Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 7 February 2011

Hazlynda Kushairi is BACK!

Salam peeps!

Syukur alhamdulillah. Entri hari ini sedikit lari dari wedding review. Arwah sudah 15 hari meninggalkan sy dan Bonda. Arwah menggantikan tempat beliau dengan kehadiran seorang lelaki - my husben. Kisah ini akan diceritakan selepas entri ini okeh?

Everything changed - my social life, my time management, my routine and every single thing in my life has changed. Allah sahaja yang Maha Mengetahui. Alhamdulillah. Life must go on ek?

So................. let's row our boat again!

Minggu yang sudah, salah seorang blogger, Suzilia Ariff posted di wall facebook sy, "tahniah wedding akak masuk dalam majalah pengantin march 2011"

Gulp! *telan air liur*

Here's the exact story of Hazlynda yang tidak gila glemer. Bagi mereka yang mengenali sy, mereka pasti tahu sy ni bagaimana orangnya. Not to say sy ini perfect tapi sy seorang yang sangat slumber dan tidak mengambil tahu/kisah tentang sesuatu perkara. Kisah bermula apabila KGPA team bilang pada sy bahawa mereka akan menjemput Pesona Pengantin untuk ambil gambar di Majlis Nikah dan Resepsi sy atas tujuan koleksi peribadi mereka kerana KGPA adalah client Pesona Pengantin. tidak percaya? Cube go thru the previous magazine, ada nampak gambar perkahwinan Ashraff Sinclair dan BCL? Told ya! KGPA team meminta izin untuk membenarkan beberapa photographer mereka utk merakam gambar utk koleksi KGPA. Ok, im fine with it. Kalau kata tidak boleh nanti, orang bilang, "Eh, budget artis pulak die nih!" Susah nak jage perasaan semua orang.

Ok, back to topic.

Few hours later PP team called and told me that KGPA team want me to be in the PPzine as I'm the first bride to open wide their eyes on the beauty of the garden - will tell you more on the reviews okeh? Phew! Tetapi apa yang memeranjatkan sy adalah, cepatnya dah publish?

And yes! I got to see the pics yesterday. Semalam baru dapat beli PP. Grab 2 naskah sekaligus, bukan tamak tapi 1 utk simpanan (tidak boleh dibuke langsung) dan 1 lagi utk tontonan family (kalau comot pon tidak mengapa)

Let's check this out.

Front cover of the March 2011 issue #117
On page #108 and #109 adalah gambar hantaran rona pastel yang menyerikan daripada the husben :D More info on my review okeh?


On page #118 and #119 adalah hantaran ros putih tanda cinta dan kekuasaan from the lovely wife :D Details? Wait for my review ek?


Finally, a lil' story on how we get connected, the matrimony, the reception and the visit are on page #282 and #283. Details sangat - scary! Even my full name yang mereka tulis, I tot of Hazlynda Kushairi je.


See, peeps around mesti ingat yang sy ni gilakan glemer sehingga memasukkan segala perihal majlis di dalam magazine. Its ok, itu mulut mereka. I'll just proceed with Plan B which is Buat Bodoh, rather than Plan A which is Ambil Tahu. For all I know, Allah sahaja yang tahu bagaimana sy seorang diri mengharungi dugaan demi dugaan in my preparations. He knows.

Let us proceed to the next excitement which is,

Ketika di Melaka, sudah lama sy tidak menjenguk belog kesayangan since the last entry was on my beloved Nenda. Bile go thru the list, ternampak 4weddingku sudah announce the winner. I didnt put any hope in winning any of the awards listed sbb sy percaya, ada yang lebih layak jika hendak dibandingkan dengan sy yang baru setahun menanam jagung.

Sy memang sudah lama link 4weddingku, since I knew Anil's blog won the Fabulous Bride Blog 2009 dan mereka ada juga tips dan ideas on wedding which I love to read. Semasa page diloading (wifi hotel agak lembs sikit) sudah terdetik dihati pasti Elle dan Aim akan memang sbb 4weddingku pernah review on their blog. Award pertama sudah nampak nama Atia yang menang as inspired blog WOWWWWW!! Memang dah jangka akan menang sbb memang inspired annd i'm ur number one follower miss *hehe* Then the second award Most Glamorous Bride 2010 - HAZLYNDA KUSHAIRI. Ok, yang ini sangat terkejut dan tercengang, siap refresh the page again. Mengikut kategori 4weddingku, MGB - that most popular, splendid, amazing bride that everyone adore! ok, siapa adore sy, sila komen. 20sen sorang.

Bagi sy, kemenangan award ini bukan utk popularkan diri sy but thanks to Mya and 4weddingku kerana review on my blog. i know, ramai lagi di luar sana yang layak for this award - not me. Ini adalah based on 4weddingku's observation and judgement. Therefore, I would like to thank Mya and Dyana from the bottom of my heart for this "glamorous" award. I just can't wait for the Part two review :D I'm still shocked and didn't expect much to win this award. Alhamdulillah.

And congratulations to Atia, Ann, Xora and Aim! You guys deserved and I am ur follower as well! Keep rockin' and Allah bless.

Thanks to you and all of you for reading my blog *wink*

40 komentar:

K.I.N.A says:
at: 7 February 2011 at 08:41 said...

takziah diucapkan..life must be go on ok..

tahniah diucapkan..mcm tu rupanya ceritanya..hehe..ur wedding sgt2 beautiful kot..

lynda mmg deserve to win..;)..suke2..

Byzura Mj (By) says:
at: 7 February 2011 at 08:47 said...

eh dah tgk itu magazine... dan itu hantaran!! tapi tak katam lagi sampai linda nya wedding!!! omg! balik nak baca :P

congrats dear.

missbutterfly says:
at: 7 February 2011 at 08:47 said...

lynda! rindu!!!! ok aku pegi beli PP skrg. dpt award lagi..u deserve it babe!! sbb aku tau apa yg ko lalui before this..(bg address cpt!) geram tau!

si kecil says:
at: 7 February 2011 at 08:50 said...

aku belum sempat beli! aaa...hari ni mesti pegi cari! lynda..tantek sgt hantaran tu! T__T skang aku rasa down. hahaha..sebab cubaan aku menggubah rasa nak baling keluar tingkap.

u deserve all this!!

yeaah..proud of u!

Nadya Zahid says:
at: 7 February 2011 at 09:35 said...

lynda...congrats dear...
bangga i u masuk magazine tau...thats mean org menghargai kerje u n bukak mate..and the best past...its from ur own effort n idea beb...xde hire wedding2 planner yg wat evrything from A-Z kan?
Stiap dugaan yg u lalui..anggap sume tu sebagai platform untuk u mendapat yg lebih baik ok?
Arwah nenek i pon mninggal 1st Jan baru ni,dikala i gigih membuat persiapan for wedding....memang sedih dgn ape yg berlaku,tp kehidupan kite harus diteruskan...
sama2 la kite bersabar n smoga roh2 arwah nenda kite ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...
be strong dear :)

Melati says:
at: 7 February 2011 at 09:55 said...

Salam lynda, Takziah... moga nenda berada dikalangan orang-orang beriman, InsyaAllah...

and, tahniah lynda =)

~salwaredzuan~ says:
at: 7 February 2011 at 10:38 said...

hai lynda, i start baca ur blog since sept last year ms i decided to get engaged. dok gugel2 then terjumpa ur blog and trus jd follower. got so many tips n useful info frm ur blog. so dikesempatan ini, sy mahu ucapkan terima kasih krn share mcm2 infor dgn readers. ada yg termampu, sy ikut, but not all (sbb sy tak rejen :P )..especially part DIY tu sbb u mmg gigih laa ber diy..tabik spring ok! hehehe. anyway, mase tgk magazine tu kat kedai, i leh terjerist sorang2 like >>>eh ini hazlynda kushairi okayyyy!!! pastu kena sound ngn tunang i..wat malu je kata dia..ahahah..anyway, u look gojes bebeh!!

aim aris says:
at: 7 February 2011 at 10:40 said...

congrats babe! macam dah agak dah hazlynda khushairi yang glamour akan menang for mana2 kategori! :)

CouLeur de Chiqu3 says:
at: 7 February 2011 at 10:41 said...

lynda..aku amat teruja !!
terasa mau kawen skng...
selamat berbahagian disamping sumi terchenta yer

satu hari nnti blog aku juga "mungkin" akan jd b2b punya blog..tp x taw lg bila..insyallah..sbb ko dh melaluinye..boleh le aku tnye macm2 kt ko..boleh kan lyndaa...hee~~

nYomeL says:
at: 7 February 2011 at 11:02 said...

congrats dear.. u deserved it!
ohh.. sy follower tegar! hehehe..

:D

MiYOKO TACHIBANA says:
at: 7 February 2011 at 11:17 said...

congrats, dear...

nk pegi beli gak PP...

LisaLisut says:
at: 7 February 2011 at 13:00 said...

masa i tgk hntrn u excited pulak i tgk.hehehe.mmg nice and simple.sweet.congrats lynda :)

cik senah says:
at: 7 February 2011 at 13:09 said...

Tahniah Lynda... Cik Senah tak beli lagik pun majalah Pengantin nieee..

p.s : kena p cari kat kedai buku dekat LRT KJ lah lepaih balik reja nnt.. heheh.. :)- teruja nak tgk hasil kegigihan DIY Lynda selama niee.. Bravo Lynda.. U deserved it..!!

Leonora Halim says:
at: 7 February 2011 at 13:24 said...

balik keje rini terus carik majalah pengantin nehhhhh!!!!!!! :)

Ena Mazly says:
at: 7 February 2011 at 13:28 said...

Linda, akak beli pesona pengantin tu coz anak buah akak nak kawen bulan 5 ni.. selak punya selak, nampak cerita linda... sibuk akak cakap kat mak akak, saya kenal dia ni mak, saya kenal dia ni.. ehehehhe.. padahal, kenal dalam blog n FB je... ehehhe...

jooleata says:
at: 7 February 2011 at 15:22 said...

congrats kak lyndaa,, still waiting your next entry..

keep it up and be strong, life must go on.. :)

Mrs.Qarlista says:
at: 7 February 2011 at 16:00 said...

babe,


keep rockin'.


:P


psstt..banyak nak cakap tapi penyakit malas nak taip. hehehehe.

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 7 February 2011 at 16:12 said...

kak lynda, nak siggggnnnnnnn~~~!!! fofular gitu. ahahaha. sis, i ade email u.

III bDkNaKaL III says:
at: 7 February 2011 at 17:16 said...

tahniah kak lyndaa...awk mmg best!awk mmg cantek!awk mmg gigih!salute wa sama lu kak!!!!

Mawar misswateva says:
at: 7 February 2011 at 18:14 said...

ok, aku kne carik gak PP blk keje ni.
eh, xpe..bukan yg nk sgt masuk dlm mag tu kan..dorang yg cari ko..kire ok la tu.
neway, congrates babe!
u deserve la yang!

Miss Ika says:
at: 7 February 2011 at 19:06 said...

u deserve to, sis.
congrates for MGB. wee~

mizzura says:
at: 7 February 2011 at 21:23 said...

hi...:-)
takziah diucapkan & be strong girl.
saya dah beli mag tu..dah berapa kali dok usha pasal deco hantaran..anw..cecepatlah buat review ye..buat bodoh jer dengan yang lain tu..

aurinh says:
at: 7 February 2011 at 21:34 said...

babe -- mmg layak dapat glamorous bride... :D

*be happy*

nizabeba says:
at: 8 February 2011 at 16:08 said...

lynda welcome back!! windu sama kamu!! babe u deserved it!!aku suke bace blog ko..hehe

*away* tros gi lari beli mag MAC..hehe

mizzunderstood says:
at: 8 February 2011 at 17:27 said...

congratz dear!!!wah seronoknye dpt msk magz PP!!! =)

and takziah for ur loss..

anyway..u deserve award most glamorous 2!u r glamour.masuk magz lagi!!hehe ;)

Yottie_Yatt~ says:
at: 8 February 2011 at 20:26 said...

terbaekk!!dah beli dah pp semalam..hehe..anyway,ari tu terserempak kak betty n asben kat 1utama 1 day bfore chinese new year..dah pakai tudung dah..hehe..alhmdulillah..keep on blogging sis!dah jd sumber inspirasi ni..hehe

ElyaElmo says:
at: 8 February 2011 at 20:47 said...

mek..kuatkan hati k..yes.life must go on.. :)
aku suke tgk deco hantaran korang.simple and sweet jee...memula aku tak perasann pun nama ko n husband ko.lepas berkali2 tgk, nampak nama ko. best2..lepas ni jadi cover page plak yeh. eh?haha

mimie says:
at: 8 February 2011 at 20:57 said...

kak lynda...saya sanggup p cari PP sebab nk tgk pic awk dlm PP. yg x thn tuh smpi x puas hati plak napa skit je cerita n pic kak lynda bersana en.husband...saya yg excited lebih... ;-)

Miss Inaza says:
at: 8 February 2011 at 23:09 said...

Lynda! heheh wow Congratulations for making it into the Pengantin magazine.. i just bought the magazine before reading your blog.. then masa tengok gambar.. macam kenal.. tengok nama.. hazlynda... heheh Absolutely gorgeous and beautiful wedding lynda! =) Bravo to all the hard work and effort you put into.. all the DIYs.. =)

"cikkin" says:
at: 9 February 2011 at 09:18 said...

lynda..congratulation!!
dapat masuk majalah & menang award lagi..u mmg deserve to win it! wedding u sgt cantik!! sweet!!
tahniah lagi skali..=)
take care ya..moga bahagia selamanya ..<3

safiyyah osman says:
at: 9 February 2011 at 23:43 said...

TERBAIK!!sis cepat cepat review:)..good luck sis.

zOeY zAu YaH says:
at: 9 February 2011 at 23:49 said...

wahhh lawa! saya follower baru..
klik2.. zoey zau yah ska-ska hati

Atiqah Adnan says:
at: 10 February 2011 at 16:13 said...

wedding kamu sangat cantik dan sempurna ok lynda.. layaklah masuk majalah untuk jadi rujukan pd yg lain..
nanti nak beli PP jugaa laa.. tiheee~

lovelyadibah says:
at: 10 February 2011 at 22:18 said...

dh beli PP:) mmg cantik!:)tahniah lynda!!:)

farahfatihah says:
at: 11 February 2011 at 11:37 said...

i like!!!!!!

awfa says:
at: 11 February 2011 at 13:15 said...
This comment has been removed by the author.
awfa says:
at: 11 February 2011 at 13:17 said...

tahniah...suka sgt baca blog lynda...

Adam Muhaimin Ab Wahab says:
at: 21 February 2011 at 15:43 said...

eh...nk beli la PP bln march ni...err....first n foremost..salam perkenalan lynda....seronok plk baca ur blog ni eventhough dh kawen 4 thn lps...hehhe....

Adam Muhaimin Ab Wahab says:
at: 21 February 2011 at 15:45 said...

err...me yg komen kat ats tu bernama yati....takziah for the lost jgk ye...sgt menyentuh hati the entry...

miey anna says:
at: 8 May 2011 at 22:11 said...

tahniah ^_^..suke ur wedding..follow kamu sudah ^_^

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011