Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 23 November 2010

Day and Night

Salam peeps!DULU
1 - Sy punya banyak masa utk diy
2 - Sy punya banyak masa utk blog
3 - Sy punya banyak masa utk tidor (patotlah gemOk!)
4 - Sy punya banyak masa utk karaoke
5 - Sy punya banyak masa utk lepak bersama besties
6 - Sy punya banyak masa diri sy sendiri
7- Sy punya banyak masa utk hiburkan hati org
8 - Sy punya banyak masa utk berborak & berbual kosong
9 - Sy punya banyak masa utk berceloteh
10 - Sy punya banyak masa utk text/call si dia
11 - Sy punya banyak masa utk kemas bilik & rumah
12 -Sy punya banyak masa utk cuci kereta
13 - Sy punya banyak masa utk ke pasar malam
14 -Sy punya banyak masa utk tengok movie
15 - Sy punya banyak masa utk lunch bersama di BTS
16 - Sy punya banyak masa utk berbual dengan bonda
17 - Sy punya banyak masa utk jengok nenda di kamar
18 - Sy punya banyak masa utk pikirkan tentang makcik
19 - Sy punya banyak masa utk pikirkan hal kawen
20 - Sy punya banyak masa utk merancang wedding sy!

SEKARANG?

1 - Diy stuff pon makin kelam kabut disiapkan
2 - Blog pon sudah terabai dan lama tak ziarah kawan²
3 - Tido semakin berkurangan, bertukor menjadi panda cute :D
4 - Kawan² pon malas nak ajak karaoke lg sbb asyik decline je :(
5 - Last lepak masa pergi spa, then lepak jika perlu, haish! bad bad bad *sigh* Tetapi makin kerap dating bersama Sarah *haha*
6 - Masa utk diri sendiri terpakse dikorbankan utk perkara lain. No more "my" time!
7 - Bile hiburkan hati org, terutama bonda, mesti dia bilang "siapkanlah kerja kamu, tinggal sebulan je nih!" dialog diulang sehingga ujung tahun ini. hurm~
8- Berbual kosong tiada faedahnya. Masa utk buat segala kerja last minute, sy mmg glemer dengan kerja last minute, dr sekolah dulu lagi *haha*
9 - Berceloteh? Tidak lagi - org malas nak dgr sy bebel sekarang nih!
10 - Tiada lagi text/call si dia, bil dah melambung bile call Kota Singa, sudahlah, kawin nanti kite borak panjang ye? Text kalau 10 dikirim, sy balas 1, oklah tu, 4 link sekaligus *wink*
11 -Bilik sudah tiada rupa bilik. Bilik perantin selamat mmg sudah dikosongkan. Rumah maseh under control, sudah ada bibik baru! Lege rasanya~
12 - Red cherry sudah jadi macam store bergerak. Assignment students + barang kawen sudah mix + match. Malas nak pikir. Kemudian.
13 - Pasar malam tempat feveret beli sayur, daging, ayam, buah dan segalanya, besides food. Dulu ambil masa 2jam disana, sekarang30 minit dah cukop.
14 - Movie? Sudah berkurun lama tak update. Duduk rumah, download dan layan seorang diri sambil diy, sudah ulang tayang 10x setiap kali buat kerja :(
15 - Sudah lama tak ketemu warga Berjaya. Dulu rajin lunch bersama, sekarang ni, nak masok KL pon malas!
16 - Berbual dengan bondapon tak seperti dulu, makin dekat hari besor, makin sensetif jiwa orang tua kite. Haros menjaga hati. Kalau bonda start enjinnya, sy ke depoh teros (bilik sy)
17 - Jengok nenda bile time feeding & cleaning. Dulu rajin buat kerja dlm bilik nenda, sekarang ni, duk conquer ruang tamu dengan segala kerja kawen sbb bilik dah abes di utilize *haha*
18 - Tentang makcik, makcik bunuh jelah diri. Sy tiada ruang utk pikirkan perangai makcik yang makin hari makin menyakitkan hati!
19 - Sekarang ni redha & pasrah. go with the flow. I know I can count on Sarah and my supportive uncle & cousin :D
20 - Nak plan wedding, to enhance? Not anymore! Leave it to my planner, she knows what's the best for me.

I'm left with 40 days!!

January, i'll see u later. Dun be so excited for me.

Much love,
hazlynda kushairi

14 komentar:

Renee Meow says:
at: 23 November 2010 at 08:11 said...

go lynda go..! ;) u can doeettt...dont stress2 kay.. happy preparing.. :D




meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

yUmIe says:
at: 23 November 2010 at 08:56 said...

Ya just go with the flow..saat2 akhir jgn diaduk dgn segala mcm benda yg x penting especially si makcik sengal..biarkn makcik terjun dgn labunya ok=)..chil darl!

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 23 November 2010 at 09:45 said...

Wowweee! Toooo much for now lunda. all the best! go lunda, go lunda! :)

Take care, jaga kesihatan, jgn terlalu stress okeh!

Lebiuuuuuuuuu :)

nizabeba says:
at: 23 November 2010 at 09:58 said...

you can do it babe!! gambatte!!

farahfatihah says:
at: 23 November 2010 at 10:23 said...

sayang, jgn la stress...relakss take deep breath!! pls!!

{anast filleunique} says:
at: 23 November 2010 at 10:44 said...

weehuu..tarik napas, hembusss ye..hehe..u know u can just holla if u need any extra hands okies..dekat je kota damansara ngan sri damansara! :P caiyok babe~

Byzura Mj (By) says:
at: 23 November 2010 at 10:45 said...

18 - Tentang makcik, makcik bunuh jelah diri. Sy tiada ruang utk pikirkan perangai makcik yang makin hari makin menyakitkan hati! --- i like! hihihi.

just azura! says:
at: 23 November 2010 at 11:44 said...

all the best for your wedding day! prepare sebaik mungkin ye...so that hari kahwin senyum kegembiraan....:)

Mawar misswateva says:
at: 23 November 2010 at 12:32 said...

babe.gduluck!
tamo stress..
lepas ni bley relax2..santai2..n hornymoon ngn hubster pulok.=)

tk gud care of urself ok!*hugs*

nora says:
at: 23 November 2010 at 15:33 said...

takpe takpe nanti after jan'11 leh rilex puas2 yea =)

ElyaElmo says:
at: 23 November 2010 at 22:16 said...

takpe yanggg..berkorbann sekejapp k ...hihih....

Leonora Halim says:
at: 24 November 2010 at 14:12 said...

owh owh... excited for u! excited for u! sorry yang.. it's the pregnancy hormones... kenot control u know.. hehe... all the best babe! *hugs*

CouLeur de Chiqu3 says:
at: 24 November 2010 at 14:54 said...

chaiyookkk lyndaaaaaaaaaaaaaaa !!

♥♥relyza♥♥ says:
at: 27 November 2010 at 00:33 said...

wah...dah tak lama dah. kejap je masa berlalu. hari tu tgk huda, then nawal, yaya...now ko plak beb...
dupdapdupdap...
insyaALLAH, semua akan berjalan lancar. jgn stress k

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011