Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 17 January 2011

the color

Salam peeps!

Yeay! Sy sudah kembali ke dunia realiti. Dunia baru sebagai wifey En Razmie Isa :D Alhamdulillah, semuanya sudah selamat. Dan sekarang, sy boleh review on our preps and ideas for our 1.1.11 wedding yang lepas.

Kite sudah berbicara tentang storyteller dan planner. Sekarang pula entry tentang pemilihan warna untuk majlis resepsi dan bertandang. Bagi majlis akad, kami hanya memilih white, ALL white dan sedikit kehijauan yang datang dari daun bunga-bunga tersebut. Simple dan yang paling penting nampak bersih dan luas. I have no idea why I love white, segala apa yang ade nnak white :D even poloroid sy pon white :D

Masih ingat entry sy tentang final theme color? Akhirnya sy decided white + gray as the major color as in decorations, baju, gift and every single thing dalam majlis. Even tie back chairs warna gray dan the cover is white. See, WHITE + GRAY sudah cukop bagi sy. So, as the minor color, sy gunekan pink/dusty pink for flowers sebagai penaik seri majlis. What i want is something simple and clean. Tidak serabut dan tidak memeningkan kepala sy :D

source from : The Perfect Palette

A simple one for my wedding. Sy sudah bilang, sy seorang yang sangat simple. Simple bukan bererti mengambil sesuatu perkara itu mudah. Sy amat menitikberatkan segala perincian untuk majlis akad dan resepsi sy. Sehinggakan ada yang bilang sy degil, even Bonda pon pernah kate, "Ajar Mama macamane nak buat, i'll help you" Bukan sy kedekut ilmu sbb sy malas untuk membuat sesuatu kerja itu dua kali. Ini adalah perumpaan sahaja, selepas Bonda menyiapkan corsage, pasti sy haros betulkan riben atau ape saje, dan itu mengambil masa, might as well, sy sendiri yang melakukan. Dan disebabkan itu, sy sudah setahun awal memulekan projek diy dan persediaan untuk majlis resepsi sy. Towards the end, this is what you get...... SATISFACTION!

Ok, till then. Esok sy hapdet tentang invitation pula :D We'll go with the flow ok?

p.s. Husben sudah pulang ke Kota Singa. Kembali seperti dahulu kala, percintaan jarak jauh - pjj *sobs*

11 komentar:

farahfatihah says:
at: 17 January 2011 at 14:01 said...

pjj b4 kawen xpe kan..tp bila dah pas kawen xbest tul!!

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 17 January 2011 at 14:04 said...

ye ye...aku tgu dan setia mengikuti nih hahaha

LisaLisut says:
at: 17 January 2011 at 15:01 said...

i pun suka whiteeeeeeeeeeeeeeeee.kalau bole nk semua white plus skit2 color lain la.(wpun ade makcik yg kata dull la semua white.ekeleh suka hati pengantin la kan.hehe)

jangan sedih2 ye wlaupun if i were u i pun sobsob.(tak pernah rasa PJJ huhu)

nizabeba says:
at: 17 January 2011 at 15:44 said...

yeayy sudah kembali!! x sabar nk tau camne diet plan ko..slim gitu..nnt share tau mek!!

nYomeL says:
at: 17 January 2011 at 16:01 said...

yeayy~!! sudah kembali ke alam realiti! haha! lame tau tunggu hapdet. ;)

ye setuju dgn nizabeba! mau tau jugak diet plan kamu! sy panik sbb sudah gemuk setelah 10 bulan plus menjadi isteri.. ouchhh!! *baru 10 bulan tahu! blom 10thn lg.. sob sob..*

~Ayu BnSyg~ says:
at: 17 January 2011 at 16:26 said...

Lynda. Ayu pun PJJ sama gak cam Lynda tp Ayu belum tawen la. So x tau la rasa cam mane nnti. Hehehe. I'm the most excited la nk dgr psl next entry and you know why!

K.I.N.A says:
at: 17 January 2011 at 18:31 said...

simple yet sweet mcm kamu lynda!

~ Lady D ~ says:
at: 17 January 2011 at 22:31 said...

im waiting to see ur wedding pics. bile nk publish ni.been following ur weding prep silently =) u sgt gigih for doing diy stuff. i like dat!

missbutterfly says:
at: 18 January 2011 at 08:36 said...

ok la..jom buat club LDR wifey.haha..(sedih)

miss puteri says:
at: 18 January 2011 at 14:19 said...

suke sgt dgn kad lynda suke byk tau tau! hehe *bersabar*

CouLeur de Chiqu3 says:
at: 19 January 2011 at 09:00 said...

white is the best colour!!

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011