Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Monday, 28 February 2011

the MUA - his side by Salima Samail

Salam peeps!

Entri lepas mengenai MUA untuk majlis akad dan juga respsi, kini utk majlis bertandang pula ;) Bagi majlis sambut menantu yang diadakan di Gemas, kami telah memilih Salima Make Up Artist. Ini adalah kerana Kak Salima tinggal di Melaka dan kami berpendapat bahawa lebih senang dan jimat jika mencari seseorang di kawasan yang berdekatan.

Kali pertama melihat hasil Kak Salima adalah dari blog Anil. Jatuh tangga teros bila melihat Anil seperti anak patung yang sangat comel. Sejak itu, memang sudah tekad, majlis sambut menantu, kita ambil sahaja Kak Salima. keputusan disokong oleh husben dan cadangan ditutup. Sudah tidak runsing kepala lagi. Selesai satu masalah pencarian MUA. Sy suka Kak Salima kerana die mennggunakan warna lembut atau pastel pada wajah Anil. Dengan menggunakan warna sebegini, dapat menaikkan seri wajah agar kelihatan lebih manis - ini adalah pendapat sy. Jika tidak setuju, sila tekan alt + f4.

Bekerjasama dengan Kak Salima, tidak mengecewakan. Secara jujur, keadaan agak tegang apabila jam sudah menunjukkan tepat pukul 10 pagi. Alamak! pukul 11 pagi sudah kena ada di sana, sempat ke satu jam untuk menghias diri? Memang kelam kabut. Nasib baik bangun awal pagi untuk menggosok baju dan mengemas luggage supaya tidak kelam kabut selepas dihias cantik - tetapi pada hakikatnya, masih kelam kabut. Suatu pengalaman yang manis untuk dikenang apabila Bonda pon ke Gemas Golf Club untuk memeriksa apa yang terjadi. Bonda bertolak awal pagi cume sy dan 3 orang sepupu bersama keluarga mereka tidur di Gemas Golf Club sehari sebelum dan tiba-tiba Uncle pula membuat keputusan untuk terus ke Gemas suapay tidak lewat pada keesokkan harinya dan beliau bertolak pada jam 11.30 malam.

Walaupun keadaan sudah tidak tahu ke mana arahnya, alhamdulillah, Kak Salima telah melakukan yang terbaik! Tentang dandanan rambut, jangan salahkan Kak Salima, memang sy yang mahukan rambut sy ditarik dari depan ke balakang. Hanya satu bun di belakang. Sy siap tunjukkan contoh dari majalah Brides, sy cuma inginkan sesuatu yang ringkas dan sangat simple, itu suka memadai dan memuaskan hati sy dan husben ;)

Mari kita lihat gambarajah berikut yang diambil secara rawak.




Dan gambar di bawah diambil dari blog Kak Salima yang mengambil gambar sebelum dan selepas. inilah wajah sebenar sy jika tidak dicalitkan dengan sebarang alat solek. The ugly truth - Hazlynda Kushairi! Daripada gemok ke kurus ;)


Terima kasih, Kak Salima!

kredit : Salima Make Up Artist dan Wewento Photography

18 komentar:

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 28 February 2011 at 09:13 said...

cutiey dolly lolly sweety :D HAHAHA. suke aku je nak cakap ape. tapi siyes comel la yang :)

kak salima memang best. adik ipar aku amik ngan dia kawen ujung tahun nie sebab aku suruh. HAHA. paksa dia amik kak salima dan dia suke :)

mekk,rinduu kau!

hazlynda kushairi says:
at: 28 February 2011 at 09:28 said...

KIDZ :
Ya Allah! ko cuti panjang ke? aku suke. bile nak ke curve? call aku. betul la babe. aku pon suke make up Kak Salima. Bahagian shading mmg wallah ;)

LisaLisut says:
at: 28 February 2011 at 09:50 said...

cantik laaaaaaaaa mekap Salima. apsal i tak terpikir aa masa nk book utk wedding i kat seremban.haish.takpola..rezeki den dgn org lain kot.huhuhu.i pun suka mekap anil tu.natural gile.

syida shedot says:
at: 28 February 2011 at 10:10 said...

cantik! =)

veelara says:
at: 28 February 2011 at 10:28 said...

cantiknye mekap lynda...love it...

X rugi sy pn pilih kak salima...hehe...

farahfatihah says:
at: 28 February 2011 at 10:30 said...

acecece mcm princess of the day lah!! cantik noks!

elle's laaa~ says:
at: 28 February 2011 at 12:45 said...

kak lynda, u comel sgt !!!

Atiqah Adnan says:
at: 28 February 2011 at 13:50 said...

dear sangat cantik ok kak salima mekap kan.. i like.. best ade pic dalam blog kak salima.. mine takdepun.. teehee~ tak cun laa tuh..

♥ balkidz_hunny ♥ says:
at: 28 February 2011 at 15:02 said...

aku balik sana balik bulan 5 kot. tu pun konvo. nak tunggu cuti panjang ialah bile cuti bersalin nati :D HAHAHA.

okeh, dun worry. kalau aku gi curve or ikea, aku text okey!

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 28 February 2011 at 15:25 said...

santik!!! four thumbs up! ekekeh.

nizabeba says:
at: 28 February 2011 at 18:06 said...

gorjes dowh!! suka salima!! =)

salima make-up artist says:
at: 28 February 2011 at 23:42 said...

tq lynda cuyunk....
sorry lah masa tue agak kelam kabut.

atiqah, maaf akak lupa lah.... majlis awk dimana ya? sorry ya.

hazlynda kushairi says:
at: 1 March 2011 at 09:11 said...

LISA :
takpo la sayang. takdo rezeki. i pon sebab cinta pandang pertama tengok muke anil ;) tu yg terus tangkap kak salima ;)

VEELARA :
thanks dear >.< tidak rugi, same sekali ;)

FF :
ecececececeeee 2 hari tu je la weh, lepas tu, tu haaa the ugly truth tu haaaaaaaaa...

ELLE :
terima kasih babe >.<

hazlynda kushairi says:
at: 1 March 2011 at 09:14 said...

ATIQAH :
u pon amek kak salima ek? die terlupa kot. sabor keh, nanti ade la tu ;) ramai clients ;)

KIDZ :
sila sila. aku tunggu mommy!

OSHINZ :
thanks dear ;)

NIZA :
suke salima je? aku? cheit! tengs babe >.<

KAK SALIMA :
takpe lah kak, sorry sgt lynda pon kelam kabut sbb tok undang dah dtg, pening lalat sekejap ;P tengs tau Kak Salima ;)

Ms and Mr Red Ribbon says:
at: 3 March 2011 at 04:00 said...

congrats!!!!
xdapat invitation :( but congrats again dear!

hazlynda kushairi says:
at: 4 March 2011 at 20:18 said...

RR :
hi kamu. sorry, ni sape ek? invitation ke mane?

FareeZan says:
at: 7 March 2011 at 16:05 said...

ha mmg lawo glerrrrr..
kngan kopi janda bersama aween tetap di ingatan.*akibat lmbat :P

hazlynda kushairi says:
at: 8 March 2011 at 23:06 said...

EJAN :
sbb kopi janda, koran gakan ingat Gemas forever. jom repeat?

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011