Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 29 October 2010

DIY VIP Favors - DONE!

Salam Peeps!

Alhamdulillah. Chenta Weddings mendapat sambutan yang positif! In a day, dalam 180 peeps yang telah like di facebook CW. For those yang click like and really appreciate CW works - thank you so much for your support! Sarah's hard works were paid off by you guys. Atleast korang buat die tersenyum :D

Ya Allah, macam dah lame gile tak cerita on my wedding preps kan? Semua orang pasti ingat yang sy dah settle segala mende utk wedding in 2 months time ni, walhal..... TIDAK KOT!!! Banyak lagi yang belum settle. even borang nikah pon belom submit. tok kadi? hurmp... takmo cete, hal wali, lagi takmo cete. Saat memikirkan documentation tu sume, mmg boleh migrain that's why i'll go with the flow - asalkan kawen :D

Ok, enuf of babbling here and there. Lame sangat tak cerita on my diy parts. rasenye the last item was my corsages. And this week, i managed to settle the VIP favors for HISside. Yes! HISside. HERside? VIP favors still pending - waiting for delivery, the favors - waiting for the lace :D korang mesti tertanya mane dapat lace tu ek? I swear, I got that at the cheapest rate! Tunggu entry akan datang tentang favors HERside nanti ek? Sabor..... One at a time babe :D

Ok, presenting the VIP favors for HISside. CHUP! Here's the story. How it begins....

At first, kami ke Semua House tingkat atas sekali U5 ek? Ade kedai perantin yang besor selaen Sin Xin di bawah :D We found this! Ala-ala sangkar burung tapi size XS. Muat telor gred D agaknye! It cost me RM2.30/each and kalau sy nak beli 100pcs pon, they can only give me up to RM2.00/each. Ok, fine. We'll think about it ek?

As we were on the way back from Jalan TAR, i was thinking something from SSF, time tu up to 50% discount. Alhamdulillah. We found a candle holder that cost us RM1.20/each. So much difference ek? And we bought the flowers for deco, kami beli 2 packets (a dozen, each bunch ada 12) - RM44 and ribbon tu adalah saki baki dari tahun lepas masa E-day HAHA *save!*

And in 3 days, alhamdulillah... siap sudah! Owh yes, sabut choco tu telah dibeli awal tanpa sebab. Gila kan hazlynda ni? Gila membazir sbb teruja :D Sabut tu cost me RM3.60 kat Sin Xin Semua House. I bought 2packets - RM7.20. Phew! Selamat, ade jugak kegunaannya daripada membazir at the first place (tu la gedik lagi membeli tanpa plan!) Disebabkan nampak kosong dan sangat plain, i add on those. konon artistic la skit! podacit.

And finally, this is how it look :D Maaf ye, telor sy tu berpeluh, fresh from the fridge! HAHA :D sample je kot! But maybe the fiance akan gune telor yg bersaiz kecil sikit dr ini. Just a simple one. Hidup sy ni simple, sume mende akan dibuat secara simple. Gambo pre-wedding yg simple, baju yg simple, make up yg simple, rambut yg simple, kasut yg simple, kad yg simple, segala mende dalam hidup hazlynda hanyalah simple. simple as a b c. merepek.

Ok, untuk tidak menghampakan makcik² serta pakcik² yang akan membawa pulang favors ini dr Nogori Sembilan, they can use this as candle holder at home (pls see pic below) Selaen daripada VIP yang hadir, family sy pon akan dapat hasil tangan sy ni *haha* gila kuasa! See, utilize the cancle holder after the wedding okeh?

Pada makcik yang tak paham bahasa tu, meh sini sy sekolahkan - belajar pendidikan seni. eh, ke makcik dah bunuh diri?

Till then peeps. Time for bed, will be in Kampar sepanjang Jumaat ini *sobs*

15 komentar:

TheBubblyMe says:
at: 29 October 2010 at 10:25 said...

Congrats u dah siap VIP gifts! i masih terkial-kial gam sana gam sini. i hope sempatlah siap kan. another 2 months je lagi.

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 29 October 2010 at 10:43 said...

tahniah!teruskan usaha! weh nk mtk tlg pa pe gtau yek..

Leonora Halim says:
at: 29 October 2010 at 11:00 said...

ahahha... bila makcik tu dah bunuh diri bagitau ya... :D

farahfatihah says:
at: 29 October 2010 at 11:03 said...

babe..aku nak gak tau nnti..ko jgn xjemput aku lak ekekeke

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 29 October 2010 at 11:07 said...

Lunda, aku pun nak chop satu! :)
wahh.. ko pun pegi SSF time sale ehh? aku pegi ngan member aku carik brg tunang. apesal tak jumpa kau! HAHA.

ms syaz says:
at: 29 October 2010 at 11:19 said...

nice babe! mmg kreatip lar u!

psst;simple itulah yg nice sebenarnya dear..

Cik Belle says:
at: 29 October 2010 at 11:20 said...

cantek mek! love it. pratikal!

hana yoriee says:
at: 29 October 2010 at 12:00 said...

hah..yg kat U5 tu kedai sayang you..dulu slalu terkedek2 beli bahan utk wat bunga dip kat situ..hehe

ElyaElmo says:
at: 29 October 2010 at 13:03 said...

lynda!!simpan satu tuk elya nnt tau :p

kay kamal says:
at: 29 October 2010 at 15:02 said...

rajin nye u.. i da lepas tgn baaaaanyak bnde da ni

Sarah Abd Rahim says:
at: 30 October 2010 at 15:16 said...

Hehe.. Sama cam aku. Better bila bagi orang benda yang boleh guna balik lepas wedding kan? Cantik dok kau buat. Kemas kerja kau. YOU'RE HIRED! Ehehehehee..

Alia MNR
at: 30 October 2010 at 23:12 said...

miss lynda..sy sgt suka baca ur blog..i'm linking ur page to mine..boleh x?

Sha Pattinson says:
at: 31 October 2010 at 01:41 said...

i masa kawin pun terpikir nak bagi wedding gift yang lepas dapat bole pakai sampai bila2 so at least berguna kan..wow dah i nak wedding gift nih nnti bole pakai simpan lilin dalam bilik hehehe i nak 2 :P me n hubby ..hahaha JK
waaa sarah dah hired awak ..saya nih bila laa sarah nak hired :D

harzharun says:
at: 31 October 2010 at 11:34 said...

makcik pong dpt?..hehe..

wei mek, ko mmg best la bab2 DIY nih...

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 09:57 said...

BUBBLY :
chaiyok! u can do it too! berusahalah. semoga kite sukses.

LALA :
so far takde lagi, kalau ade maybe bulan 12 - yg last minit work HAHA :D


LEONARA :
kalau dah bunuh diri, i kuorkan kat newspaper babe, berita hangat!

FF :
insyaAllah mek aku jenpot tapi utk belah aku le. yang aku buat ni utk kenduri umah bertandang le HEHE :D

BH :
ler....... umah aku seberang je mek, lenkali rogerlah, leh lepak minom, i loike! meh datang lagi sini.

SYAZ :
tengs babe >.<

BELLE :
praktikal itu penting. eh, apakah? HEHE :D tengs mek *hug kuat*

HANA :
ahaa kedai sayang you. tak jadi beli padahal dah calculate dah HEHE sibaek jumpe yg ni :D

ELYA :
yang ini utk kenduri belah lelaki la sayang... mase bertandang, hasil tangan sendiri HAHA syok sendiri je lunda nih!

KAY :
itulah babe, ikutkan i pon akan lepaskan banyak mende ni, malas dah nak pikir, soon, tunggu bulan 12, say gudbye je lah.

SARAH :
YESSSSSSSSSSSSSSS!!! kau hired aku dok. thanks ek. after 20th January 2011 aku start bekerja dengan kau. lob u banyak² dok *hugs*

ALIA MNR :
tengs dear. silalah. tengs again ek :D

SHA :
hehe jangan jeles, Sarah dah hired i dah. u dah apply belom kerja? haish! segera, then u can work with CW on my wee-day :D

HARZ :
sorry mokcik, mu tak dapat. ni mase bertandang le, family aku dapat le HEHE sbb umah aku suke gune lilin, tu yg praktikal buat aku HAHAHA :D

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011