Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 24 December 2010

lapan

Salam peeps!

acht ♥ huit ♥ otto ♥ eight ♥ lapan


Hari ini agak suram. Lapas hari lagi menjelang hari besar, Bonda tak sihat, Nenda pon tak sihat, sy pon tak sihat dan bibik pon terkene tempias tak sihat. Pendek kata satu rumah tak sihat. Seperti sesuatu yang tidak kena. Maybe cursed by "Makcik" durjana yang tidak berhati perut? Menuduh itu mudah :D Kami sekeluarga semuanya sakit perut dan demam. Kalau sebab air, kenapa Aunty sekeluarga di rumah yang berlainan pon sakit begini? Kalau sebab makanan, takkan Nenda makan ape yg kami makan juga? Adakah satu kebetulan atau perbuatan syirik? Wallahualam.

Lapan hari lagi, pelbagai kerja yang dilakukan walaupon berselubung dan badan sangat lesu. Tidak tahu mengapa mood itu tiada langsung, rasa seperti tahun depan baru kenduri. Fesbok pula block sy dr menghantar komen, sbb itu diam sahaja die fesbok, seperti mulut dikunci, payah betul! Katanya sy abusive walhal fesbok yang tidak betul asyik error sahaja. siapa gila? sy atau fesbok?
L A P A N hari lagi

Hari ini perabot tiba, wahhh gembira rasa di hati, esok sy haplod tentang bridal suite sy okeh? A simple one, bilik pon simple je, tiada juntai-juntai seperti hari bertunang, jenuh woh kalau nak juntai, sy penat bangat. Selepas menyusun segalanya, sy terdetik dalam hati, "eh, tangga ni takyah deco sikit ke? plain boring stairway pulak" Cuba tengok tangga bawah ni, boring kan?

Ingat tak entry tentang bunga manggar sy? Disebabkan berlebihan bunga yang ada, sy sudah start membuat pomander ball dan hiasan tangga. Mahu dicukopkan dan kemudian difikirkan mana nak letak, boleh? Buat dulu, fikir kemudian. Ape result dia? Tunggu je lah ek.

Bab tangga sudah selesai. Bab bilik pon dah selesai segala penghantaran dan pengemasan. Belom lagi mengemas, tunggu lampu dipasang. Tapi sudah pasti bilik itu simple sahaja. Sy akan bersiap dr rumah untuk majlis pernikahan kerana akan meminta restu dr Nenda dahulu. Nenda tidak akan hadir pada pagi itu tetapi pada waktu malam majlis resepsi, sy akan pastikan Nenda ada disana. Sy membesar di depan matanya sendiri. Sakit sihat suka duka dikongsi bersama. Kini Nenda pon kurang sihat, doakan Nenda sy cepat sembuh ye. Amin.

p.s. Esok sy update tentang bilik ek.

9 komentar:

lovelyadibah says:
at: 24 December 2010 at 10:28 said...

ciannyer suma xsihat..

doa dbah supaya suma cepat sihat dan berseri2 hendaknyer :) amin2:)

^nanie^ says:
at: 24 December 2010 at 10:41 said...

hye lynda b2b!wish u luck eh..keje kawen ni mmg penat taw..;-)

"cikkin" says:
at: 24 December 2010 at 10:51 said...

hye lynda..semoga cepat sembuh..didoakan insyaallah sume akan berjalan lancar..=))

Reen Tart Nenas says:
at: 24 December 2010 at 11:44 said...

lynda, good luck to you. dont stress much. everything will be fine :)

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 24 December 2010 at 11:52 said...

alhamdulillah sikit2 lame2 jd bukit..sume dah bnyk settle kan..

Anonymous
at: 24 December 2010 at 12:28 said...

Salam..just nk bg pendapat..bykkn baca ayat kursi n lain2 utk kita pye secure je jgn pikir -ve ye sbb kita xtau apa akn jadikn..moga2 dilindungi..majlis berjln lancar..insyaAllah..good luck

veelara says:
at: 24 December 2010 at 19:31 said...

salam..dont worry dear....hal y baik tu akan dpermudahkan olehNya kan...cuma kene rehat byk2..n jgn stress...btul kata ano tu: bykkan bc ayat kursi,sbg phalang segala anasir y x baik...

datinNANO says:
at: 24 December 2010 at 19:54 said...

mek..moga dilindungiNYA.
nk tgk bilik sbb nt time ur wed x pat tgk blk.=p
sy adalah slh sorg makcik kepoh yg suke tgk deco bilik pengantin.hehe..

lindosh says:
at: 25 December 2010 at 04:49 said...

harapnya semua berjalan dengan lancar

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011