Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 3 November 2010

DIY Bunting on Design - DONE!

Salam peeps!

Ya Allah, cepatnye mase berlalu, bile tengok angka satu bulan, 1 tuh 1! dan bla bla bulan dan bla bla hari, hati jantung perut oblongata makin kecut. Dup dap dup dap! Bukan sebab nak kawen tapi sebab banyak mende tak setel lagi. Ya Allah, kuatkanlah hamba mu ini.

Lately, banyak setel on the design and to be send out for printing. As for bunting ni, sebenarnye sy taknak bunting ke banner ke flyers ke brochure ke ape saje promotional items utk promote wedding sy but for THIS - BUNTING, dah termasuk dalam pakej yang KGPA sediakan. Mereka bagi sy 2 options - kami design atau hazlynda design.

HAZLYNDA DESIGNKAN FULLSTOP!

Kalau mereka yang designkan, sy sudah tahu bagaimana rupanya sbb sy dah tengok contoh mereka, bukan sy nak kondem design mereka tetapi sy sudah belajar dan ngajar graphic, ape salahnya kalau sy sendiri yang buat design tersebut, lagipon inikan wedding sy. huh, makcik nak tolong? Tqvm, nanti jadi disaster wedding sy, takmo!

Just a short entry, this is what I've produced :D

A SUPER DUPER SIMPLE DESIGN *wink*


Till then peeps! Kalau ada yang nak sy design for your bunting, email me ek but business will be after january 2011 HAHA :D

Mwah. Bai.

31 komentar:

achmal says:
at: 3 November 2010 at 09:39 said...

hahahah cool gile betty bunting ko! i likeeeeeee!!!!!!

{anast filleunique} says:
at: 3 November 2010 at 09:40 said...

harus la design sendiri kn noks! weehuu..go go lynda! hahaha~~ *sorak utk ko siap pom poms okeh* :D

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 09:45 said...

KAK MAL :
dah muntah dok brainstorming sesorang, last² ni gak hasilnya. malas dah nak pikirlah kak mal :(

NAS :
HAHA itulah, aku teros cut the conversation dan bilang "sy design sendiri" dengan bangganya... padahal aku takmo design dorang, lari tema teros!

farahfatihah says:
at: 3 November 2010 at 11:58 said...

wahhhhh memang meletopsss!!! aku suka..ko lagi suka kan!!! =)

kay kamal says:
at: 3 November 2010 at 12:03 said...

i just fell in love! awesome lynda!

III bDkNaKaL III says:
at: 3 November 2010 at 12:06 said...

nice kak lynda!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 12:07 said...

FF :
aku super duper soOokaa!!! atleast, ade yg dah setel. alhamdulillah.

KAY :
thanks dear >.< eh, u're back in track. hope u're doing well babe on ur preps, berapa hari je nih :D

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 12:07 said...

BDK NAKAL :
tengs dik :D

sk says:
at: 3 November 2010 at 12:15 said...

lynda! cantek!!

less is more kan? takyah nak berkerawang bagai. *jatuh chenta*

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 12:20 said...

SK :
lynda cantek? 1st time org ckp ai cantek. tengs SK :D exactly, less is more :D tu la, sy mmg tak suke kerawang. jatuh chenta? meh jatuh chenta ngan chenta weddings :D

Nad Nazira says:
at: 3 November 2010 at 12:26 said...

lunda chomel ala-ala gedik! haha. so cute!

harzharun says:
at: 3 November 2010 at 13:51 said...

mek...siyes aku nak ko design tuk aku..opsss, tuk adik aku sebenarnya...nanti2 la.....
sbb aku dulu, mmg nak wat ala2 movie..tp aku ni x blajar design...xde progrm mdesign dlm lappy..gi kedai, mak ai, lain aku suruh, lain yg dia buat...last2 aku design sendri..guna microsoft word..hahaha..ni dah tau ada org baik cantik manis boleh design, aku nak suruh la..hehe

juneHalim says:
at: 3 November 2010 at 14:29 said...

aku suka NOW SHOWING! gedix manja gtu..auuww!

cik senah says:
at: 3 November 2010 at 15:07 said...

suka! suka!.. ghasa2.. kalau chek nak mintak cik lynda cekak rambut niee designkan bunting kawen cik senah thn depan.. buleh kaaa..? hehe

p/s: charge mahai dakk..? uhukkss!! :P

eika says:
at: 3 November 2010 at 15:16 said...

suka!!!!!!!! i love the first one!! sweet ok~ hhaha nak u design utk i!! hahahah

kucincomey says:
at: 3 November 2010 at 15:23 said...

so cuteeeee... sangat cantekkk.. sweet & simple.. :)

nYomeL says:
at: 3 November 2010 at 17:25 said...

seriously cantekk~!! i pun ade design utk diri sendiri dulu. lps kawen baru wat sbb berangan nak mcm muvi tapi xkesampaian nak wat mase kawen. malu lak nak publishkan sbb xcantik mcm lynda punye. huhu..

Cik Belle says:
at: 3 November 2010 at 23:32 said...

vote yang 1st one! =) eyh, boleh vote ke? hehehe. nak ko designkan juge. hehee

CikSyafa says:
at: 4 November 2010 at 03:22 said...

cik lynda...ur bunting soo cantek laa dear! Syafa pun nak vote jugak laa cam cik belle hehe

btw..salam b2b ^__^

adalizee says:
at: 4 November 2010 at 10:09 said...

lynda, nice sangat bunting. i like it very much.btw, we share the same day, the same date 01/01/11. for me, it's only 57 days left until my big day.and for bunting, my future bro in law buatkan .hihi...jimat jimat...btw, papan hitam and chalk mau cari di mana ya?

tq lynda

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 November 2010 at 10:44 said...

NAD :
bak kate mak abg dauh, chomel gedik HAHAHAHAHAHA :D

HARZ :
boleh mek. insyaAllah. weh, sape kate gune words takleh melukis, boleh je, mase aku belajo dulu pon, ade lecturer ajor lukis gune MS :D

JUNE :
hurm... takot gambo tu tak sesuwai pon ade sbb kaki aku berbelit gaya mcm tu? haish!

EIKA :
HAHAHA takde pilihan, 2-2 digunakan :D boleh boleh. nanti after my wedding baru start business ek :D

KUCIN :
ramai tul kucin kat belog, renee meow pon kucin HEHE :D tengs babe >.<

NYOMEL :
jangan pandang rendah pada kebolehan kite, kite prektis je, nanti mahirlah and tingkatkan kreativiti. dulu lynda pon tak kreatif, sbb dah dekat dlm bidang ni je.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 4 November 2010 at 10:47 said...

BELLE :
takleh vote la mek. aku gune 2-2 HAHAHAHA vote lain acara nanti okeh?

SYAFA :
tidak boleh vote juga sayam. 2-2 akan digunakan :D

ADA :
tengs babe >.< ahaaa jimatkan cost selagi boleh. kite share the same date. dah 4 orang dah yg i jumpe same date :D
chalk board kat Popular Ikano for RM7.90 and 1 lagi kat Jaseema Taman Tun for RM8.90. Kat Giant for RM9.90 hehe
Happy preps babe!

♥ dak pink says:
at: 4 November 2010 at 12:05 said...

cantik & kiut.
u sgt kretif lah. =)

nYomeL says:
at: 4 November 2010 at 22:50 said...

baik cekgu lynda! hehee..
tq atas dorongan itu.. :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 5 November 2010 at 06:22 said...

DAK PINK :
anugerah Allah jangan disiakan, nanti Dia tarik balek :D tengs babe >.<

NYOMEL :
ye, bagus anak murid! begitulah..

Nad Nazira says:
at: 5 November 2010 at 08:26 said...

mak dauh kate ko comel? nih kat gambar nih nape tak pakai reben rambut nih? :P

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 5 November 2010 at 08:54 said...

NAD :
tolong takmo muntah dgr stetmen tu HAHAHA :D aku pakai le reben rambut, cekak halus, cube zoom in 55x HEHE :D

Fatin Fairuz says:
at: 5 November 2010 at 12:46 said...

awww..so sweet..sgt cantek bunting u buat ni..nak curi idea ni boleh?hehe..anyway..i baru gak follow u nye blog..maklumlah, i'm still new in this world of blogging..hehe
kalo de mase..singgah la..

bibir-itik-kaki-gigi.blogspot.com;)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 6 November 2010 at 00:18 said...

FATIN :
silalah curik :D sy pon curik idea dr movie posters HAHA tengs babe. welkam dear >.< happy preps ek *wink*

ciksu says:
at: 7 November 2010 at 23:11 said...

wahh lynda..
sangat cantik design kamu..simple but nice..nak kamu tlg design jugak lah,hehe

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 November 2010 at 09:42 said...

CIKSU :
tengs babe. boleh boleh :D most welkam tapi in 2011 ek?

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011