Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 6 October 2010

Our PWS *wink*

Salam peeps!

Sebelom sy mule tunjuk gambor on our PWS, mari sy brief sikit okeh? Remember this entry? On how my ideas for our PWS or do you remember this picture? This is something that we want. Seriously, kami tidak reti pose untuk kelihatan ayu, romantic, sexay, owh tidak! Kami ni gila² dan saling membuli satu sama laen - but most of the time, sy yg buli si dia! This is what we want,

awesome.

sweet.

fun.

simple.



We didn't plan on this, serious babe. 2 weeks ago, kami bincang (melalui sms saja ok) on the date nak buat HIV test, sbb nak kene cut down cuti si dia. Tak mahu si dia spend cuti byk sbb kawen nanti memerlukan banyak cuti. Since kami tak dapat ke wedding Yaya, we decided to take the test on Friday - nanti sy hapdet on HIV pula ek :D Seperti biasa, kepada sesape yang mengenali sy dan telah melihat kondisi Nenda, they will understand kenapa sy akan keluar 3-4 jam sahaja. Settle HIV, si dia pulang ke rumah utk serahkan borang nikah :D Mission accomplished!

Then, bermula kisah PWS kami yang secara tidak langsung. Teros call kawan (untung kalau anda di bidang art&design) ramai kawan sudi membantu :D Mereka setuju dan akhirnya berjumpe di studio buatan sendiri :D You don't wanna know on that right? A week before, setelah dapat confirmation from Ms Photographer, bergegas mencari baju dan peralatan yang nak digunakan. So we decided to wear this;

hazlynda
top lace from Bhaju, Wangsa Walk nak jugak lace theme tu. mengada tahu!
jeans black Levis nak same ngan si dia *gatal*
shoe everlast bak kata kak mal and huda, budak arts mesti nak pakai kasut ni. aku pon bingung tapi itu adalah fakta dan kebenaran. tak caya? pergi survey sekarang :D
accesories sponsor oleh hazlynda sapa nak sponsor daaa? cari dlm harta karun dlm bilik :D yang penting hairband ai mesti ade kan?

razmie
top must ask him again tak tgk pon cap ape.
jeans black Levis ni tengok cap di belakang :D
shoe DC kegemaran beliau :D

**chalkboards! got them accidently from Giant (RM9.90) as we went out to buy groceries. Lupe lak Huda ade, kalau tak pinjam dr mek tu satu HAHA :D

And....................... yup! korang benar, sy dirias indah oleh temanku dan si dia memakai bedak :D Kalau bergambo di studio kene buh skit bedak, jangan la tebal sangat. just a soft one sbb nak blend dengan lighting yg ada. Eh, cakap macam pro kan? Tak caya, cube-lah ek!

Okeh, cukop dengan segala bebelan yang korang pon taknak dengar kan? So, here's FEW of our PWS. trust me ek, in this 3 months, you'll see more in our fb and here, in my blog. Silalah countdown utk sy :D









And I love this so much!
Credit :D
Photo by : Azleen Aween Syarina
Tatarias by : Norlis Ismail
Props by : Nor Adzwan

Till then peeps. Within this 3 months, there will be more of our PWS *wink*

41 komentar:

sharifuddin N shakina says:
at: 6 October 2010 at 07:58 said...

wah..lynda mmg suke lace kan..hehe..sempoi je ur fiance..

Xora says:
at: 6 October 2010 at 08:10 said...

suka la idea tulis Xx days tu!

Mrs. ieza says:
at: 6 October 2010 at 08:16 said...

weewittt sangat suke ur pic! best2

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 08:18 said...

SNS :
HAHA teruja abes ngan lace. orang gila kan? tengs babe >.<

XORA :
idea tu dtg dengan tidak sengaja. eceyh :D

IEZA :
tengs dear >.<

cik senah says:
at: 6 October 2010 at 08:22 said...

loveeee it..!! simple & sweet..!

p/s : cik senah pun suka gambaq hat last skali.. heheh :P

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 08:26 said...

CIK SENAH :
mekaseh naaa... hak tu kalau kasi kat habib, depa nak dak buat poster utk promotion? HEHE :D

nYomeL says:
at: 6 October 2010 at 08:27 said...

stuju ngan cik senah. simple and sweet! comel jerr.. mmg kene la korang! :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 08:31 said...

NYOMEL :
kene? kene ape? HEHE teruja ngan gambo Loco, tu yg rase mcm kene je ngan watak kami. tengs babe :D

.:Mrs. Engineer:. says:
at: 6 October 2010 at 08:40 said...

cantiksss... :)

farahfatihah says:
at: 6 October 2010 at 09:08 said...

comeynyerrr babe!!!!! i loooiiikkeeee!!! ♥

hana yoriee says:
at: 6 October 2010 at 09:09 said...

auchh..very sweet pre-wed! hehe

Anonymous
at: 6 October 2010 at 09:12 said...

thanks betty sayang for the credit 2.u both mmg chomeyh pun.aku enjoy shoot orang berdua.heheh :)

ceklala says:
at: 6 October 2010 at 09:13 said...

giler comel kt pic ko buat peace n rajmie wat muke comel tuh!hahahah...aku suke siyes pic tu! ;)

NURUL says:
at: 6 October 2010 at 09:15 said...

cantik gmbr. bakal suami mu lynda mcm ala2 farid kamil.

Moose says:
at: 6 October 2010 at 09:33 said...

weh tetibe aku nampak muka razmie cam farid kamil. apakah?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 10:13 said...

ILYANI :
tengs babe :D

FF :
sape chomel? aku kah? mekaseh mek. i lob u tOo >.<

HANA :
tengs babe (=

AJEWEN :
kak kuncham, teeeeeeeengs so much ek. i lob u and ajuwan and kak som! korang mmg terbaek dr ladang. ade job lg 1 on wedding aku, jgn lupe ek :D

LALA :
kau suke yg mane peace mane satu? tegak or straight? aku suke yg rajemi beriya nak ke depan HAHA :D

MAMA RAINA :
ehhhh..... jaoh tu. FK tinggi, idaman kalbu itu budak setan. rajemi sy biase² je, idaman kalbu hati lynda >.<

MOOSE :
apakah? penat aku nak tukor muke die jd aaron aziz, tak menjadi. tade maknenye mek. dengor Farid Kamil, die saman aku nanti :(

Bai says:
at: 6 October 2010 at 10:54 said...

cun giles! kalo by mesti malo2. ades...

ederq says:
at: 6 October 2010 at 11:12 said...

like sejuta! haha. sweettttt

ellfazira© says:
at: 6 October 2010 at 11:14 said...

sukee gilak. ;) esp the board. n part jelir tuh. hee.

thezaila says:
at: 6 October 2010 at 11:28 said...

this is beyond cuteness!!! sooka...

juneHalim says:
at: 6 October 2010 at 11:57 said...

korang mmg kiuttt...ko lg kiutt sebab terserlah muka berseri2 ditambah dengan senyum tak hengat tu..comelll!!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 12:28 said...

BAI :
sy pon pemalu, sbb tu kalau ngan kekwn - org yg kite kenali, senang nak spontan :D

EDERQ :
mek, sini takleh like sejuta HAHAHA u pls take care ek mak buyOng :D

ELL :
sebenarnye kan, tu pic utk test lighting je HAHA tapi jadi menarek lak :D tapi ai gumOk :(

JUNE :
mekkk.... aku pon perasan dlm byk gambo, aku sengih lebeh!!! ngatkan tade sape perasan HAHA :D over tau aku nih!

SyimaSyaz says:
at: 6 October 2010 at 12:41 said...

sweetnyeee.........

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 12:43 said...

SYIMA :
tengs babe >.<

Nurulhuda|Adlie says:
at: 6 October 2010 at 12:50 said...

HAHA, budak art mmg la kasut tu, kalau koyak2 lg best! haha.

sweetnyaaaaaaaaaaaaaaaaa. love this to the bits ;)

ure my cheeky meeky monkey!! love u soooo much!

fuh, now ure alone in the bride to be journey, cant imagine time flies so fast, its now u alone, the focus of nawal, yaya and me myself will be 100% on u, heeeeeeee

achmal says:
at: 6 October 2010 at 12:55 said...

hahaha~ tetibe aku nak buat untuk shot for baby yang nak kuar lagik camni boleh ahahah~ btw pre wed besh! i like. hehe cun bebeh~

kasut tu mahal:P

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 15:17 said...

HUDA :
kasot pojaan budak selekeh? HAHAHA :D kalau time dulu, dibandingkan budak arts n budak office management pergi kelas, bagai langit dan bumi!
tengs for loving me. eceyh! suka tahu buat ayat sadis kasi aku nangis. benci. exactly babe, time flies super duper fast. can;t imagine nanti korang datang bawak perot WOW! love u guys forever. SSF!

KAK MAL :
kak mal, seperti yg dibincangkan. buatlahhhh pls!! sy support :D tapi haros pakai kasut mahal kite nih ek? HEHE :D

Renee Meow says:
at: 6 October 2010 at 15:20 said...

omigosh sgt SUKAAAA.... just what i had in mind.. simple n sempoi.. pakai white background je...siapakah gerangan photog itu dan dimanakah studio itueww...? :D

nizabeba says:
at: 6 October 2010 at 15:52 said...

cute gile picture2 di atas..haha..2-2 tomei tau!! linda LACE!! =)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 October 2010 at 16:23 said...

RENEE :
Photographer is a close friend of mine. We didn't plan this PWS cume kekdg datang gilanya. pening nak dilayan. we use 2 backgrounds - white and black. black supaya nampak serious skit HAHAHA :D

NIZA :
tengs babe! lace tu ntah le, mcm naek syiok lak!

Sarah Abd Rahim says:
at: 7 October 2010 at 03:16 said...

Hazlynda Kushairi!! I'm backkkkk (in your comments box) haha.. Babe! Aku suka, suka, suka SEMUA gambo2 PWS kau ni. Especially yang 20days tu.. =)

Aku pun ada beli 2 chalkboard tu gak last week tapi 1 kat Popular Ikano (sebab yang tu last piece) for RM7.90 and 1 lagi kat Jaseema Taman Tun for RM8.90. Kau bayar RM9.90 eh kat Giant?? Banyak diorang punya murah..

Mia-Ina says:
at: 7 October 2010 at 09:39 said...

so sweet

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 7 October 2010 at 11:37 said...

SARAH ABD RAHIM :
HAHAHA i know, u're always there for me dok. Aku pon suke penggunaan 3 kerusi for 20days tu. i have more, nanti aku tunjuk kat kau ek :D
Eh, lagi murah la kat Ikano tu. Banyak murah tu! Dok, sorry tau date semlm kene cancel :(

MIA :
tengs babe >.<

missbutterfly says:
at: 8 October 2010 at 13:35 said...

haha..aku nk pi cari chalkboard tu wiken ni.hrp2 jumpa la deh..menci tau tak bagi kat aku.

missbutterfly says:
at: 8 October 2010 at 13:36 said...

eh..btw.. aku suke semua gmbr!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 October 2010 at 19:16 said...

JAJA :
haaa kalau tade, kat popular ikano ade kate Sarah, lagi murah mek - RM7.90. cargas!!! aku pon suke sume gambo. aku pon suke kau mek! HEHEHE :D

eika says:
at: 8 October 2010 at 22:45 said...

lynda!! sweet giler ok!! nampak natural n relax!! suke! suke!! n i loveeee ur hair lawa ok!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 9 October 2010 at 01:20 said...

EIKA :
teeeeeeeeeengs dear >.<HAHA nampak tak formal pon ade bile tgk blk. saje je buat PWS, tak plan pon, sangat last minute - mcm syiok, mmg syiok! enjoy :D eh, my hair? blacky sgt le my hair. tade tone :(

Reen Tart Nenas says:
at: 11 October 2010 at 13:47 said...

best sgt! tak perlu panas2, gatal2 badan amik kat outdoor... tp seyes, best!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 13 October 2010 at 00:09 said...

REEN :
hehe tu la babe, salah satu sbb tu lah kami buat kt studio je. nak lak sy ni kuat peluh :D

leatherwiihead says:
at: 6 January 2012 at 09:56 said...

i really love your ideas. pinjam yea. tu pun kalau jadi ;p

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011