Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 17 December 2010

Intai : Bridal Wear

Salam peeps!

GOTCHA!!!!!!!!!!!!!!!

Maaf la, tidak ada niat pon nak permainkan perasaan kalian semua. Tiada apa yang boleh di'intai' tentang bridal wear sy. Bukan sy kedekut tapi sy tidak berkesempatan mengambil gambar. Serius nih, bukan alasan. Setibanya di sana, excited nak try baju dengan harapan badan dah selim sikit and perut kurang buncitannya tapi misi failed! Perut haros dikecilkan lagi, lemak di bahagian atas perut haros disedut atau dikikis. Bile teruja melihat baju nikah, teros capai kamera, bile on, batery flat! Damn. Kenapa time ni die flat? Macamane nak tunjuk pada bonda nih? Redha.

Huh, apa? Kenapa tidak menggunakan hp? Iyeeee hp sy cap Cokia tapi agak blur dan buruk baju tu, Sudah snap dan mms pd bonda HAHAHA apakan dayaa, 2-2 hp cap Cokia HAHAHAHA :D Ok, takpe, kita kasi seprais sikit keh? After wedding, i'll show, i'll keep my promise *wink*

Just nak share dengan kalian semua, cantik kan dress kite kalau di belakangnya begini?


Ya Allah, jatuh tangga sy melihat. Tapi apakan daya, baju mlm resepsi dah siap, dengan harapan baju sexay mcm Bunga Cinta Lestari - tapi tak dapat! Mimpilah. Hurm, benci. Nak sexay sikit pon tak boleh *sobs* Sy suka kalau dress belakang seperti di atas. Tidak tahu apa nama jahitan ini. Nawal, apakah nama jahitan ini? Tapi nampak seperti zig zag corset kan? Jatuh cinta.

Dalam masa 15 hari, kehidupan semakin kelam kabut, ribut taufan tsunami. Pelbagai perasaan ketika ini dan bermacam dugaan yang datang. Sy percaya, ada hikmah disebalik setiap kejadian dan yang paling penting jangan cepat melatah. Allah menguji kita supaya kita lebih kuat. Im lucky to have friends likeee you, you and you, you know who you are, yang telah banyak berkongsi gelak tawa sedih tangis bersama.


Siapa kata berkenalan di blog tidak boleh menjalinkan hubungan yang akrab? Anda silap besar.

21 komentar:

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 17 December 2010 at 09:34 said...

cantik!gilerla kalo dpt camni kan...kalo aku yg buat mau bpk aku suh salin bj lain cepat!hahahah...btw time flies...gud luck babe..ko confirm akan nmpk lebih gorjes on dat day :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 17 December 2010 at 09:44 said...

LALA :
HAHAHA kau suka jage hati aku tauhu? aku takot gomok lah. seram! sabtu depan last fitting, moga-moga c homel. time flies :( lots to do huwaaaaaaa~

Puan D0T says:
at: 17 December 2010 at 09:54 said...

cntik giloss kau...
aku tahu.. kau punye bju mesti lagi vogue... tempek gambar kawen kau banyk ya!

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 17 December 2010 at 10:04 said...

jenuh nak bagi silang-silang camtu. eh tapi cantik kooootttttt! takpe raye ade. mane tau boleh tempah baju raye camtu. ehehe.

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 17 December 2010 at 10:31 said...

DOT :
Akan kucuba sedaya upaya utk tepek gambor aku HAHAHAHAHA baju yg ini lagi cantek dr bj aku. aku punye simple je :D itukan aku HAHA

OSHINZ :
HAHAHAHA tempah baju raye gitu? mau pak mentua suh tutop ngan kain batik kt belakang HAHAHAHAHAHA :D

with love:zaren says:
at: 17 December 2010 at 10:49 said...

hye lynda...
tak sbrrrrr nak tgk ur wedding pic..hehe
mesti canteks semuanye....
=)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 17 December 2010 at 11:13 said...

ZAREN :
alamak.......... tak cantek mane pon mek. biase je. simple, itu pasti :D

FareeZan says:
at: 17 December 2010 at 12:11 said...

berusahalah!! >kikis lemak.aha

Ren-da Bellezza says:
at: 17 December 2010 at 13:27 said...

nok, x nak letak link ren-da bellezza ke kat tepi tu?? kecik ati den
...tp akui tau mu bizi now..huhee...

i x sabar nak pg wedd mu.. weee

Reen Tart Nenas says:
at: 17 December 2010 at 14:59 said...

suka baju yg belakang nyer begitu. me too :( apa kan daya tak boleh sexy mexy ms wed :) best of luck to u :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 17 December 2010 at 15:37 said...

BEJAN :
wiken ni tolong kikis kan? i top up credit hp u HAHAHA :D

ANELAN :
nak wehhh!!! dari haritu dok mintak kebenaran dr ko. mlm ni aku buat okeh :D amponnnnnnnnnn!!!!!!!!

REEN :
same la babe, me too. kang ade yg tutop ngan kain batik kt belakang HAHAHAHAHA :D

fia says:
at: 17 December 2010 at 16:49 said...

cantiknya baju tu..sukenya.............

ElyaElmo says:
at: 17 December 2010 at 18:02 said...

mek lynda!! ko telah mengguris hati aku tau takk..harapan ku musnah x dapat intaii baju koo

ainnazari says:
at: 18 December 2010 at 11:51 said...

lawa kan baju mcm tu? tp kalau parents i tgk sure x lepas utk pakai...i pn sketch bj kahwin mcm bunga, hope ada la sket2...hehehe x sbr nak tgk baju u sbb ur preparation sgt bgs....gd luck yea..

dialicious says:
at: 18 December 2010 at 20:23 said...

wahhh dh dkt kan ur wedd...sure xsaba.xper..gamba dress tu biar jd seprais lg best!hehe..all d best w d prep

Rilla says:
at: 19 December 2010 at 00:21 said...

Tu dia panggil lacing. Saya pun dah lama mengidam wedding dress yang ada lacing, cantik kan?

-silent reader yang tetiba nak komen

harzharun says:
at: 19 December 2010 at 14:55 said...

mek...aku pun pernah berangan nak baju ikat2 belakang mcm tu...tp aku kan gemoksss...(belle tau kegemokan aku..nnti bila kita jumpa new year ko pong akan tau..huuu....)bila pakai baju cenggitu, haruslah, bahagian itu akan tlipat2 dan huduh..maka... aku musnahkan angan2 ku blm jd lebih buruk..huhu...

hurmm, kadang2 aku rs kawan2 di blog lebih rapat di hati aku..lebih faham aku...lebih byk comfort kan aku bila aku sedey...hurmmm

veelara says:
at: 19 December 2010 at 21:22 said...

hi..silent reader awk..cantik dress silang2 cmtu :)

CouLeur de Chiqu3 says:
at: 21 December 2010 at 17:48 said...

cantek laaa..tp tu lah..xdenye boleh aku pakai gitu time wedding nnti..unless nk wt personal photoshoot

amani.. says:
at: 22 December 2010 at 00:07 said...

i'll keep ur promise..can't wait to see ur wedding pic..mesti u look gorgeous on that day..
ku titipkn doa buatmu dari kejauhan smga dipermudahkn sgalanya dan smga segalanya berjalan dgn lncr..amin..
like i always said xmau tnsion2 tau nnt x tomei..hehehe..

Melati says:
at: 6 January 2011 at 10:37 said...

tak sabar nak tengok wed pic u lynda =)

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011