Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 28 October 2010

i ♥ chenta

salam peeps.

okeh, tengok tajuk entry pon dah tahu ek? chenta weddings will definitely related with sarah abd rahim. EXACTLY! i am here not to promote sarah but to promote chenta weddings. eventho sarah is a good friend of mine, ampon ek, sy bukan kipas kaki sarah HAHA korang nak tahu kenapa?

i adore her hard work
- how she work really hard and smart to make chenta weddings a successful event company!
- how she sacrifices her time, work and holidays on making this real.

i adore her effort
- you can see them in the facebook / blog.
- you'll amaze with her touch and creative ideas (bbile tengok nanti, tutop mulot ok!)

i adore creativity ideas
- one thing about sarah, idea sarah sangat kena dengan taste sy. simplicity but yet WOW! got what i say?
- she didn't recycle the whole idea again, she's brilliant and keep on giving fresh ideas on a wedding.

Let's take a look ok. Ready? Tutop mulot - takmo nganga lebih ek :D







What else i can say bout chenta weddings?

awesome!
creative!
great!
cool!
unbelievable!
amazing effort!
outstanding!
magnificent!
incredible!
prefect!
hardworking team!
superb!
excellent!
lovely!
super duper!
first rate work!
unique!
great enthusiasm!
incomparable!
... It's A Masterpiece!

THE TEAM

for more info, click below ek :D

Chenta Weddings Blog
Chenta Weddings Facebook

btw, they're having...

November Promo for Wedding Decor! Contact for details.

give them a call; 012.613.4643 - sarah

Saya? Sy tunggu sarah di wedding day sy nanti *wink*

Till then peeps! Let's support Chenta Weddings by clicking like @facebook :D

20 komentar:

Anonymous
at: 28 October 2010 at 09:55 said...

mahal tak k.lynda ? mmg suke la tgk dia nye deco .. sgt awesome !

Ida
CS-Jr

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 28 October 2010 at 10:11 said...

meks!! yang aku msg ko suh dtg kt bukit kiara tu aku buat pelamin ngn sarah ni ler..haishh ko ni! org yg same je kite hahaha....pelamin, arrangement table n chair sume kitorg buat ler hehe...

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 10:11 said...

IDA :
i guess they will go within ur budget and eventho within ur budget, they'll do the best out of them! percayalah. dorang mmg awesome :D

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 10:18 said...

LALA :
aku mmg terdetik sbb sarah ade ajak aku buat wedding kat rimba ttdi, mase tu bulan 5 ke 6 pastu aku mmg tak janji sbb 2 bulan lagi wedding aku, aku kabut ke hulu hilir. tu yg terdetik, mesti korang on the same event HAHAHA :D

yUmIe says:
at: 28 October 2010 at 10:31 said...

Lynda!!!nanges tgk deco2 tu sume..sgt owesome n chantekss!!!sgt gilerkn Hijau=Putih..huk..huk..

Bai says:
at: 28 October 2010 at 10:44 said...

Mak ai!! lawa..bekenan kat kerusi tu...berapalah package ni eak?

Knisa Zain says:
at: 28 October 2010 at 10:57 said...

ni wedding kak foza. mmg lawa kan. recent kan wedding ni.
ooo rupenye chenta wedding yg buatkan.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 11:05 said...

YUMIE :
wedding hijau puteh tu wedding empunye diri, die deco every single thing on her wedding. sangat gigih sarah ni! taman tu kosong, bile dpt touch sarah, mmg wallah!

BAI :
chiavari! mmg idaman malaya :D alamak, package tak sure, try tanye sarah ek? 012.613.4643 :D

KNISA :
ahaaa wedding foza kat rimba ttdi ek? kamu ade ye?

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 28 October 2010 at 11:18 said...

hahahha tau xpe...die kwn ko eh?die mtk pkcu aku buat pelamin ngn arrange table n chairs sume...aku xsmpt nk update ko dh update dulu hahaha...

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 11:25 said...

LALA :
kawan aku. mule rapat sejak berbelog. dulu aku je kenal die sbb lepak BB sesame HAHA die tak kenal aku HAHA ade sejarah tapi takmo cete kesah lame yg mmg gile HAHA :D haaaaa die kejesame ngan pakcu ko la ek? die ade ckp kat aku on wedding ni tapi aku mmg tak dpt nk tolong sbb aku pon busy. insyaAllah next year baru bergiat aktif ngan chenta :D

yUmIe says:
at: 28 October 2010 at 13:01 said...

owhh pttle chantekss bangat..huhu..admire btl tgk=)

harzharun says:
at: 28 October 2010 at 13:04 said...

mek !...aku pun berangan nak jd mcm sarah!...tgk la angan aku dlm fb..HARZHARUN WEDDING COUTURE..aceh!..hahaha...br nak melangkah ni...siyes aku nak siyes dlm bidang ni...doakan yea...

Cik Belle says:
at: 28 October 2010 at 13:50 said...

aku suke chenta wedding! =) harap dapat bekerjasama jua satu hari!haha

Leonora Halim says:
at: 28 October 2010 at 14:37 said...

cool! leh bagitau my fren.. ada 3 org mau kawen early next year!! thanks babe!! :)

farahfatihah says:
at: 28 October 2010 at 14:56 said...

awesome!! superb!!! modern!! mcm2 lagi la!

Renee Meow says:
at: 28 October 2010 at 16:33 said...

oOoowh now i know Chenta Weddings is Sarah punya rupanyaa.... i mmg da bookmarked chenta weddings since i saw her work for mooky's wedding.. N i've been a silent reader for sarah's wedding blog.. huhu baru tau da.. anyways,her work mmg nice..! :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

Sha Pattinson says:
at: 28 October 2010 at 23:30 said...

i nak kawin lagi hehehe ..very fascinating kan the wedding ..woohooo ada promo lagi nnti i nak uwar-war kan!!! ...lynda awak dah jalankan tugas sebagai recruitment chenta weddings ...siap promote hehehehe ....sarahhhhh!!! u the awesomeness!!! hikhik

Nina says:
at: 29 October 2010 at 10:12 said...

macam best gak buar wedding kat taman... I have 4 months to go and venue tak confirm lagi and byl tmp dah kene book!! tension!!

Sarah Abd Rahim says:
at: 30 October 2010 at 15:18 said...

Dok! Aku sayang kau. Sayang kau banyak2. Can't wait to work on your big day plak.. =D

ps. Review kau buat aku sebak. Suami juga sangat terharu. *speechless*

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 2 November 2010 at 23:06 said...

YUMIE :
mari berunding nga nchenta *wink*

HARZ :
mek, jadikan sarah sebagai mentor. aku pon nak jadi protege die thn depan :D takpon tolong bukakkan cawangan kat JB HEHE :D

BELLE :
aku pon cinta sama chenta! kalau ko amek chenta, aku akan turut serta menolong :D

LEONORA :
pls doooooooo babe. inform them. anything, buzz CW ek. tengs babe *hugs*

FF :
ape lagi yg ade dlm fikiran? super duper awesome! thanks for the support babe :D

MEOW :
a'ah mek, chnenta and sarah :D

SHA :
yezaaaaa.... comolot sarah joms! HEHE :D

NINA :
book segere babe, sy pon booked setahun awal, tu pon berebut ngan org laen. kalau nak perkhidmatan chenta, bilang ek *wink*

SARAH ABD RAHIM :
Bilang pada suami, maafkan aku sbb wedding aku, korang kene celebrate with me at KGPA hehe :D Aku pon sayang kau banyak² dok tapi aku sayang CW lah! Amek aku keje plis :D

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011