Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Wednesday, 17 November 2010

hazlynda si Betty

Salam peeps!

Salam Qurban untuk semua.

Hari ini, dari semalam sebenarnya, mood kurang stable, YESSSS!!! Kinda pissed-off dengan golongan masyarakat yang tidak bertamadun dan mempunyai sifat hasat dengki serta perangai keanakan dengan erti kata lain, tidak matang. Sebenarnya tidak pernah terdetik dihati sy untuk mencari blog sy melalui search engine tetapi semalam entah kenapa hati ni nak taip "hazlynda" di google and search. This is what i got,


Iye, sy mempunyai banyak nama samaran, ok, itu sy tipu! Sy ada 5 nama samaran iaitu lynda (masyarakat setempat), dida (family), haz (sekolah rendah), betty (uitm and office kini) dan madada (Afif Ali sahaja), haa kan lima tuh! Jadi diantara yang tersenarai ini, sudah pasti-pasti dari golongan uitm ataupon office terkini yang mendajal.

Seriously, i dun mind kalau blog sy tak tersenarai langsung dalan google, that is definately fine with me. Sy bertambah marah apabila ada orang yang mungkin berpendidikan tinggi tetapi mempunyai otak yang kecil seperti semut tetapi sekurang-kurangnya semut tu rajin tapi mereka ini rajin menghack blog orang lain. Sudah tiada kerja?

Sy tidak marah tetapi sy hanya dapat memaki dan menyumpah orang itu supaya menjadi seorang yang tidak berguna atau mungkin menjadi pembunuh makcik? Atau mungkin juga sebagai pencacai sahaja? Apa gune hidup di dunia kalau individu ini hanya tahu menyusahkan serta menjatuhkan maruah orang lain? Apa yang individu ini dapat? Nak kata dapat duit, tidak kot! Dapat sumpah seranah dari sy, itu sy pasti, sy amat pasti!

Korang rasa orang yang buat kerja bodoh nih baca tak entry sy ini? Kalau die bace, itu sangat bagus. Sy berdoa supaya dibukakan pintu hatinya utk menukar semula nama tersebut atau mungkin selepas dia membaca netry ini, dia akan mati terkejut? Kejutan elektrik ke? Jantung ke? Amin.

p.s// maaf, entry saket hati teramat sangat.

12 komentar:

Nurul Fariha says:
at: 17 November 2010 at 22:09 said...

ha'ah la..saya pun dah tengok kat google tadi.. ee..sapa la yg buat keje tu? tak baik btol. kalau nak bergurau pun,ada caranya. btol tak?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 17 November 2010 at 23:01 said...

FARIHA:
Betul tu babe. Nak gurau ada caranye. Ini menyakitkan hati orang, berdosa je.

{anast filleunique} says:
at: 17 November 2010 at 23:14 said...

org ni mcm niat habis nk sakitkn hati ko beb..ape punya sakai la..takde keje..sabor ye yang~ ;(

Lynda.CG says:
at: 18 November 2010 at 10:21 said...

naseb u x kena cam I, org bukak post dlm belog & forum and kutuk psl blog u and you sindri. Lg rs nk membunuh! tu pun sm psl I google my own name. sighhh ..

nizabeba says:
at: 18 November 2010 at 11:01 said...

ni gurau x b'tempat nih..before buat, kne la pk prasaan org dlu..sabar k babe!!

fareezan says:
at: 18 November 2010 at 11:17 said...

gulp! apakah?siapakah? sabar babe..

Lala says:
at: 18 November 2010 at 11:29 said...

dang! sape lak yang busuk hati kat u ni? MAKCIK versi No .2?

farahfatihah says:
at: 18 November 2010 at 12:26 said...

adoii la sgt la xmatang org tu..aku rasa dia jeles tgk ko kot lynda!!! sabar yer mek

Dhiya says:
at: 19 November 2010 at 08:18 said...

boleh ek buat camtu? bukan patut kuar hazlynda kushairi ke?

sabar2...tu dugaan nak kahwin.

because u r fabulous, that make them wanna stalk n envy u :)

adalizee says:
at: 19 November 2010 at 11:54 said...

jahat sungguh si cyber terrorist ni.maybe he/she has many times or reali adore you lah lynda.at one point sangat ridiculous kan mereka ni.in the future, lynda can lodge report tu suruhanjaya komunikasi. say no to cyber terrorism.

based on my experienced (trauma til now), my ex-bf (pakar it and now bekerja as a digital forensic) boley hack my emel,sms,traced my phone calls in and out.tak ke gila tu.after figured out perbuatan jahat tu bgtau dia 1 jer 'awak nak saya report polis ker?' terus si psiko ni tak kacau dah.huhu

btw, take care lynda.human is unpredictable

intan kurus
at: 19 November 2010 at 14:32 said...

ayoyoh.kadavaleyyy..noty.noty.

Cik Belle says:
at: 21 November 2010 at 00:06 said...

ape ni, aku tak faham mek? haish. =(

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011