Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 22 February 2011

the hantaran by Jurizan Zakaria

Salam peeps!

Sangat tidak ada mood untuk update blog setiap hari. Memandangkan sekarang masih duduk menunggu untuk ke kelas berikutnya jam 3.30 petang, sy kemaskini sikit blog yang hampir bersawang ni ;) Entry hari ini adalah mengenai hantaran-hantaran yang diberi dan diterima. Hantaran-hantaran kami berdua dihias indah oleh Aunty sy iaitu Aunty Jue.

Masih ingat entri tentang hantaran bertunang yang lalu?
Entri ini - episode I : hantaran yang dihias indah oleh Aunty Jue juga ;)

Masih ingat entri tentang hantaran di dalam Majalah Pengantin Edisi Bulan Mac?
Entri ini - Hazlynda Kushairi is BACK! juga dihias indah oleh Aunty Jue ;)

Pendek kata dan senang cerita, dari waktu bertunang hinggalah ke akad nikah, apa sahaja yang berkaitan dengan hantaran, pasti Aunty Jue yang buatkan. Owh ya, hampir terlupe, ingat tak pelamin indah yang dihiasi dalam entry ini - Solemnization of SyarAdam? Aunty Jue merupakan ibu kepada Syara dan pelamin didalam entri tersebut adalah hasil kretiviti Ibu Syara iaitu Aunty Jue ;) Kreatif kan kan kan?

Bukan sy hendak memuji tetapi itulah hakikatnya. Aunty Jue mempunyai kreativiti dalam membuat hantaran. Hasilnya cantik dan yang paling penting, tidak pening dengan bermacam-macam benda dan nampak bersih. Bunga yang digunakan adalah pilihan sy dan Aunty Jue tahu bagaimana susunatur bunga tersebut. Apa yang sy mahukan adalah simple tetapi indah. Beliau telah memberikan yang terbaik. Untungkan ada Aunty yang kreatif ;) Inilah yang sy mahukan, sila lihat gambarajah di bawah ;)


Sy masih lagi menunggu gambar-gambar rasmi sekitar Majlis Akad dan Malam Resepsi. Dimana gambar yang mempunyai cop mohor sy, itu adalah gambar tidak rasmi. Harap maklum ;)

Berikut adalah hantaran dari Hazlynda kepada Razmie ;)

9 dulang hantaran.

- Cincin dan sirih junjung

- Manisan dan perfumes
- Kemeja dan Al-Quran
- Dompet dan kasut
- toiletries dan perfumes (abaikan ulangan gambar ini)

Berikut adalah hantaran dari Razmie kepada Hazlynda ;)

7 dulang hantaran.


Gambar disebelah kanan adalah cincin dan mas kawen. Dulang yang digunakan berlainan kerana itu tidak termasuk di dalam senarai hantaran ;)

- Manisan dan wang hantaran
- Sirih junjung dan perfumes
- make up dan telekung
- Handbag dan kasut tinggi (abaikan ketinggian kasut tersebut)

Kesemua hantaran diatas merupakan hasil kerja tangan Aunty Jue. Indah bukan? Jika anda berminat, sila email kepada sy ;)

Terima kasih, Aunty Jue!

20 komentar:

shukrin farahdiba @ ceklala says:
at: 22 February 2011 at 15:01 said...

feveret aku memang berries! comel lagi cun jek hehe

hazlynda kushairi says:
at: 22 February 2011 at 15:04 said...

LALA :
aku kan mmg suke kiut-kiut macam tu HAHAHAHA ;)

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 22 February 2011 at 15:07 said...

akak sambung study lagi ke? wah rajin tau! ehehe. saya suke bunga warna ijau tu. comel!

hazlynda kushairi says:
at: 22 February 2011 at 15:12 said...

OSHINZ :
ye sis tapi kul 3.30 ni kelas mengajor :( tu bunga pompom rasenye ;)

LisaLisut says:
at: 22 February 2011 at 15:20 said...

i tot u buat sendiri lynda!kihkihkih.

hazlynda kushairi says:
at: 22 February 2011 at 15:29 said...

LISA :
pengsan babe kalau i buat sendiri, kompem pengsan HAHAHA kalau artificial maybe leh consider tapi fresh flowers, 2 days before? erkkk........ SNAP! pengsan loh.

missbutterfly says:
at: 22 February 2011 at 19:58 said...

kasut ituu!!!! takut aku tgk tau!

veelara says:
at: 22 February 2011 at 21:10 said...

so lovely....simple n sgt cantik......suci..love it...

hazlynda kushairi says:
at: 22 February 2011 at 21:33 said...

JAJA :
jgn terkejut selame ni aku pakai 4 inci HAHAHAHA kompem aku paling tinggi dikalangan atia, nawal, yaya, huda, kechik, kidz ngan ko HEHEHE ;P

VEE :
tengs dear >.<

pjOyrawks says:
at: 22 February 2011 at 21:55 said...

header blog u the sweetest thing! hantaran cantek:)

comelcomot11 says:
at: 22 February 2011 at 22:20 said...

Assalamualaikum,

Cik Lynda, adakah email address nun kat atas tu valid? nak tanya sesuatu kat email.... please check ya.....

Terima kasih :O)

hazlynda kushairi says:
at: 22 February 2011 at 22:27 said...

Pjoy :
i love that pic >.< tengs dear ;)

CC11 :
Waalaikumsalam.
Email atas valid, alamk! lame tak check. ok-ok, i will ;)

harzharun says:
at: 23 February 2011 at 11:30 said...

mek..oo malas update blog yea...lama aku x buka blog, rupaya br 2 entry aku ttinggal..hihi..

weh, aku x tau pun ble panggil buggy..aku x larat nak ke parking lot pas mjlis ko...mkn byk kot..haha..lgpun ms tu x sedar dah preggy..hihi...

aku semangat seh baca dan lihat gambarajah ko..hahaha!!!..cam kertas exam lak guna pkataan gambarajah2..hahaha

Lyna Shaari says:
at: 23 February 2011 at 11:38 said...

CANTIKNYA HANTARAN2 NIE... ;)

K.I.N.A says:
at: 23 February 2011 at 12:43 said...

lagi sekali nak ckp lagi..simplicity is the best..kawen kina pun bagi org buat..tak kreatip..nanti kang merosakkan ada la..hehe

ANET says:
at: 23 February 2011 at 15:49 said...

hi lynda! cantik2 hantaran ni..sweet & chic..

btw i'm ur new follower :)

hazlynda kushairi says:
at: 23 February 2011 at 16:54 said...

HARZ :
nape ko tak naik buggy? dah berbayar, naik je weh! ko bile nak turun KL berjimba bersame?

LYNA :
tengs dear >.<

KINA :
exactly! simplicity is the best. simplicity is just me. lynda tak suke yg heavy-heavy tapi suke yg simple and bersih je nampak ;)

ANET :
tengs dear! cant wait for ur review! selamat pengantin baru, masih belom terlambat nak wish kan?

MiEzA says:
at: 26 February 2011 at 19:48 said...

wow.. hantaran sgt cantik n simple..
simple but nice

hazlynda kushairi says:
at: 27 February 2011 at 23:37 said...

MIEZA :
tengs dear >.<

Fatin Fairuz says:
at: 6 April 2011 at 11:49 said...

lynda..canteks..bape charge?sila emel sy..hehe
fatinfairuz8385@yahoo.com

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011