Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Saturday, 25 December 2010

tujuh

Salam peeps!

Ho ho ho! Selamat Pengantin Baru kepada Moose, Sarah & SCR. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Moose, aku suke baju kau, cantek, aku suke pemilihan tudung ko, senang Haikal nak cheom forehead *bijak* Lepas edit, Fahim tagged aku di fesbok, segera aku tgk, teruja!

"........Dulu girlfriend boyfriend, and now u're my wife, i'm ur husband....." Haikal.
Moose dah senyum sorang-sorang la tuh!

T U J U H h a r i l a g i
A week = 7 days = 168 hours = 10080 minutes = next saturday = 1.1.11 = our BIG day ♥♥♥

Hari ini sy agak busy, busy mengemas bilik, memasang lampu dan mengubahsuai bilik dan menambahkan apa yang patot. Ampon, gambor bilik belom boleh disiarkan, bukan kedekut, tapi dalam camera dan bateri zero *sorry* InsyaAllah before Friday or maybe after wedding keh? You pick HAHAHA :D

Di kala sy sebok mengemas bilik, Razmie pula sebok mencantikkan diri dia. Disebabkan perintah berkurung, sy tidak dapat menemani Razmie. Orang tua-tua bilang, "Jangan jumpa bakal suami dalam masa terdekat, nanti hilang serinya." Sudah, jangan pertikaikan, kita yang ebrjiwa muda memang tidak percaya pada kata orang dahulu kala dan dianggap kolot. Walhal, itulah kebenarannya. Sy percaya pada "darah manis" dan sy percaya kata orang dahulu kala. ya, sy seorang yg kolot *haha* Ada kebenarannya tentang "darah manis" itu, ramai diantara kawan sy yang tela melalui. Nanti saja sy huraikan ek?

Walaupon dilairkan sebagai anak tunggal di dalam family, sy bersyukur kerana mempunyai sepupu yang suda dianggap seperti kakak sendiri, memikul tanggungjawap kakak ipar yang baik! Beliau tela membawa Razmie ke saloon, spa and massage, facial treatment, mani and pedi. Syukur alhamdulilla mempunyai kawan beliau yang sangat memahami dan sudah kamcing mereka berdua ni. Mereka sentiasa update dengan sy tentang Razmie di facebook. Dan setela selesai facial treatment pada jam 8pm, beliau tagged sy gambor ini,

Razmie after da treatment...! Lynda, do u like it??

Dengan caption begitu! HAHAHA oleh ekrana sy sebok ingin meliat wajah razmie selepas direndam sabun breeze, mereka tagged sy gambor ni. haish! Nanti sy update tentang hammam bath Razmie di Bangsar. Pergi google sekarang hammam bath, elok utk groom to-be!

Ok, sudahlah.

Sorry ek, entry dalam seminggu akan datang ini hanya yang pendek dan update sepintas lalu. Diri ini teramat busy, ini pon masih buat corsages as usherettes tetibe bertambah pula *doink*


Merry Christmas ho ho ho! Dah-dah pergi main salji :D

0 komentar:

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011