Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 15 November 2010

mimpi dalam 50hari lagi!

Salam peeps!

Yes, i'm back on track! Internet sux most of the time tapi ada bagusnya, atleast, more on diy things, less on facebook / blog. Sorry kroang kalau sy lama gile tak blogwalking here and there. Sungguh sy sangat serabut buat masa ini. Macam² yang haros dilakukan within this 50 days.

When I'm left with 50 days.....
Sy bermimpi, pada ketika itu sy ke Jalan Brunei untuk mengambil kad sy. Seronok nye rase dihati bile kad yg dihantar semalam sudah siap ditangan. Semuanya dalam kotak, all wrapped! After a sudden, adegan di rumah, rumah sy siap ade swimming pool lagi *haha* sampai rumah, buka wrapper, kad sy kaler biru siap corak ala² christmas! wth? Memang sy tak hantar jemputan, sy peluk ke mana saja sy pergi, bile Bonda tanye, "kad dah hantar?" Sy bilang, "sudah!" Walhal, sy ke rumah dan telefon jemputan. Malu seh nak hantar kad yang tak kene langsung dengan tema *haha*
This happened sebab since last 2 weeks, Bonda dah jadi macam siaran ulangan yang ditayangkan secara langsung! She kept on telling me, remind me, the same sentence EVERYDAY! Ayat Bonda, "Mama risaulah kad awak tak hantar print lagi. Mama nak bagi pada cekgu² sekolah Mama before semester break starts." Sila ulang ayat itu sebanyak 14x. I've set in mind, sabor hazlynda, that's your Mama, the only Mama yang u ada, sabor banyak². Sy takot. Takot sy TERmarah Bonda mengulangi ayat² itu pada sy setiap hari. Sy akan jadi letih dan bosan, masuk bilik, kemas barang² dalam bilik yang dah serupa bilik dilanda todak. Sy taknak jadi anak derhaka, lebih baik sy diamkan diri. Itulah sebabnya sampai termimpi kad kawen sebegitu rupa. Seram!

When I'm left with 50 days.....
Sy mimpi esoknya majlis resepsi sy dan sy tidak mempunyai baju resepsi utk dipakai, yang ada cuma baju nikah yang baru dipakai malam itu. Ya Allah, panik dan kelam kabut mencari baju ke busana yang ada berhampiran dengan rumah tapi entah macamane tetibe sy memakai baju nikah tetapi ditambahkan beads berwarna pink supaya kena dengan tema HAHAHAHA mimpi ni paling takleh tahan sbb beads itu sangat buruk dengan jahitan last minute oleh aunty.
This happened sebab masa itu sy sangat teruja dengan baju nikah sy yang sudah siap. Tidak rugilah sy ke butik setiap minggu utk amek measurement, fitting sane sini, syok sendiri je lebih! Seriously, selepas fitting baju nikah yang sudah complete disiapkan oleh designer, I snap few pictures dan gambor itu dilihat, dibelek, ditatap, dizoom, diperhatikan from top to toe, since balik dr butik hinggalah sebelum tidur. Itulah agaknya dibawa ke dalam mimpi. Lenkali cuci kaki bushok tu dulu hazlynda!

When I'm left with 50 days.....
Sy tidak tahu apa lagi yang sy akan mimpi selepas ini. Tetapi in 50 days, I have so many things to work on. I need to sort out things for the peoples to work on my wedding day.
Minta maaf kalau tak berbalas komen
Minta maaf kalau tak berbalas sms
Minta maaf kalau tak berbalas blog
Minta maaf kalau tak berbalas di inbox
Minta maaf kalau tak berbalas panggilan
Minta maaf kalau tak berbalas sapaan
Minta maaf kalau tak berbalas senyuman
............. seriously, sy sangat sebok bile tinggal 47 hari ini *sobs*

Till then peeps! Gudnyto *hugs*

8 komentar:

Moose says:
at: 15 November 2010 at 23:30 said...

klo ko yg tinggal 47 hari dah cam sibuk gila, apsal aku yang tinggal errr, 1 bulan 1 minggu ni dah cam takde feeling pape?

dah heartless kot? ke cam ala2 pasrah je? haha

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 15 November 2010 at 23:42 said...

MOOSE :
bile aku tinggal 1 bulan 1 minggu, mebe aku pon akan feel menda yang sama mcm ko sekarang ni. sumtimes aku rase mcm takde mase utk mandi / makan / minum, semuanya ke sane ke sini.

~ THALHA ~ says:
at: 16 November 2010 at 09:07 said...

wah. cute posing! & ur ideas semua v. inspiring loh. good luck dear :)

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 16 November 2010 at 11:19 said...

take care sis!!!!

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 16 November 2010 at 12:39 said...

lunda! bawak bersabar n cool walau ape juga situasi okeh! :)
aku tahu kau boleh lakukan! hugs! :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 16 November 2010 at 13:36 said...

THALHA :
HAHA very inspiring? aduyai... tu pose gedik je tu. tengs babe >.<

OSHINZ :
tengs sis!

BH :
lunda dah taktau nak sabor tahap mane, once all done, aku rase sgt tenang. buat mase ni agak seram, seram sgt :(

Afeeqa says:
at: 19 November 2010 at 09:22 said...

akak, insyaAllah, semuanya akan berjalan dengan lancar.
on that day, akak akan menjadi pengantin yang paling cantik sekali. :D

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 23 November 2010 at 09:27 said...

AFEEQA :
tengs dik. suke gumbirakan hati akak :D

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011