Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 1 November 2010

DIY Invitations on Design - DONE!

Salam peeps!

Congratulations ek utk XORA and ZAILA yang sudah selamat diijabkabulkan last weekend and unfortunately, sy tak dapat datang. left with two months ni, list tinggi menggunung nak kene setelkan secepat mungkin. Apapon, moga kalian bahagia hingga ke akhir hayat... ke syurga :D

Okeh, next on my diy thingy, tapi kali ni diy on design je. I got the inspiration from US, a wedding card card in US yang dikirimkan, sangat unique and lain skit, yang penting simple, very simple - in fact. Ok, cut it short, sebelum hantar ke printing, sy buat test print di rumah. kaler, it's not gonna be that - sbb tu kaler inkjet printer zaman tok kadok *haha* Memang gile kan? 2 bulan lagi wedding baru nak pergi print????!!!! Bonda dah malas nak bebel but i'll go with the flow. Terlalu banyak perkara nak dihandle at a time. I am not a superwoman!

Here's a sneak peek of my invitations :D




On this invitations issue, sy minta maaf kalau sy tak dapat nak menjemput kamu kamu dan kamu di antara bloggers. Kuota utk kekawan sy pon hanya 150orang sahaja coz will can only have 600 guests (minus 50 family members) sbb tu sy tak dapat nak menjemput kalian semua. Ampon maaf dipinta ek. Kalau diikutkan hati memang sy nak jemput kalian semua ke majlis resepsi sy tapi apakan daya, tak ramai yg sy dpt jemput, even my friends / colleagues pon same, not everyone will be invited. Serious, bukan niat dihati, tapi i guess b2b mesti ngertikan?

Tapi, kalau korang ada, mesti sy introduce kat makcik² yang akan bunuh diri tu :D

Sorry ek kawan² blog. Maafkan sy *sobs*

20 komentar:

syanaim says:
at: 1 November 2010 at 10:39 said...

::yang pasti gue akan dapat kad tu kan?:P::

Bai says:
at: 1 November 2010 at 12:26 said...

takpe itu faham...by pelik kekadang.. ade cik bedah (bak kata xora) yang merajuk kalu tak ajak... erm patutnya cik bedah ni kenalah faham koata. huhuhu. ni cerita kawan2 la..

nYomeL says:
at: 1 November 2010 at 12:57 said...

it's ok dear.. yg penting upload ur pics~!! kami pasti nak tgk.. ;)

ElyaElmo says:
at: 1 November 2010 at 13:00 said...

its okkkk lyndaa...kami fahammm...
yg penting,nex yr klo aku jmput g wedd aku ...ko kene dtggg tauu :D

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 1 November 2010 at 13:08 said...

xjemput aku siap ar...aku banjirkan sg buloh tu hahahah

kelipkelipchumel says:
at: 1 November 2010 at 13:26 said...

it's oke bebeh.keadaan itu mmg dipahami..usah rasa bersalah oke..namun usah lopa kasi upload jua update dgn pantas yep..hikhik..permintaan xhengat..

farahfatihah says:
at: 1 November 2010 at 16:05 said...

jgn lupa kad utk aku tau babe!!!

cik senah says:
at: 1 November 2010 at 16:06 said...

tak pa aihh.. chek paham.. chek sendiri punn tak ajak semua orgg.. hanya ajak yg TERAPAT & TERDEKAT sajaa..

p/s; janji upload pictures banyak2 okeyyy.. :)

~Ayu BnSyg~ says:
at: 1 November 2010 at 16:30 said...

Cepat2! Introduce makcik2 tu. Eh dia dh ngaku nk bunuh diri ke? Hukhukm

~Ayu BnSyg~ says:
at: 1 November 2010 at 16:32 said...

Oh lupa plak nk menyibuk gak. Invitation kad kte lebey kurang sama la. Insya-Allah :)

si kecil says:
at: 1 November 2010 at 17:10 said...

gigih gile ko mek! kemas lak tu..ko ni pasni nak amik upah buat utk aku plak kan..haha..

Sha Pattinson says:
at: 1 November 2010 at 20:36 said...

beb ...cantiknyerrr nnti postkan i 1 tau tade i majukkkk hahaha tade laaa tapi hati ada kecik aaa your weddings is my 1st anniversary ...harap2 that day i nak jadi crew utk wedding you hehehe (tak malu kan) so dear all the best go go chaiyuk!! u can do it bebeh!!

Reen Tart Nenas says:
at: 2 November 2010 at 17:03 said...

yg penting, post kan gambo yg gorjes2 k :)

missbutterfly says:
at: 3 November 2010 at 00:06 said...

ehem..ehemm..batuk sikit. cantik card! hehehe..

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 3 November 2010 at 00:09 said...

kau memang gigih mek. cayalah.
takpelah aku paham mekk.
kalau tak dpt nak dtg pun, later akan aku kirimkan hadiah buatmu, insyaAllah.
ala, invite kat belog & FB pon cukup la yang :)
*hugs*

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 10:06 said...

NASYA :
ye ye.. ko tak dpt, aku jemput ikut mulut je, leh comolot! HAHAHA :D let's jumpe!

BAI :
itulah babe, susah skit, pening pale sbb kite taknak kechikkan hati org, kalau boleh semua nak dijemput tapi apakan daya :(

NYOMEL :
insyaAllah babe. tengs memahami :D

ELYA :
hehe insyaAllah aku datang babe. selepas january 2011, insyaAllah aku datang ek :D

LALA :
ko banjirkan aje sg buloh sbb aku tak kene... jaoh tuh! by the time air sampai damansara, dah surut HAHAHAHA :D aku jemput ko buat kerje leh? HEHE :D

BAYU :
mekaseh bayu. eh, lame tak nampak kamu kat sini HEHE busy ek?

FF :
insyaAllah........... ko pon aku jemput fb n mulot je lah! leh jumpe :D

CIK SENAH :
mekaseh naa memahami cheq. ailobyu!

AYU :
makcik tu takleh diperkenalkan, di wedding, makcik² tu datang, kalau tak dtg, i bakor umah die HAHA :D its ok kalau lebeh kurang same :D

KECHIK :
boleh boleh tapi date ko dah ke depan, sempat ke? aku ok je mek!

SHA :
baek miss! eh, takyah post lah, tunggu u turun sini babe, leh jumpe :D

REEN :
insyaAllah reen :D

JAJA :
batuk skit je, tahulah kelate menang doh. HAHAHA :D mekaseh miss! ko WAJIB dtg!

BH :
thanks babe :D
ko pon WAJIB dtg!
kalau tak, tak runtuh pelamin aku
HAHAHAHAHAHAHA :D takmo le, ngan ko, jaja, atia kene invite mulot, leh jumpe dan gossip :D

missbutterfly says:
at: 3 November 2010 at 13:29 said...

invite mulot nk comolot ke? HAHA

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 3 November 2010 at 20:16 said...

JAJA :
yelah mek. aku kasi kish kat kad aku utk ko, kidz n atia :D

♥ dak pink says:
at: 4 November 2010 at 12:08 said...

xpe xjemput sbb kita tak kenal pun.
tapi pastikan u upload picas tau. ai follow ur wedding preps ni & nk tgok hasilnya taw. ;)

gud luck & semoga semuanya kan baik2 saja tok cik hazlynda. amin.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 5 November 2010 at 06:24 said...

DAK PINK :
berdebar lak jadinya. alamak! wedding nye biase aje... preps pon biase je. haish! tengs babe memahami :D

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011