Search

.

Content

Tentang blog

Ini adalah blog peribadi saya. Segala pendapat yang dinyatakan adalah idea dan rekaan saya sendiri. Jangan menganggap bahawa anda mengenali saya kerana anda membaca blog ini secara kebetulan. Diharapkan anda menghormati sy dan tidak menjadi penyiasat psiko. Semua pandangan atau pendapat yang ditulis dalam blog ini adalah peribadi dan milik sy sepenuhnya. Sy berhak mengawasi agar menghormati sensitiviti, agama dan politik.

Terima kasih,
Hazlynda Kushairi


#Chanteks

Tuesday, 1 March 2011

the matrimony montage by Daniel Zain Photography

Salam peeps!

Harap maaf ye, ada sedikit kemalasan pada pagi ini. Semalam tidur lewat, sejak dua menjak ini, sy asyik kekurangan oksigen untuk bernafas. Asyik semput sahaja. Penat sungguh rasanya. Oleh kerana itu, pagi ini, sy tiada kekuatan untuk entri mengenai persalinan sy. InsyaAllah esok atau lusa ya. Sy sangat sibuk dgn urusan Nasrah, BBF, pekerjaan tetap dan sambilan termasuk juga melayan sakit ini.

Buat seketika, kita rehatkan mata daripada melihat huruf-huruf dan membaca, kite lihat montaj yang digunakan di malam resepsi sy. Sedikit kelainan bagi montaj yang ditayangkan pada malam tersebut. Sy tidak mahu menggunakan gambar sewaktu kecil bukan kerana sy malu tetapi sejak pindah rumah, semuanya sudah disimpan rapi dalam stor. Sy tidak punyai banyak masa untuk mencari gambar-gambar tersebut. Oleh kerana itu, kami mengambil keputusan untuk mengunakan gambar bertunang dan diikuti oleh gambar sekitar pre-wedding dan akhirnya diikuti dengan majlis akad.

Montaj di bawah mengandungi gambar-gambar sekitar majlis akad nikah pada siang harinya. Montaj ini adalah kesinambungan dr montaj bertunang dan pre-wedding yang dihasilkan oleh CST. Sy akan cari cd itu dan kemaskini entri ya? Montaj ini adalah hasil kreativiti OP, Daniel Zain ;)

Selamat Menonton ;)




InsyaAllah, jika kekuatan itu kembali, esok atau lusa sy akan kemaskini dan cerita disebalik 3 persalinan sy ;)

Jumpa esok!

p.s
Our anniversary marks the day when u said "Aku terima nikahnya..." We became as one. Now time has passed, when we found each other, we embraced the love we had dreamed of, the source of endless pleasure and memories to treasure. Happy 2nd Month Anniversary, Husben!

12 komentar:

choclairissa @ intan says:
at: 1 March 2011 at 08:47 said...

cant wait for the video..more lively moments..i follow and link u dear~

hazlynda kushairi says:
at: 1 March 2011 at 09:05 said...

INTAN :
thanks babe. video belom dpt lg :( dalam proses katenye. sabar menanti ;) tengs dear!

si kecil says:
at: 1 March 2011 at 09:57 said...

alamak. takleh bukak. kena tunggu balik umah jap g. hahah..urusan Nasrah!

lovelyadibah says:
at: 1 March 2011 at 10:28 said...

wah cpt je dh 2 bulan:)huu~

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 1 March 2011 at 11:14 said...

BBF tu ape kak? ehehe. kepoci btulla.

hazlynda kushairi says:
at: 1 March 2011 at 11:55 said...

KECHIK :
yeeeeee urusan nasrah belom siap. aku cube sedaya upaya hari ni, aku mc :(

ADIBAH :
cepatkan mase berlalu? terlalu cepat :(

OSHINZ :
BBF tu bloger bride forever HAHAHA ;P

0sh!Nz d' sen0r!ta says:
at: 1 March 2011 at 14:29 said...

wah forever gitu. nasib tak tambah 'diva' ke 'vogue' ke. ehehehe.

hazlynda kushairi says:
at: 1 March 2011 at 15:05 said...

OSHINZ :
HAHAHA no offense. tu admin yg create daaa ;)

anaztasias nora aira says:
at: 1 March 2011 at 20:10 said...

linda ! suka tgk...sweetnya !!! waaaa xsabar nak kawen gak hehehe !

nYomeL says:
at: 2 March 2011 at 09:19 said...

alaa.. kene tunggu balik umah baru dpt tgk nii.. kat ofis tak dpt bukak lakk.. BTW, Happy 2nd Month Anniversary!

~ NANA ~ says:
at: 2 March 2011 at 10:05 said...

eh dh 2 bulan ke? i ade tgk ur pic dlm majalah pengantin...nice!

MiEzA says:
at: 3 March 2011 at 02:27 said...

sy juga 2 bln.. sgt suka tgok ur wedding picture

Stalking Me!

Kamsahameeda!

Spread the love

"Spread love everywhere you go: first of all in your own house. Give love to your children, to your wife or husband, to a next door neighbour... Let no one ever come to you without leaving better and happier. Be the living expression of God's kindness; kindness in your face, kindness in your eyes, kindness in your smile, kindness in your warm greeting."

by Mother Theresa

RH Pre-Wedding

RH Pre-Wedding
We enjoyed the moment! Just smile and the pictures will be awesome!

RH Engagement

RH Engagement
It was in year 2009. A small celebration between two families :)

RH Wedding

RH Wedding
Our experience working independently for the big day which fell on a very auspicious date, 1.1.11 *smile*

RH Saranghae

RH Saranghae
A story of our humble abode.

RH Travelogue

RH Travelogue
“Traveling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.” – Ibn Battuta

Tabung Gajah

Inspirations

Buddies

They blog on weddings

They call me, Lunda.

The Writer

My Photo
hazlynda kushairi
Nama pendek, Lynda ;)
View my complete profile

Alhamdulillah

Alhamdulillah
Terima kasih, 4Weddingku!

RH Journey

Daisypath Anniversary tickers

February 2016

February 2016
We are featured in Impiana February 2016

June 2011

June 2011
We are featured in Pengantin June 2011

May 2011

May 2011
We are featured in Pengantin May 2011

April 2011

April 2011
We are featured in Pengantin April 2011

March 2011

March 2011
We are featured in Pengantin March 2011