Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 27 October 2010

hornymoOn - booked!

Salam peeps!

Ok, enuf of emotional in this blog. It's time to be back in track *duh* Time flies like MAS *haha* I only have like 2 months to go? Ok, itu sangat memeningkan kepala. Sudahlah semlm checklist hilang seketika, baru nak check on updates, bonda dah ngemas - naseb baek tak buat lapik ke ape. And dalam banyak², the part yg pending adalah hornymoon. Eh, sangat gatal kan? Please bear with me. Called the fiance to confirm die nak book mane? HAHA ni lagi gile, flight ticket tak setel lagi, dah carik ground HAHA ok ok - today setelkan flight ticket pulak ek?

Once dapat $$$ from the fiance, teros email them and booked. What I can say, PR mereka sangatlah bagus. Efisyen! Tak perlu tunggu dua tiga hari untuk reply, 5 minit - refresh the page, tara! dah dapat. And finally, dapat jugak strike in the hornymoon section. Alhamdulillah. Setel 1 bab semalam, eh 2 bab, doorgift for HIS side pon dah setel :D

Syukur alhamdulillah.

Got a call from the bank for confirmation then got a copy of the receipt. wihuuuu double tripple happiness :D Just can't wait for 2011! - do i sound like a pervert in this entry?



WE'LL BE THERE SOON!
ok, it's nearby, naek kereta pon boleh HAHA :D

30 komentar:

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 27 October 2010 at 10:05 said...

wah! i teruja meks!! xtahan tgk beach!! aduhai...xpe2...nnti i kawen nk p sini gaks..tp tgu u dulu ler kalo tmpt cun n best confirm i p sane gak!hehe

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 October 2010 at 10:29 said...

LALA :
dekat je kalau dr kontan HAHA :D ok ok nanti kalau best, aku bilang ek? pastu ko kawen, ko ke situ. kalaulah umah aku dekat ngan situ, mmg tiap minggu p sane hilangkan stress woOOo :D

Cik Kentang says:
at: 27 October 2010 at 12:18 said...

Dekat ngan kontan? Cherating ker..ehe

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 October 2010 at 12:20 said...

CIK KENTANG :
ehhh bukan. bukan dlm pahang :D

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 27 October 2010 at 12:31 said...

yang, aku pun teruja macam nak hornymoon jugak lagi :D
buleh la suggest travel agent kat aku nanti nokk..
:)

Reen Tart Nenas says:
at: 27 October 2010 at 12:51 said...

xkesah dekat ke jauh, yg penting berdua :) tp serius, honeymoon g pantai/pulau cam romantik sket... lalalala

nurainie.ismail says:
at: 27 October 2010 at 13:04 said...

dear, r u going to hv ur honeymoon to phuket?!bezznyaaa!!!!!!

Cik Belle says:
at: 27 October 2010 at 13:18 said...

hooyeah! bestnya dah nak hornymoon! aku tatau la ada ke idok. hehehe. fridge magnet satu! huhu

missbutterfly says:
at: 27 October 2010 at 13:23 said...

amboi atia. eh..aku pun mau satu! hahaa

Cik Belle says:
at: 27 October 2010 at 13:24 said...

amboi jaja.. hahaha. men tuka-tuka fridge magnet. haha. nak p hornymoon pun teringat kat geng b2b. haha

NURUL says:
at: 27 October 2010 at 14:03 said...

wah mana tu lynda. pulau perhentian?

hana yoriee says:
at: 27 October 2010 at 15:27 said...

bestnya dia!!!huhu..i tak sempat ler nak pi honeymoon kat tepi2 laut dlm ujung tahun ni..musim tengkujuh ler katakan..huh..takpe..next year, we'll see..hehehe

Waniey says:
at: 27 October 2010 at 15:44 said...

hornymoon ye.aku nak hornymoon dlm keta je..oppsss,,jln2 pusing keliling msia je..cut budget!hehehhhh

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 October 2010 at 15:48 said...

BH :
marilah weh ke bulan yang penuh dengan madu. aku tak seksited utk hornymoon tapi seksited nak p tenangkan jiwa selepas penat berhempas pulas utk wedding. aku nak rase freedom skit HAHA :D

REEn :
betul tu babe, kalau leh p sesorang, ssy dah p dah minggu ni, lapang skit fikiran nih ek.

NURAINIE :
nope babe, bukan phuket tapi senegara gak :D bukan krabi.

ATIA :
bereh deh! ni pakcik aku ke dubai, aku try mintak die beli 1 utk ko ek HEHE :D kite kan punya minat yg same. nanti aku belikan sbb kalau beli utk umah, mesti ingat nak belikan utk mung >.<

JAJA :
nak jugak tuh. baeklah! bak kate atia, kalau hornymoon pon ingat geng b2b HEHE :D

MAMA RAINA :
tidak lah mama. kat thailand je :D nak ke london, duet tambang tak cukop :( HEHE :D

HANA :
errkkkk sy p pon 2nd week of 2011 HEHE agak² musim tengkujuh lagi tak?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 27 October 2010 at 15:49 said...

WANIEY :
sep bajet? mek, minyak kete lagi. haish mung nih. tapi kalau pusing 1 malaysia pon best ek. stop 1 negeri, 1 hari, baru 1 malaysia. aku sapot ko mek!

yUmIe says:
at: 27 October 2010 at 22:28 said...

best2 klu dpt fridge magnet..mahu join cik belle jgk..sjk nk kawen makin minat lak kumpul fridge magnet..haha.sdp je mate memndg fridge time nk bke 2..bru r smgt nk masak..ekeke..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 08:52 said...

YUMIE :
HAHA lynda pon minat gile fridge magnet. sanggup habes duet kat situ pon takpe, mcm dah minat fanatic sgt HAHAHA siap ckp kat bonda, kalau dah penuh, kite beli fridge laen ek HAHAHA :D

Anonymous
at: 28 October 2010 at 09:59 said...

HEHE :) somehwere about in Pulau Tioman en en en ... Best best !! *condifent*

Ida
CS-Jr

miera momo chan says:
at: 28 October 2010 at 10:09 said...

phuket.wow!besnye!

yUmIe says:
at: 28 October 2010 at 10:14 said...

haha klu sye yg jd bonda kamu..PENGSAN dengor..jenuh nk wt collection fridge je..ekeke..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 10:16 said...

IDA :
tettt salah. konfiden! thailand daa...

MIERA :
im 100% sure its not phuket *wink*

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 10:17 said...

YUMIE :
HAHA sbb dulu sy rajin berjalan, sejak nenda tak sehat, kami kurangkan aktiviti berjalan. skang, uncle lak tukang belikan utk kami HAHA tu yg penuh, kalau sekali pergi, beli sampai 2 magnet, demi penuhkan HAHAH :D gila kan minat magnet nih?

yUmIe says:
at: 28 October 2010 at 10:29 said...

Hehe xpe at least still ada Uncle yg sgup tlg belikn..so blh continue minat kn..tp kamu absolutely mmg gile magnet..ekeke..tp i mayb blm smpi tahap 2 lg..bru berjinak2 nih..hihi

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 11:00 said...

YUMIE :
takpe². slow and steady. lynda pon mcm tu gak. start minat mase form 1 ke 2. sampai skang, dah naek syiok, mcm gian sbb nak penuhkan fridge. nanti kalau lynda p hornymoon, lynda belikan satu ek :D

ElyaElmo says:
at: 28 October 2010 at 11:06 said...

ehh mek, kat mana ni?? msia ke thailand???

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 11:26 said...

ELYA :
psstt thailand je. tu yg dekat dan murah. ade lagi dekat spore tapi mahal HAHA :D

yUmIe says:
at: 28 October 2010 at 12:59 said...

yeay!!thanks.hehe.suke..suke..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 28 October 2010 at 17:38 said...

YUMIE :
dun mention *wink*

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 29 October 2010 at 11:08 said...

betul yang! tenangkan jiwa selepas penat utk prepare BIG DAY! memang best dohh! aku pun rase nak pegi la jugak. dah penat belajar, nk tenangkan jiwa jugak.HAHA

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 29 October 2010 at 23:23 said...

BH :
HAHAHA betul weh. tenangkan jiwe ngan hornymoon. aku pon sem depan pas hornymoon sambung balek selepas defer 1sem HAHA then nak tenangkan jiwe, p hornymoon lagi HAHA :D

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011