Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 7 January 2011

the planner

Salam peeps!

Ok, sekarang semua dah tauhu storyteller. Selepas jalan cerita dilakarkan, sy memerlukan seorang direktor iaitu wedding planner. Beliau yang merealisasikan simplicity wedding sy tempoh hari. Secara jujurnya, sy berfikiran untuk mengambil planner dari KGPA tetapi disaat akhir, syy menarik diri dari pakej "mewah" yang mereka sediakan dan mengambil beliau sebagai wedding planner sy kerana sy yakin dan pasti dengan pilihan hati sy. Cinta pandang pertama dengan...

Yaaa.....!!! Sy berjaya mendapatkan perkhimatan Chenta Weddings sebahagian daripada majlis sy. Chenta Weddings terdiri daripada Sarah Abd Rahim dan Sukhwinder Singh. My beloved doks. Here's a lil info on Chenta Weddings (taken from CW blogspot *smile*)

ABOUT Chenta Weddings

Especially for those looking for a beautiful and unforgettable wedding, Chenta Weddings by Indypop is extended to you for complete logistical and creative coverage to make your special day happen.

Whether your tastes lie in bridal and baby showers, engagement parties or full-scale, garden-style weddings (e.g. everything from Western to Balinese), Chenta Weddings also offers any type of private function to suit whatever taste you might fancy.

We have creative fingers to provide you with invitation cards, door gifts, ‘hantaran trays’ and more for your big day, complete with colour theme suggestions and installation to entertainment (swing bands, DJs, jazz trios, pianists, string quartets, ‘nasyid’ or ‘marhaban’ groups, choirs, traditional ensembles and more) as well ambience and atmosphere consultation.

What ‘Chenta’ does specialise in are outdoor soirees by the lakeside or poolside, or at the various garden settings of your choice spread out throughout the Klang Valley, all of which are cosily within our reach to make your event as tailor-made, comfortable and smooth as you like.

WHAT DO THEY DO?

From the initial idea and concept building to the ongoing development and execution for your bridal shower, engagement, wedding day, baby shower or even private party; we’ll take care of whatever you might require from A-Z. Any extra quirks you can think of, we’re game! Nothing’s too weird for Chenta; we’ll find a way to meet you halfway. All you need to do is sit back, relax and experience it. Leave the thinking and hard work to us. That’s what you’re paying us for!

Canopies & Marquees
Catering
Concept + Design
Complete Event Management & Execution
Décor + Ambience
Gifts & Favours
Hantaran Trays
Invitations
Tables + Chairs
Talents + Performers
Themes
Vintage Wedding Car Rental

Dari segi pandangan sy, Chenta Weddings sangat memenuhi citarasa dan expectation sy. Sy cuma mahukan majlis akad dan resepsi yang simple tapi indah. Dari sudut pemilihan warna, itu akan diceritakan kemudian. Dari bulan November, sy dan Sarah serta Winder kerap bertemu dan berbincang tentang idea. Ya, idea mereka sahaja yang sy terima kerana mereka juga orang visual, mereka tauhu apa yang terbaik, for example (perumpamaan sahaja) Sy mencadangkan pada Sarah untuk menggunakan pentas nikah berukuran 20x20 tetapi Sarah menyarankan supaya menggunakan pentas yang kecil sedikit supaya dewan tidak kelihatan sempit - which is so true! Sarah tidak berbicara kosong, sebaliknya, beliau membawa sy ke Dewan Seroja, KGPA dan mengukur keluasan pentas nikah tersebut. Kata Sarah ada benarnya. She will not ruin your day. She knows what's the best. I have my 101% trust on them.

Bekerjasama dengan Chenta Weddings adalah suatu kenangan yang terindah. Kalau kalian di luar sana yang mendapatkan perkhidmatan mereka, dun worry, pada awalnya mereka nampak cool tapi apabila 2 bulan sebelum majlis, mereka akan menumpukan sepenuh perhatian mereka 27jam sehari 8 hari seminggu dan selama mana yang kalian semua mahukan. Sangat komited. You'll have them! They will definitely give the best - itu jaminan. Walaupon pelbagai dugaan yang sy alami dengan previous planner, sy sama sekali tidak meragui kebolehan Chenta Weddings.

Perkhidmatan Cinta Weddings yang digunakan dalam majlis sy adalah seperti berikut,

MAJLIS AKAD
pentas nikah
mini pelamin
meja dulang

MAJLIS RESEPSI
transparent arabian canopies set
tables and guest seating
head table decor
table decor
arch entrance with fresh flowers decor
walkway tiers with fresh flowers
walkway tealight lanterns
fountain decor
guest reception table with fresh flowers decor
photobooth with props and lighting
scalloping for handrails
cloth drapes

.................... IT'S WORTH IT!

For more info,

Bersabar ye, nanti as we go through, sy akan upload gambar okeh.

Till then, haros bersiap sedia untuk majlis bertandang :D

p.s. Isnin nak update tentang apa pula?

9 komentar:

Rai says:
at: 7 January 2011 at 11:57 said...

Ok cepat upload gambar lynda~
i nak tengok cmner outcome nyerh.
i got few options now taktau nak pilih yang mana.
Heee ur pics will help with my decision later. :)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 7 January 2011 at 12:01 said...

RAI :
im going with the flow, tunggu keh HEHE :D you'll be surprise. percayalah, their touched - mcm miracle!

nYomeL says:
at: 7 January 2011 at 12:12 said...

lynda!
yes, I admit it..
their touched was.. miracle!
sgt indah..

ohh.. slamat bertandang! ;)

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 7 January 2011 at 12:24 said...

NYOMEL :
betul babe, from what i imagine, berbeda dengan outcome yg dilihat. love it. simplicity :D
tengs babe! pas bertandang... cuti!

FareeZan says:
at: 7 January 2011 at 13:00 said...

kebabom!! ha kuncham i dh update dh blog.*gnba cmre ayam serama aku.tg chibum py gnba ko dh beranak pon aku xapdet kot :P

♥ hazlynda kushairi ♥ says:
at: 7 January 2011 at 13:17 said...

BEJAN :
HAHAHAHA chibum mmg! tunggu anak aku kawen katenye. weh, jumpe esok. tunggu surprise aku, jgn gtau kuncham lg sorang keh :D

cik senah says:
at: 7 January 2011 at 17:24 said...

Ermm.. macam dah buleh bayang dah outcome daripada "Chenta Wedding".. :) - sbb chek penah tgk hasil kerja mereka..

p.s : tak sabaq nak tggu dan tgk gambaq2 yg bakal ditayangkannn.. :)

thezaila says:
at: 7 January 2011 at 18:51 said...

suka amat dgn decoration kamo.. yg polaroid tu sangat brilliant.. bleh tgk semua org yg hadir.. plus.. yg lantern kt walkway .. cantik bangat..
thanks for the invitation.. =)semoga berbahagia ke hujung nyawa..

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 7 January 2011 at 19:46 said...

masa sampai tu da nampak kelibat kak sara. dalam ati ni da macam tau-emm ni mesti kak lynda amik kak sara jadi WP. ehehe.

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011