Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Friday, 18 March 2011

the 2nd reception attire by Cosry

Assalammualaikum ;)

Salam Jumaat yaww...!! Sy suka Jumaat, tidak tahu mengapa. Ah, kalian pon begitu kan? Jangan nafikan ;) Akhirnya, sy bersemangat kesukanan utk marathon review tentang majlis sy. Lagi bersemangat apabila ada silent reader menulis ini kepada sy ;

review ttg wedding lynda..gojes!! i like =)
my advice, abaikan je apa yg org nak ckp lynda..guna reverse
psychology spt 'ada aku kesah'..huhuu

Wah, bertambah bersemangat. Sebab sy tahu ada yang suka dan ada yang tidak senang dengan entri tentang persalinan sy. Di dalam hati mereka beranggapan sy menunjuk atau berlagak. Tidak mengapa, teroskan ke plan B = Buat Bodoh ;) Sudah. Cukop.

Entri hari ini adalah entri terakhir mengenai persalinan sy bagi ketiga-tiga majlis. Persalinan yang ini adalah di rumah husben. Sesuatu yang simple dan tidak terlalu menonjol memandangkan Majlis Bertandang diadakan di kawasan kampung halaman husben di Gemas ;) Persalinan husben pon tiada coat kerana majlis diwaktu siang. Persalinan sy agak simple, kebaya pendek berwarna cream n manik berwarna gold. Bagi majlis di Gemas, Cosry tidak menyediakan sepatu dan sy berjaya mendapatkan sepatu berwarna gold di Nose , One Utama ;) Susah rupanya nak cari yang bersesuaian dengan persalinan. Puas mencari.

Seperti di dalam entri² persalinan akad dan malam resepsi, persalinan bertandang juga harus dijahit kerana sudah kurus! Alhamdulillah. Dan yang membuatkan sy tersenyum lebar adalah korset yang pada awalnya diambil ukuran akhirnya harus ditukar ke saiz yang lebih kecil. Alhamdulillah, badan sudah mengecil. Tidak percaya? Sila lihat gambarajah di bawah dimana mereka sedang kagum dengan tranformasi pengecilan tubuh sy. yeay!

Akhirnya, kelihatan bentuk badan sy, tidaklah lurus seperti papan kembang ;)
Ya, gambar dibawah menunjukkan sy kagum apabila saiz korset harus ditukar. yeay! mengecil.
Dan gambarajah yang berikutnya adalah perincian dari setiap sudut ;)



Dan ini adalah sepatu yang berjaya sy miliki dr Nose, One Utama. Berwarna keemasan yang sangat lembut. Kini sepatu ini dipakai ke majlis² keramaian ;)
Gamabr seterusnya menunjukkan gambar kami memakai persalinan di Majlis Bertandang. Iya, husben sy bersaiz kecil manakala sy bersaiz kembang ;) Itulah yang dikatakan jodoh. Semasa sesi bergambar ini, rantai sy terjatuh ketika berarak dan untuk keselamatan, sy membuka rantai tersebut supaya tidak tercicir. Aksesori dari Cosry juga ;)



Alhamdulillah. Ketiga-tiga persalinan sy sudah berjaya direview ;) Mungkin selepas ini sy akan tulis tentang MOH, Bestman, Bridemaid dan Flower Boy sy. Dan kemudiannya tentang pelamin, walkway, hiasan taman, favors, eh, banyaknya yg belom ditulis? Pening. Kita sambung Isnin ek.

Selamat berhujung minggu! Senyum seindah suria ;)

18 komentar:

K.I.N.A says:
at: 18 March 2011 at 08:49 said...

comelnya linda gmbr last sekali!hehe..ye betul..yg xsenang tu sbb PHD..perasaan hasad dengki yang menebal..abaikan mereka..

Adawiyah A.Halim says:
at: 18 March 2011 at 08:52 said...

cantik la baju tu..kaler dia very2 soft n sweet..ska sgt =)

LisaLisut says:
at: 18 March 2011 at 09:10 said...

waaaaaaaaaaaa pelamin bertandang ni cantik.semua persalinan u cantik2 belaka wahai cik lynda.huwaaaaaaaa.my god byknye tak review lg.gila pening sekali.hahaha

i nk tgu review pelamin bertandang sebab ia berlaku di Gemas = dlm negeri sembilan.so nk tau siapa vendor.

nYomeL says:
at: 18 March 2011 at 09:15 said...

suke gambar last tu! muke nakal.. kekeke.. lynda, baju cantek la.. pelamin gojes! baek, sy tunggu next review pulak. :D

miss puteri says:
at: 18 March 2011 at 09:27 said...

semua cantik2 belaka yewww.....suke. aksi last itu menarik hati betul!.pelamin cantik. baju cantik. linda cantik.hehe

Cik Belle says:
at: 18 March 2011 at 09:48 said...

cantiknya baju awakkkkk!!! *jeles* hehehe

ettyzukhair says:
at: 18 March 2011 at 10:06 said...

rase nak kwin lg skali tgk! cantik sgt...suke part patch kat kain tu...!

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 18 March 2011 at 10:08 said...

kenapa pic last tu encik husband macam redha je? hahaha. detailing die sangat mengiurkan..

~ i.n.a.z.d.a.u.d ~ says:
at: 18 March 2011 at 10:09 said...

sgt2 wish ada bdn mcm lunda! *sigh*

Jan@Afzan says:
at: 18 March 2011 at 10:29 said...

As salam Lynda..

Saya silent reader blog Lynda, setiap hari...sgt suka dengan penceritaan lynda dan baju2 sangat gojes dan cantik..btw, pengantin nya pun canteks...

Moga lynda & suami sentiasa dirahmatiNya

p/s : Saya suka je review persalinan lynda..abaikan je komen2 yang berunsur "jeles"..hehe

rose says:
at: 18 March 2011 at 10:59 said...

cantik!dari baju nikah smpi bertandang..semuanya cantik..suka!

abaikan je diorg yg xske..diorg xley trima hakikat diorg x ley pki baju mcm tu..

Girls Like Me says:
at: 18 March 2011 at 15:31 said...

linda, cantiknya pelamin bertandang :)
buatla full review pasal all ur pelamin..i loikeee...

fika79 says:
at: 18 March 2011 at 16:13 said...

Linda!suka reaction ms pic last..cam nk mkn jer..haha..btw,suka baju2 ko esp the nikah..

MiEzA says:
at: 22 March 2011 at 14:08 said...

miza suka gbr last.. so cheeky

hazlynda kushairi says:
at: 26 March 2011 at 00:57 said...

KINA :
orang phd ni kalau kite diam lagi die ngenekan, bile kite berbunyi, kite ngadu n ngata. apa patut buat dgn orang mcm nih? haish. kalau dah phd tu patutnye mentaliti biorlah tahap org berpendidikan phd gak. tipikal kan?

ADAWIYAH :
kaler sangat pastel babe. i pon suke ;) cinta pandang pertama masa tengok.

LISA :
haaaaaaaaaaaaaaaa isnin i review on that keh? nak kene kumpul gambor² berkenaan. tungguuuuu
tapi vendor i bukan dari nogori babe. Gemas susah nak dapat mcm ni ;)

hazlynda kushairi says:
at: 26 March 2011 at 00:59 said...

NYOMEL :
HEHE kamu setia. i loike u. nanti update lagi banyak doilies ek. menunggu tapi nak diy utk ape lagi :( aku tengah usaha utk doilies card ;) wish me luck bebeh!

PUT :
aksi last saje nak tunjuk kegedikan HAHAHAHA ;P husben buat muke rilex, haish!

ATIA :
awak, jgn la begitu. baju awak pon nanti pasti cantik. sy tahu taste awak tauhu ;)

hazlynda kushairi says:
at: 26 March 2011 at 01:02 said...

ETTY :
i love the patches n soft cream color. eh, nanti untuk majlis kesyukuran pon boleh buat begini babe ;)

OSHINZ :
husben mmg redah dan redha dengan perangai ku ini HAHAHA ;)

INAZ :
badan mcm lunda? oh no! sy gemok la :(

AFZAN :
Waalaikumsalam babe. Terima kasih banyak² sebab sudi jenguk blog yang caca marba nih. pengantin pon cantik, itu malu lah ;P

hazlynda kushairi says:
at: 26 March 2011 at 01:06 said...

ROSE :
terima kasih babe utk positif feedbacks. sayang korang semua sbb memahami ;)

FAZ :
eh, dah kawen kan... nak full review utk sape nih? HEHEHE rindu kat faz ;) lame tak borak²

NAT :
HAHAHAHA reaction aku, mcm ko tak kenal aku. aku kan mmg suke aksi gedik sane sini HAHAHA ;P i love my nikah's too. so much babe.

MIEZA :
lynda pon. sangat gedik lunda tu ;P

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011