Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 25 November 2010

Home Made Invitation Cards

Salam peeps!

Hurm, today, i mean, upcoming december, sy akan menjadi superwoman! Sy tidak mahu jadi bridezilla mahupon wonderwoman. I've planned my wedding a year ago, sekejap je rasenya dah setahun. I started to book the garden and hall in january 2010. And now, january 2011 is approaching. Time flies! Everyone can fly *duh*

Peeps must be wondering, kenapa sy tidak menjemput kalian semua ke majlis resepsi sy. I did mention this earlier. Sy memang nak sgt kalian semua hadir but i have limited seat for my quota. Dimana nak bahagikan tempat utk 3 tempat kerja lama dan kini, rakan² seperjuangan dr sekolah rendah ke menengah ke diploma ke ijazah ke master - mane nak letak mereka nih? Dimana nak bahagikan kawan² sejoli secoli dan sebantal? Garden hanya boleh memuatkan 600pax sahaja, more than that boleh tapi nanti kedudukan sangat jauh dan tidak praktikal sbb bukit bukau dan bunga yang bertabur merata. Sy tidak boleh pacakkan khemah di padang golf. no-no! nanti mereka saman sy *sobs* Sbb itu sy hanya mampu memberi 200pax untuk kawan² sy BUT WAIT! Sila baca hingga habes, ade seprais *gedik kan?*

But, there is one thing, I can't wait for my wedding iaitu the guests. Guests sy terdiri drpd guru² sekolah sy kerana mereka kawan kepada Bonda - yes, Bonda and I were in the same secondary school tapi Bonda tidak pernah ajar sy pon, nanti mereka bilang sy dpt A utk Maths sbb Bonda kasi soklan bocor, walhal sy mmg terer Maths HAHAHAHA tapi kesudahan jadi orang seni :D It's like a reunion, to gather the student (who are my friends) and the teachers (who are my Bonda's friends) setelah 9 tahun meninggalkan Convent. Kami sudah berjaya cikgu!

Ok. Enough.

On the invitations, yes sy design and tampal serta print sendiri (hanya bahagian depan dan envelope) HAHA yang laen hantar printing dan die-cut di Jalan Brunei - tidak perlu flight ke sana tapi jalan asyik jam je *sobs* Since i got that last Thursday until today, I've transformed (a part) of my living room into this...

Dan lama kelamaan, I've conquer the living room HAHA siap tolak ketepi peti sakti itu supaya tetamu yang dtg ke rumah dpt duduk di bawah HAHAHA gila kejam!

Seriously, sy teramat busy dengan surat² cinta utk peminat sy semua. I've been doing this by myself (ok sy tipu, bibik tolong lipatkan poket) dan sy gam serta gunting serta potong serta cop mohor serta segalanya from d-z sbb a-c bibik yang buat :D Later on after 1.1.11 sy cerita lebih tentang surat cinta sy ni ek? And finally, my home made invitation cards are ready to deliver :D Syukur alhamdulillah.


As i've mentioned earlier, ade seprais kan?YES.........................!!!!!!!!!!!!!!!
YOU'RE INVITED TO MY RECEPTION ON THE 1.1.11



BUT

I CAN ONLY PICK 5 OF YOU. ONLY 5 OF YOU.


BUT

LET ME KNOW............
WHY YOU WANNA BE A PART OF MY RECEPTION NIGHT?
JUST A SHORT ONE, WILL DO.
(post in the comment box - tidak perlu bersusah payah)

Please include ur name, blog & email

(pantun tidak diterima hahahaha)

ENDS....................... SATURDAY NOVEMBER, 27th 2010 by 21.37PM

And i will announce on Monday November 29th 2010 :D Gudnyto peeps! Hugs.

29 komentar:

sumpit says:
at: 25 November 2010 at 05:04 said...

setahun preparation. Mak aiii, lamanya! I'm sure it'll be beautiful :D

I wish you all the best, and jgn tension2 ;)

Oh, i still owe you the veil entry. I'll post the entry tomorrow, k?

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 November 2010 at 07:45 said...

ETI :
itulah.... takpe, aku sabor menanti mek! HAHAHA setahun prepare straight away after bertunang tapi end up byk mende yg nak diy tak siap

*frust gila!*

si kecil says:
at: 25 November 2010 at 07:57 said...

sama aa.. aku pun setahun gak prepare. huhu..rasa mcm lama je..adui..
pantun xleh? sajak? syair? hahaha..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 25 November 2010 at 07:57 said...

KECHIK :
ko takyah sbb kad dh on the way kot? HAHAHA :D

Puan D0T says:
at: 25 November 2010 at 08:12 said...

lynda...u pnye wed mesti da boom!!
nnti kawen cpt2n uplod gmbr k?!!

=)
xoxo

nYomeL says:
at: 25 November 2010 at 08:59 said...

amboii2.. surprise btol..!!

tapi sy suke surprise ini!

sy mahu! sy mahu! sbb..
hmm.. speechless!

i just love to be part of your special day.. to cherish the moment.. and of corz to meet u!

*p.s:
x aci tau xkasi bg pantun. haha!

Below are my details:
nYomeL
http://lurvyu.blogspot.com
nyomel@gmail.com

yUmIe says:
at: 25 November 2010 at 09:00 said...

nk!!nk!!nk!!..tp cm blurr plak ape mahu tulis..meaning that, i have to make 1 entry purpose to get the invitation from u.isn't it??

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 25 November 2010 at 09:33 said...

aku kene join x contest ko nih?hik hik...

ha tau pun ko masa tu cpt kan..tp ape2 pun be smart ok...insyaallah kalo aku xjd panjat broga sabtu ni aku ke rumah ko yek..tlg mane yg ptt :)

eenasan says:
at: 25 November 2010 at 10:17 said...

ohh u org seni ehh patutla creative. evtgs DIY. *clap clap* :)

fareezan says:
at: 25 November 2010 at 10:33 said...

gubluck bebeh!!!!! lap peluh ketiak tu

K.I.N.A says:
at: 25 November 2010 at 10:36 said...

mesti cantik & sweet dekat garden tu..1.1.11 nak dekat dah dear!

ElyaElmo says:
at: 25 November 2010 at 10:44 said...

kalau diberi kesempatan,saya ingin hadir ke majlis Lynda bukan semata-mata ingin 'makan sedap-sedap' di majlis itu, tetapi ingin bersama-sama dengan yg lain especially bloggers untuk bersama-sama meraikan hari bahagianya dan merasai 'moment' yg sgt bermakna itu.


-elyaelmo-
http://elmoblogspot.blogspot.com/
elyaelmo@gmail.com

si kecil says:
at: 25 November 2010 at 11:00 said...

aku bg tips penting kt semua yg nak join..korang buat cam ni.. i wanna be part of lynda's reception because i wanna give her the expensive gift. hahaha..ok tak mek?

ko dah post ? ade ailebiu tak?

yUmIe says:
at: 25 November 2010 at 11:02 said...

oo bru phm stlh tgk comment elya..ahakss:D

Saya mahu invitation dari Cik lynda kerana wedding garden adalah impian saya tapi saya xdapat realisasikannya. Malah menghadirinya pun tidak pernah.Jika saya dijemput,ianya adalah memenuhi sebahagian daripada impian saya.itupun sudah memadai..Disamping tu dpt jmpa blogger lain dlm suasana yg berlainan..hehe

**Fuhh skema sungguh ayat.tapi siyes klu dpt memang terharu..huhu..

*yumie
*http://buahhatisayamrk.blogspot.com
*yumie_hard@yahoo.com

sk says:
at: 25 November 2010 at 11:39 said...

lynda.. nk try my luck.. ;)

sy nk attend majlis lynda sbb selain dr nak memeriahkan ur wedding tp rasenye ni jek peluang utk jumpa ss altogether. sebelum ni time wedding achik (u all nye 1st ss meeting) sy tak sempat jumpa u all. wedding huda, nawal & also yaya sy tak dpt dtg. ade jek halangannya. sobs.. so ni la kot peluang nak jumpa.. for sure ss sume dtg kan? ;)

okeh, tu jek. :D

sk
http://road-to-2011.blogspot.com
sk.adam[a]rocketmail.com

missbutterfly says:
at: 25 November 2010 at 12:38 said...

aku? aku? aku??
hahaha!!!

muah!muah!

III bDkNaKaL III says:
at: 25 November 2010 at 13:22 said...

Oh lynda...
sy mau hadir ke majlis kamu utk melihat kamu dgn gayamu...susunatur majlis mu yg ckp sempurna pd perancangannya..mau bertemu bloggers yg dijemput juge..sy mau...sy mau...gler kentang!hi²...

aina257.blogspot.com

mimie says:
at: 25 November 2010 at 15:38 said...

hi kak lynda....saya mahu ke majlis kamu kerana saya adalah junior awak di skolah menengah!!! dan saya amat mengagumi cara, gaya dan segala2nya la psl awak...=D saya juga suka dgn garden weeding impian awak tuh!!! saya rasa amat bertuah n happy giler sekiranya saya dpt invitation dri awak....!!!

tq kak lynda.....=D

emeliasyazana
emeliasyazana@blogspot.com
mimiesyazana@yahoo.com/emeliasyazana@yahoo.com/emelia.mustapa@gmail.com

nizabeba says:
at: 25 November 2010 at 16:00 said...

santeknye kad lynda!! suka2!!

nk try my luck jugak =)

kalau ade rezeki, sy juga ingin menghadiri majlis lynda sbb sy jg tgh plan majlis yg ala-ala garden wedding dan skali pon tak prnh ade peluang g garden wedding..selain tu, dapat bersama2 bloggers yg lain untuk memeriahkan majlis u..yang paling penting dapat meet u in person!! =)hoye!

nizabeba
http://nizabeba.blogspot.com/
honey007_chaz@yahoo.com

Moose says:
at: 25 November 2010 at 17:07 said...

saya ingin menghadiri majlis anda sebab saya awesome.

HAHA. rasa cam nak kena lempang.

i lob u lynda. aku tinggal lagi 30 hari arini. marilah meroyan.

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 25 November 2010 at 18:29 said...

moose: kau dah start meroyan ehh? HAHA. sabar2. kau boleh la jemaah meroyan same2 dgn lunda :)

Lunda: Aku nak dtg wedding kau. Tapi macam aku rase aku tak dapat datang. Nanti aku cerita sebab kat kau ehh.
sobs..sobs..sedih! tapi insyallah, aku pos adiah @ meet-up sebelom wedding kau yer? :)
lebiuuuuuuuuuu :)

~Ayu BnSyg~ says:
at: 25 November 2010 at 20:56 said...

Bismillah.

Just try my luck here. Ayu nk dtg wedding Lunda (hehe) sbb nk berkenalan ngan Lunda and the bloggers. (Coz last time kt wedding Nawal, Ayu malu2 gitu nk tegur korg semua) And if you remember, Ayu pnah wat entry mintak maaf kt all the bloggers sbb segan gle nk tegur korg time wedding Nawal hr tu. So hopefully dpt la jmpa bloggers yg lain and the bride of coz. Thanks :) and congrats in advance.

Name : Ayuni Hj Rosli
Blog : www.bnsyg-stories.blogspot.com
Email : bnsayang@gmail.com

Norhayati Rostam says:
at: 25 November 2010 at 21:39 said...

Alamak,
Oh idea!
Please coming here.

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 25 November 2010 at 21:50 said...

hai sis.. really rindu ur blog. laptop meragam dan emmm... saya demam. maka tidak boleh blogwalking. damn!! ahahaha.. saya nak pegi majlis kawen sis sebab.. saya nak tengok majlis sis dengan mata kepala saya sendiri. mesti havoc ni.

harzharun says:
at: 28 November 2010 at 13:09 said...

weiiiiiiiii.........aku br buka hari ni!...alaaa..x aci...huuu

CouLeur de Chiqu3 says:
at: 30 November 2010 at 09:47 said...

aaa..aku bru bka blog ko ari nih..erm...

tp nk jwp gak laa..

aku nk g wedding resepsi ko sbb aku nk gak shoot ko secara xtak rasmi(xde bayaran dikenakan),dan melihat kemeriahan prepration gigih ko selama ini !!

CouLeur de Chiqu3 says:
at: 30 November 2010 at 09:49 said...

*Preparation (ayo taip pon salah kaa,,haish)

cik yaya says:
at: 1 December 2010 at 11:55 said...

dua tiga kucing berlari
nak pergi????


HAHA

kad dah sampai :p

Nadya Yusof says:
at: 15 December 2010 at 11:16 said...

beb,bile bace ur story..kekadang i pk..kite serupe kot..hahahah
or maybe my case is worst than u...i phm..to handle everything mmg susah...my parents divorce since i was small..and my mom raised me up...to handle n plan everything on ur own..+ dpt plak auntie2 yg xmembantu...tau komen n serba serbi xkene..really turn me into bridezilla...but well,reading at ur entry...i know that u can handle it well...
dont give up and i know when its come on ur wedding day..makcik2 yg mulut puaka tu akan tabik spring kat u...
heheeheheeh :D
wish u all the best..and good luck!...
anything hit me kat my blog k :
nadyazahid@blogspot.com

cheers,
nadya

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011