sangat sensetive bile sebut name cucu kesayangannya, bukan sy, sy no 2 - ok, ini sy perasan, pemegang tahkta cucu kesayangan - Alloy. Yes, abg sepupu yang sudah dianggap seperti abg sendiri sebab kami memang membesar bersama. Kalau nak sebut name haros dieja, kalau tak, Nenda berderai - sangat sensetive! Raya tahun ni Alloy & family pulang awal, sebab kami akan memasak bersama. Sbb tu nak kemas dapor sebersih yang boleh. Bab mengemas, serah pada dinda! Syukran Razmie, luck you to have me. And jiran rumah merah - ai boleh tolong u mengemas tapi kene charge boleh?

Ok, sudahlah. Masa sy sangat terhad sebab kini sy buat kerja semua dalam bilik Nenda. Cian Nenda keseorangan tgk tv *sobs* Untuk sahabat dan rakan taulan dan rakan seperjuangan serta rakan kongsi kawen semua, ini untuk kalian :D


sape dok area Damansara, kalau nak beraya ke rumah, silakan lah. Nanti email sy ek? Berhati-hati di jalan raya. Ingat tahu, KITA NAK KAWEN *wink*

20 komentar:

nYomeL says:
at: 8 September 2010 at 08:09 said...

salam aidilfitri lynda~!! pray hard supaya nenda cpt sembuh. aminn..

u too.. take care~!! :)

NahWaL says:
at: 8 September 2010 at 08:26 said...

t aku datang beraya g tengok mak tok ek. sayang mak tok. ngan lunda. muah

sharifuddin N shakina says:
at: 8 September 2010 at 09:19 said...

selamat hari raya juge..

ceklala says:
at: 8 September 2010 at 09:20 said...

insyaallah nnti aku dtg raya okeh...pa pe aku roger kamu ;) selamat hari raya babe..maaf zahir batin....

syanaim says:
at: 8 September 2010 at 09:31 said...

::babe..be strong ok..by the way..selamat hari raya..:)..::

puan rocker says:
at: 8 September 2010 at 11:27 said...

selamat hari raya babe. jemput dtg rumah k. :)

kelipkelipchumel says:
at: 8 September 2010 at 14:35 said...

slamat ari raya utk kamu jua..smoga maktok cpt sembuh..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 September 2010 at 15:59 said...

NYOMEL :
mudah-mudahan babe. amin. tengs :) Selamat Hari Raya Aidilfitri to you and family :)

NAWAL :
datang ek? aku tunggu. dtg ngan huda n adlie. aku tak kemane², ade je kat umah.

SNS :
Selamat Hari Raya Aidilfitri :)

LALA :
La, jemput le dtg, ngan yutat sume ek, die pon ade ckp nak dtg aritu. Selamat Hari Raya babe. Maaf zahir dan batin ek?

NASYA :
Babe, aku akan siapkan signage ko after raye, weekend ni ek? Aku risau gak ni, takot takleh bergerak mcm dulu sbb bibik dah runaway, aku kene jage Maktok. Moga² nanti aku leh p walaupon sekejap ek?

AIM :
Selamat Hari Raya babe. Babe, i susah skit nak berjalan, i kene dok umah jage Nenda.

BAYU :
Selamat Hari Raya babe. Maaf zahir dan batin. Tahun ni badge kite takde buke sesame pon :(

puan rocker says:
at: 8 September 2010 at 16:00 said...

i dtg rumah u la then. :p

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 September 2010 at 16:10 said...

AIM :
meh la babe. silakan :)

ms syaz says:
at: 8 September 2010 at 17:28 said...

selamat hari raya.. maaf zahir & batin.. :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 9 September 2010 at 00:12 said...

SYAZ :
selamat hari raya babe. maaf zahir & batin.

Sya Sakura says:
at: 11 September 2010 at 23:05 said...

selamat hari raya!! :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 12 September 2010 at 11:08 said...

SYA :
selamat hari raye babe :D
maaf zahir dan batin ek.

YOU CAN CALL ME : Miss X says:
at: 13 September 2010 at 22:27 said...

weh lynda: i rasa ada rakan2 blogger bride-to-be meroyan yg i tertinggal; suruh email aku. ada yg email kecik ati. sbb dlm list termasuk dlm mail ada 200 lebih, boleh invite 100 je.anyway, if among our circle ada yg tercicir suruh email i k?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 13 September 2010 at 22:34 said...

MISS X :
mek, nanti aku buat entry utk ko. Aku rase leh invite limited je kan? Ok-ok, will let them know. no worries :D

bijan says:
at: 15 September 2010 at 12:41 said...

kalu dtg agak2 maktok kasik x aku duit raya lagi?hehehe insy babe aku nk dtg tg signal dr aween.nk jengok maktok.ape2 aku tetext ko la.*padehal opis aku sekangkang kera je ngn umh ko hehe.

Miss Inaza says:
at: 16 September 2010 at 10:10 said...

Salam hazlynda.. =)

baru lah ada masa nak blog hopping.. hope u have a wonderful raya dear walaupun tak seindah dulu..

Salam aidilfitri dan maaf zahir dan batin..

Mawar misswateva says:
at: 16 September 2010 at 23:26 said...

babe..tak lambat sgt kan nk wish slamat hari raya, maaf zahir batin.=)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 18 September 2010 at 21:38 said...

BEJAN :
sekangkang monyet pon lambat sampai! nanti dtg lagi tau tapi bawak tapau sekali. time lunch aku tak masak HAHA raye tahun ni maktok kate die tak bagi sbb korang dah keje HAHAHA :D

INAZA :
selamat hari raya babe
maaf zahir dan batin
happy preps ya!

MAWAR :
kamu memang! raye sakan ek???
selamat hari raya babe.
maaf zahir dan batin.
nak date 11.11.11 tau! HEHE

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011