Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 2 November 2010

dalam masa 2 bulan

Salam peeps!

Ya Allah, cepatnya masa berlalu, rasanya macam baru je start booking segala tapi itu 10 bulan yang lepas. Kan sy dah bilang, pejam celik pejam lame skit, tido lene skit, bermimpi manis, esoknya dah tinggal 60hari. dup dap dup dap. Kadang-kala sikap alpa sy ni yang buatkan masa berlalu cepat sangat kan? Macam Nawal kate, I have to be sellfish. Ye, sy sudah mula menjual ikan, merepek! Sy agak pentingkan diri sendiri termasuk keluarga, tunang dan kawan². Korang nak kawan dengan orang macam sy? HAHA :D


Jual ikan, iaitu pentingkan diri sendiri hanya untuk 2 bulan ini sahaja. Bonda pon mula perasan sikap kedekut sy sejak akhir² ini. Bukan kedekut tapi berjimat. For now, memang budget sgt tight even nak ke spa pon pikir 66x untuk pakej mane :D Deposit untuk segala yang haros dibayar sebelum 1.1.11 semuanya sudah dilangsaikan cume.... tinggal yang ciput² ini sahaja. Ini pon melibatkan duit. Bak kata omputeh, use them wisely :D Sekali boros, sampai 31.12 jangan menangis ye Hazlynda. To be frankly, tahun ni tak beli pon baju kerja atau santai, ok, sy tipu, ade jugak la 2-3 helai, itupon sebab baju dah longgar, ececececehhh dah kurus la konon? MIMPI! Tidaklah. Baju sudah koyak akibat iron panas. Hazlynda kan bijak!

Okeh, mari checklist 10hari lepas, apa yang dah siap :D
♥ administrative work / check ups for marriage request
♥ finalized budget - Khamis, 04.11.10
♥ print out invitations - Today, check on paper type :D
♥ doilies deco
♥ 1st fitting - ditunda ke bulan ini, beliau ke Jakarta :(
♥ pre-wedding photo's and montage
♥ spa treatment - next appointment 28.11.10
deposit for hornymoon package
♥ book tickets - will check again with them
♥ reception's tentative
♥ Pak Uda's speech
♥ 2nd deposit for OV, OP - temujanji ditunda ke minggu hadapan

♥ 2nd deposit for HISside dais package

Okeh, yang belom settle, akan disiapkan dalam minggu ini juga. Bile tinggal 2 bulan ni, rase serabut and tensi. Ada saja tak kene. Bile Bonda sudah mula berleter, sy lebih suke mendiamkan diri dan seriously, sometimes tak dengar sangat sbb Bonda di bawah, sy di atas. Bukan nak jadi anak derhaka, sy sedang tensi dan emosional sgt terumbing ambang ketika ini, takot nanti TERmelenting pada Bonda. Daripada derhaka meninggikan suara pada Bonda, baek berdiam diri. Jangan cepat melatah, binasa diri.

Later on, sy akan share table labels, bunting design, invitations and so on ek. Yes, apa sahaja yang berkaitan dengan design, sudah beres, simple sahaja :D Gambo-gambo pre-wedding pon sudah diedit dan boleh dipamerkan nanti - insyaAllah. Please bear with me.

Till then peeps! Sayang korang *hugs*

14 komentar:

syanaim says:
at: 2 November 2010 at 09:35 said...

::babe..biasalah tu..bila bonda mula beleter kita mula runsing..tp mgkn ini suasana yang ko akan rindu lepas jadi bini orang..:)..good luck for ur preparation::

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 2 November 2010 at 10:02 said...

sabar, doa dan redha wit every single thing yg jd...insyaallah sumenye berjalan lancar ;)

makcik rokiah says:
at: 2 November 2010 at 10:16 said...

semoga semuanya berjalan lancar :)

farahfatihah says:
at: 2 November 2010 at 13:55 said...

good luck babe!!

TheBubblyMe says:
at: 2 November 2010 at 14:34 said...

Good luck to both of us!!=D

K.I.N.A says:
at: 2 November 2010 at 15:24 said...

2 bulan kejap je lg..chayok2 lynda..

ElyaElmo says:
at: 2 November 2010 at 22:02 said...

lynda...kuatkan semangat k...
aku pun centu gak..kadang2 bile tensi pasal wedding ni. TERmelenting kat mama aku gak....then, pas dh cool down, pi mintak maaf balik haihhh:(

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 10:09 said...

NASYA :
tu la babe. tengs weh. nanti kad siap, kite jumpe ek?

LALA :
exactly! aku redha and go with the flow. malas nak pikir dah.

MAKCIK ROKIAH :
makcik? alamak! HEHE :D mekaseh ek. amin.

FF :
tengs babe. ko pon, moga sukses!

BUBBLY :
yep babe! gudluck for u and me :D sukses!!

KINA :
sekejap sangat mase ni. haish!

ELYA :
hehe aku takot nak melenting sbb aku ade die sorang je, kekdg tu selalu ingatkan diri sendiri, ibu mane taknak anak die bahagia. die cume risau, tu je. tul tak?

ElyaElmo says:
at: 3 November 2010 at 11:04 said...

yeahh btol tuuuu :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 12:13 said...

ELYA :
:D

*she's s0 e!Ra* says:
at: 3 November 2010 at 16:01 said...

hi there!
that is so cute you 2 with the cupboard save the date 01 01 11 -hantaran 11, 111 . 11 ?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 20:14 said...

EIRA :
hehe, if my date 11.11.11, i'll def go for 11,111.11 :D wuhAaaa~
tengs babe.

ederq says:
at: 4 November 2010 at 12:34 said...

bedebar2 tgk hari u kawen makin dekat ni. sebabbb makin dekat nak beranak! hahah.

all the best gorgeous!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 5 November 2010 at 06:24 said...

EDERQ :
itu la....... tak dpt kamu di majlis nanti. tengs babe >.< kembang jap org panggil gojes! take extra care keh mommy!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011