Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 8 November 2010

DIY Paper Dahlia - DONE!

Salam peeps!

Secara jujurnya la kan, bile wee-day makin hampir, makin kencang preps kite semua ek? Dulu sy pon masih leka, dalam hati "ala, rilex la, 6 bulan lagi" tup tap pejam celik pejam lame skit, dah tinggal 1.5bulan. Ya Allah, seram! Banyaknya DIY yang belom settle. Masih terkawal dan tidak bertukar menjadi bridezilla lagi :D

Okeh, my next DIY thinggy is for HISside lagi *haha* sweets favor for the kids :D A simple one and harga kos tidaklah mahal jika dibandingkan dengan membeli bekas yang sedia ada. Lagipon die hanya memerlukan 200 sahaja - itupon lenguh tangan mek! Hazlynda ni biasa la, semua nak jimat, nak yang simple je, tak perlu corak, dah memuaskan hati :D

We started to do this straight away selepas selesai invitations HISside - will update on this later ek :D Keperluan memang sudah lama dibeli cume sweets baru je sbb takot semut nanti. Sy beli di kedai borong sahaja, ke semua 6 jenis sweets (cume eclair and mentos 3botol) cost me hanya RM145 *hehe* Kalau di Pasar Borong Selayang itu, will cost me around RM205, setelah dibandingkan harga, better grab yang ada di Sungai Buloh :D Owh yes, memang benar, kenapa beli banyak sangat sedangkan nak gune utk 200 sahaja? i have 2 reasons on this;
1. Assistant (termasok my nephew,Ali) akan sambil buat keje sambil suap sebiji dalam mulot. Kalau 1 bunjut 1 sweet barulah 1 malaysia - apakah?
2. Sy akan meletakkan setengah di meja Guestbook sy :D Something sweet to start the ceremony with :D

Okeh, ini yang kite perlukan;


Dan hasil daripada tutorial yang telah dikaji dan dieksperimenkan, inilah hasil kerja tangan sy :D

walaupon agak berbeda dengan yang asli :D

For those yang interested nak DIY this thing, silalah ke Martha Stewart Weddings (click here) for this tutorial. Seriously, this is fun! Akan mengimbas kembali memori kalian mase tadika *haha* Happy DIYing babes :D

20 komentar:

{anast filleunique} says:
at: 8 November 2010 at 09:31 said...

hahaha..makcik! aku ado hampir2 nk buat mende ni utk kids dlu okeh! bunjut sweets..memikirkan kesuntukan masa last2 tempah chocs je.. ;P go go lynda! hahaha..

nYomeL says:
at: 8 November 2010 at 09:34 said...

cantek! almost the same dgn the actual one. good work! yeayy~!! dah berjaya diy lg satu bende.. (eh,bkn 1,byk kann..?? kekeke..)

all the best sweetie! ;)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 November 2010 at 09:40 said...

NAS :
kite kan punye taste yang same HAHA :D itulah babe, aku ni pantang tgk MSW mesti jadi gila, semua mende aku nak buat. tinggal 1.5 bulan je mek. scary movie!

NYOMEL :
HAHAHA berbeda la mek. haish. die punye lagi rendang and shuwit. sy punye agak tinggi and besor skit. alhamdulillah, byk dah diy yang siap. tinggal utk side sy je, byk pending :(

{anast filleunique} says:
at: 8 November 2010 at 09:51 said...

hehe..dh kate refer MSW, ofkos la sume pun rse nk buat je okeh! aku paham prasaan itewww..hahaha~ anyways, u noe i'm just a holla away if u need help okies~ gud luck babe! ;)

LyNn HaMzAh says:
at: 8 November 2010 at 10:46 said...

cantik2...suka tengok...

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 November 2010 at 10:49 said...

NAS :
MSW boleh buat kite jadi gila diy haish! so far, under control babe. tengs babe *hugs*

LYNN :
mekaseh kamu *wink*

Cik Belle says:
at: 8 November 2010 at 12:20 said...

suka. aku yang tak kids, agak2 boleh grab dok nok? heheeee.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 8 November 2010 at 12:29 said...

BELLE :
boleh mek, sila ke nogori HAHA ni bukan utk belah aku. untuk belah aku, aku letak kat guestbook corner, nanti amek ek >.<

PurPLe LaDy AiFA says:
at: 8 November 2010 at 16:22 said...

wahhh suka! ni la paling jimat kos~ LIKE!

fareezan says:
at: 8 November 2010 at 16:26 said...

mmg superb!! jimat dan cantik!! thx beli cekelat peberet ku.ahak

farahfatihah says:
at: 8 November 2010 at 16:41 said...

babe t aku nak gak!!!!

sumpit says:
at: 9 November 2010 at 05:08 said...

jadi la tu. kitorg plan nak buat gak, tp last2 potong bulat je, terus jadi lain gila, tp bole la.... nak cepat punya pasal.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 9 November 2010 at 08:31 said...

AIFA :
hehe betul tu babe :D riben pon baru 60sen HAHA :D jimat sgt >.<

BEJAN :
hehe ko p ek nanti belah razmie? ikut ajewen tak? sbb ni utk kanak² belah ajewen :D

FF :
ni ko tak dapat le, ni utk kenduri mase bertandang HAHA :D

SUMPIT :
same la ngan my mom, die pon beriya nak tolong, atlast, tukang balut gule je HEHE :D

Sha Pattinson says:
at: 10 November 2010 at 22:03 said...

saya suka ini ..sangat kreatif ...gud luck dear ...bestnyer!!!

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 11 November 2010 at 16:32 said...

SHA :
tengs my dear sha >.< exhausted gile dah nih :(

Dhiya says:
at: 16 November 2010 at 08:23 said...

Ya Allah..rajinnya la u...salute la dgn u...all the best with ur DIY-ing

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 16 November 2010 at 13:41 said...

DHIYA :
tengs babe. i suke mende ni sume :D

Suraya Nordin says:
at: 15 June 2012 at 03:16 said...

thanks for the idea! mmg xtau nak letak sweets ni dlm ape (-.-)

Suraya Nordin says:
at: 15 June 2012 at 03:16 said...

thanks for the idea! mmg xtau nak letak sweets ni dlm ape (-.-)

hazlynda kushairi says:
at: 15 June 2012 at 09:46 said...

SURAYA :

most welcome babe ;) all the best!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011