Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Thursday, 23 December 2010

sembilan

Salam peeps!

Ye, tinggal sembilan hari lagi ke majlis yang ditunggu selama setahun. Dalam pada masa dua belas bulan, pelbagai dugaan yang haros dihadapi dengan redha. Dulu ingat lagi masa awal tahun 2010, sebok mencari tema warna untuk majlis resepsi dan bertandang. Siap beli wedding planner ratu sehari untuk dapatkan details tentang persiapan perkahwinan dan paling kelakar adalah DIY wedding journal HAHA ada diantara kalian yang masih ingat entry nih? Nak tahu ape terjadi pada journal sy itu? After wee-day hokay?

S E M B I L A N h a r i l a g i

Dalam masa yang sama, sy telah berjaya menyiapkan beberapa perkara. rsvp? Y a Allah, tiada kesudahan. Usah tanya, malas nak fikir tentang rsvp. Sy telah berjaya menyiapkan favor box sy dengan lace-lace tercinta :D Lilin sebagai hiasan rak buku pon siap - eh, apa kene mengena dengan wee-day? Sebenarnya sy terbeli lilin di IKEA akibat terover excited nak deco guestbook table yang akhirnya disediakan oleh planenr sy *baguskan beliau? baik hati* Siapa planner sy? Selepas wee-day baru dapat dikenalkan pada masyarakat rukun tetangga sekalian alam ek? Sabor le.

Tadi sy berjaya menyiapkan papan penunjuk jalan yg telah lama dicetak. Iya, sy tak tipu, sy cetak sebelum puasa itu hari dan membeli semua barang keperluan, tinggal mahu potong dan lekat sahaja. Phew! Alhamdulillah, semuanya sudah siap dan sedia utk ditampal :D Bagaimana rupanya apabila sudah siap? Begini........ sila klik disini :D Yang lain lihat itu hutan FRIM sebagai contoh sahaja ek :D

Akhirnya......... Alhamdulillah, siap sudah penunjuk arah ke 1.1.11 sy *wink*


Oleh yang demikian, kepada bloggers dan sahabat handai yang akan ke majlis resepsi sy pada malam 1.1.11, sila cari penunjuk jalan ini dan jangan pula kipnap HAHA budget signage cantek! Eh, sebab kawan sy Lala bilang, kalau jumpe tepi jalan dia mahu kipnap satu, nanti yang lain sesat pula sampai ke Kota Singa *aum* Sudah merepek. Sy pon sudah mahu dengkuran. Tad iseronok bercerita tentang brazillian. Sharing is caring tapi cuma di fesbok sahaja, di blog tidak boleh bercerita dengan lebih mendalam sebab mana tahu, ada juga lelaki yang membaca blog kita, betul tak?

Hokay, sudah habis merepek. Waktu untuk bobok. Yuk!

15 komentar:

"cikkin" says:
at: 23 December 2010 at 09:16 said...

hye linda..cute nye signage..kreatif laa u..=))
9days to go..cikkin doakan sume berjalan lancar..amin~~

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 23 December 2010 at 09:23 said...

ye nnti aku kidnap!hahaha...xsesat kot guest kalo aku curik satu kan kan?!hehe...counting days jgn xcount hahaha

BuTtErFlyInFraMe says:
at: 23 December 2010 at 09:37 said...

good luck lynda!!

cik juju says:
at: 23 December 2010 at 10:50 said...

waaaaa...cantek... u buat sendiri ker tempah ney

Nad Nazira says:
at: 23 December 2010 at 11:10 said...

go go lynda..cantik dan comel signage kartun tu. konfem aku terkilan tak dapat gi wed ko..wuuuu..sedeynye!

nYomeL says:
at: 23 December 2010 at 11:15 said...

baek.. sy akan cari signage ini! :D

lynda, seronok tgk checklist kat ur side bar byk yg sudah di slash..

yeay~!! 9 days to go! all the best lynda!

nizabeba says:
at: 23 December 2010 at 13:24 said...

cute seyh signage tuh.memberikan ku idea untuk merembatnye dlm perjalanan pulang.HAHA
P/S: 8 DAYS

just azura! says:
at: 23 December 2010 at 14:03 said...

waaah...

lagi sembilan hari nak kahwin..congrates and veerry nice signage...

:)

ElyaElmo says:
at: 23 December 2010 at 14:31 said...

lynda!! aku sukaa ko nyee signage ko!! aku nakkk tiru sebijikkk bolehh?!! ( aku minta izin niii...jgn ko saman malu aku bile ko nmpak sebijik nnt..ahahah)

mimie says:
at: 23 December 2010 at 15:20 said...

saya pun nk curi satu!!!!

farahfatihah says:
at: 23 December 2010 at 15:57 said...

mmg cantik pun ko punya signage ni..t xpayah aku bca nama..tgk org lidi pun dah ok huhuhu

III bDkNaKaL III says:
at: 23 December 2010 at 16:53 said...

pergh lynda...sgt cantek signage!!!apepun, slamat menuju puncak eh chop slamat penantin baruuuuuuuuu...mmuah..

Navin says:
at: 23 December 2010 at 17:21 said...

nice one.. and thanks for replying my fb inbox ya.. by the way, good luck for your big day.. :)

eenasan says:
at: 23 December 2010 at 20:28 said...

mesti xpercaye setahun menunggu, now tinggal 9 days je lagi. bestnye perasaan itu kan! all the best!

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 24 December 2010 at 02:06 said...

comel kot orang lidi tu. emm boleh amik wat kenangan gak ni.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011