Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 30 December 2010

dua

Salam peeps!

Semalam agak busy dengan jadual yang telah dirancang seminggu yg lalu, appointment yang sudah 2 kali ditunda dan perbincangan yang membawa faedah selain daripada menonton bola harimau malaysia or what so ever. Sy tidak mengambil tahu tentang kemenangan bola, sy juga tidak ambil tahu tentang cuti yang digosipkan kerana kemenangan dan sy tidak mengambil tahu tentang perasaan orang lain. Apa yang sy tahu dan yang sentiasa berputar di benak fikiran sy adalah, MAJLIS PERKAHWINAN SY LAGI 2 HARI.

Terlalu banyak benda yang haros diselesaikan seperti;
1. "Eh, siapa yang nak pasang langsir nih?" - Jawapannya, LYNDA
2. "Siapa yang nak pergi cari inai?" - Jawapannya, LYNDA
3. "Tudung Mama ni tak matching, nak kena cari lain ni." - Jawapannya LYNDA
4. "Patches Duoderm Maktok dah nak habes ni, siapa nak keluar beli?" - Jawapannya LYNDA
5. "Seating plan siapa nak print besar ni?" - Jawapannya LYNDA
6. "Guest list tak siap lagi ni, siapa yang buat?" - Jawapannya LYNDA
Pendek kata, semuanya LYNDA. Memang Lynda ini superwoman, jangan risau.

From all the above, bersyukur ke hadrat Illahi kerana dugaan ini semua telah mematangkan dan what i learned was, i will never ever trust on others - will tell you why, later on ok? Sekarang bukan masa untuk berkepochi kerana mana la tauhu ada Anon ke makcik ke yang membaca dengan penuh rasa dengki dan dendam. Manusia ini rambut lain fesyen, hati satu wangi satu busok, u pick? Apabila tinggal 2 hari lagi, sy tidak lagi menjaga perasaan orang lain, sy tidak lagi mendengar kata orang dan sy tidak lain menurut kata putus orang. Sebaliknya, orang yg haros memahami tekanan yang sy hadapi, orang juga haros menghormati masa sy dan mendengar apa sahaja yang sy decide utk wedding sy - I HAVE MY RIGHTS, fullstop!

Sudah, tidak perlu beremosi kerana ini akan menjejaskan seri keayuan wajah sy yg cute ini HAHA Finally, i had my time at Hammam, Bangsar Village and doing all the waxing including brazillian at Rupini's Bangsar. Will do a entry on brazillian okeh? Sebab itu hari pernah bincang dalam bbf group di facebook, tapi untuk bercerita details disini, sy takot orang akan salah tafsirkan apa yang sy ingin kongsikan bersama.

Ok, cukop. Alhamdulillah bridal suite sy sudah siap :D Kelmarin tukar positioning, semalam tukar positioning dan hari ini akhirnya mendapat kedudukan koordinat yang tepat! Will update more okeh?

Ini teaser.

Bilik kosong selepas digilis cat busok.

Nak tahu seterusnya apa yang terjadi pada bilik sy? Tunggu okeh. Sabar, sabar itu separuh dari imam :D

D U A h a r i l a g i
p.s. Razmie 27 jam practice akad nikah mas kahwin sekejap 80 sekejap 300. Confusekan bile alamat tempat tinggal di KL tapi consider under daerah Selangor. Salah siapa sekarang? Kalau kalian bijak, siapa orang pertama yang menentukan daerah-daerah di Malaysia ini?

bai.

10 komentar:

Cik NeyNa says:
at: 30 December 2010 at 08:40 said...

hehehe..
sabar..sabar..
yang penting harus cantik..

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 30 December 2010 at 09:03 said...

NEYNA:
yep yep. keadaan masih terkawal.

RaMa-RaMa Fareeza says:
at: 30 December 2010 at 09:11 said...

Hye lynda...im ur silent reader...hahha but hari ni nak muncul gak to congratulate you in advance....for your 2 more days left wedding...Hope everything will going to be smooth as the plan....Congratez dear...

RaMa-RaMa Fareeza says:
at: 30 December 2010 at 09:12 said...

Hye lynda...im ur silent reader...hahha but hari ni nak muncul gak to congratulate you in advance....for your 2 more days left wedding...Hope everything will going to be smooth as the plan....Congratez dear...

Miss Ika says:
at: 30 December 2010 at 09:19 said...

hello sis,
i love to read ur blog.
congrates for ur wedding.
hope everything will going well.
gud luck. >.<

LisaLisut says:
at: 30 December 2010 at 09:37 said...

slmt pengantin baru in advance lynda :)

Prosedur di malaysia ni masih susah(konon je ckp dlm kursus kawin dh selaras and better dr zaman dulu,i dont think so) huhu..

^nanie^ says:
at: 30 December 2010 at 10:49 said...

ai b2b lynda..nice blog..gudluck ye this saturday..da nk bgelar puan..hehe

harzharun says:
at: 30 December 2010 at 12:14 said...

mn lah aku tau sp buat daerah 2 seme..hahaha

kat pantai timur, sebutan mas kawen adalah sebitan wang hantaran tu...so, kalo ko pergi wedding area2 sini, jarang jumpa yg sebut mas kawen yg puluh2 atau ratus hinggit tu..heee..sebut riban2 la...

tp, hubby aku hr tu, juz sebut "dgn mas kawen yg tsebut itu"..je...sbb tok kadi dah sebut...

fia says:
at: 30 December 2010 at 12:32 said...

tak sabar nak tgk wedding awak

ElyaElmo says:
at: 30 December 2010 at 14:49 said...

aku suke kaler cat bilik ko..hehe

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011